Kopy Goldfields: Kommuniké från extra bolagsstämma i Kopy Goldfields


Extra bolagsstämma med aktieägarna i Kopy Goldfields AB (publ) har hållits i Stockholm den 5 november 2012.

Incitamentsprogram
Extra bolagsstämman beslutade inrätta Incitamentsprogram 2012/2014 genom emission av högst 688.449 teckningsoptioner, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.

Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att styrelsen finner det angeläget och i samtliga aktieägares intresse att skapa ett ägarengagemang för ledande befattningshavare och nyckelpersoner i bolaget och därigenom möjlighet att ta del av och verka för positiv värdeutveckling av bolagets aktier under den period som programmet omfattar samt öka deras känsla av samhörighet med bolaget samtidigt som bolaget minskar övergripande kostnader.

Teckningsoptionerna emitteras till ledande befattningshavare och nyckelpersoner i Kopy-koncernen. Varje teckningsoption ger rätt att teckna en aktie. Teckningskursen per aktie ska uppgå till 140 procent av den volymviktade genomsnittliga senaste betalkursen för bolagets aktie på NASDAQ OMX First North under perioden från och med den 6 november 2012 till och med den 23 november 2012, dock inte under aktiens kvotvärde.

Beslutet var i enlighet med styrelsens förslag vilket finns tillgängligt på bolagets webbplats, www.kopygoldfields.com/corporate/general-meetings/.

Emissionsbemyndigande
Extra bolagsstämman beslutade att anta styrelsens förslag om att bemyndiga styrelsen att, under tiden fram till nästa årsstämma, utan avvikelse från aktiägarnas företrädesrätt, vid ett eller flera tillfällen besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner, konvertibler och / eller en kombination därav. Antalet aktier som ska kunna emitteras, alternativt tillkomma genom utnyttjande av teckningsoptioner eller konvertibler emitterade med stöd av bemyndigandet, skall uppgå till högst 15.000.000 aktier.

Betalning ska kunna ske kontant, genom apport eller kvittning.

Dispens från Budplikt
Styrelsen informerade om att de drog tillbaka sitt förslag till beslut.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Kopy Goldfields ska offentliggöra enligt gällande regelverk. Informationen lämnades för offentliggörande den 5 november 2012 klockan 19.00.

Stockholm, 5 november 2012

För mer information, vänligen kontakta:
Mikhail Damrin, VD, +7 916 808 12 17, mikhail.damrin@kopygoldfields.com
Tim Carlsson, CFO, + 46 702 31 87 01, tim.carlsson@kopygoldfields.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Kopy Goldfields Kommuniké från extra bolagsstämma (Swedish).pdf
Kopy Goldfields Report from extraordinary shareholders meeting (English).pdf

Mer information från beQuoted
Nyhetsrum Kopy Goldfields

Om Kopy Goldfields AB
Kopy Goldfields AB (publ), listat på NASDAQ OMX First North i Stockholm, är ett guldprospekteringsbolag i ett av världens främsta guldmineralområden, Lena Goldfields, Bodaibo, Ryssland. Bolagets huvudägare är Eldorado Gold Corp. Bolaget innehar rättigheterna till nio berggrundslicenser för både prospektering och produktion som täcker 486 kvadratkilometer. Det långsiktiga målet är att utveckla ett guldprospekterings- och produktionsbolag med guldmineraltillgångar på 5 Moz för att stödja årlig guldproduktion på 0,2 Moz.

Kopy Goldfields tillämpar International Financial Reporting Standards (IFRS), som godkänts av EU. Aqurat Fondkommission verkar som Certified Adviser, tel: 08-544 987 55.

Aktien
Ticker: KOPY
www.nasdaqomxnordic.com/firstnorth/
Utestående aktier: 16 322 587


Attachments

kopygoldfields_bolagsstamma_121106_eng.pdf kopygoldfields_bolagsstamma_121106.pdf