Forestlight Entertainment justerar prognosen för 2012


Den 24 augusti 2012 fastställde styrelsen i Forestlight Entertainment en prognos för koncernens finansiella utveckling för helåret 2012 innebärandes en omsättning om ca 95 MKR samt med EBIT –9,5 MKR. Efter det tredje kvartalet 2012 kan styrelsen konstatera avvikelser från den senast lämnade prognosen. Omsättningen bedöms alltjämt att hamna i nivå med 95 MKR men EBIT bedöms uppgå till –19,5 MKR istället för -9,5 MKR.

- Orsaken till resultatdifferensen om totalt 10 MKR  är främst hänförlig till Noble och Fido med ca 5 MKR i respektive verksamhet. För helåret 2012 beräknas Nobles omsättning bli 70 MKR vilket är 2,5 MKR lägre än vad som beräknades i samband med den senaste prognosen, dock 32% högre jämfört med samma period föregående år. För helåret 2012 förväntas Noble leverera ett resultat (EBIT) om ca 0,5 MKR vilket är en kraftig avvikelse jämfört med den senaste prognosen (4,5 MKR). Avvikelsen består i huvudsak av en lägre försäljning mot en avvaktande TV-marknad samt högre returer från marknaden avseende köp-DVD. Något större kostnader för att etablera Nobles nuvarande position som distributör påverkar också resultatet negativt kortsiktigt säger Peter Levin, VD Forestlight Entertainment.

- Fido sliter i en för närvarande tuff reklamfilmsmarknad. För helåret beräknas Fidos omsättning vara betydligt lägre än vad som estimerades i den senaste prognosen men högre jämfört med föregående år. För helåret förväntas Fido leverera ett negativt resultat (EBIT) om

-2,5 MKR jämfört med det senast prognostiserade positiva resultatet om 3,2 MKR.

- Styrelsen bedömer vidare att huvudsakligen Forestlight Entertainment och Noble kommer att behöva göra nedskrivningar i samband med årsbokslutet, det är dock ännu för tidigt att göra några uttalanden om storleken härav.

”Vi ser löpande över våra inköp, försäljningsinsatser, organisation och kostnader. När vi nu samlat verksamheterna i nya kontor i Tobaksmonopolet på Södermalm har vi möjligheter att tillvarata de synergieffekter vi tidigare identifierat med påföljd att vi räknar med minskade kostnader tidigt under 2013. Vi har haft, och har, höga ambitioner vilket innebär att vi drivit många parallella projekt, nu prioriterar vi befintliga verksamheter och partners samt intensifierar vårt arbete ytterligare på Nobles inköpsprocesser, i samarbete med Alliansen, samt utmaningarna i våra kassaflöden. Vi kommer även att ta fram ett åtgärdsprogram för att hantera det dåliga resultatet så långt under 2012”, avslutar Peter Levin, VD Forestlight Entertainment.

         Kontakt
         Frågor med anledning av ovanstående besvaras av:
         VD Peter Levin
         Tel. +46 (0) 8 660 43 30
         E-post: peter.levin@forestlight.se
         Hemsida: www.forestlight.se


Attachments

FL - PR-870647-v5-STODMS.pdf