GN Store Nord investerer i innovativ ørescannerteknologi til høreapparatsindustrien


København, 2012-11-14 14:34 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- GN Store Nord har i dag indgået en aftale med det amerikanske selskab 3DM Systems, som har formået at udvikle en innovativ og unik ørescannerteknologi. Gennem brugertests er det blevet dokumenteret, at teknologien er langt i udviklingsfasen og klar til at blive implementeret i et endeligt produkt. GN Store Nord har med aftalen anskaffet sig de eksklusive, tidsubegrænsede og globale rettigheder til at producere og sælge teknologien i høreapparatsindustrien. Investeringen bliver en del af GN Store Nords investeringer i forskningsprojekter, som har til formål at finde nye potentielle forretningsmuligheder. 

Den nye ørescannerteknologi vil gøre det muligt at foretage præcise og elektroniske tredimensionale aftryk af øret. Scanningen er gennemført inden for få minutter af dispenseren og kan straks herefter elektronisk sendes til den relevante høreapparatsproducent eller laboratorium. Løsningen er en betydelig forbedring af den aktuelle praksis i industrien med helt klare fordele for slutbrugere, dispensere og producenter. 

I den mest almindelige løsning i dag foretages et silikoneaftryk af patientens øre. Silikoneaftrykket sendes derefter fysisk til høreapparatsproducenten eller laboratoriet, som efterfølgende scanner aftrykket. 3DM-teknologien giver dispenseren mulighed for at få et præcist billede af øret – hele vejen fra øregangen til det ydre øre. Præcis opmåling af øregangen er fordelagtigt for slutbrugeren, da det giver bedre kvalitet og tilpasning af høreapparatet, samtidig med at slutbrugeren undgår ubehaget ved at få foretaget et silikoneaftryk. For dispenseren vil den nye teknologi betyde, at høreapparatet ikke så ofte skal genskabes, og det vil give færre returneringer fra slutbrugerne. Dispenserne vil også kunne spare tid ved hurtigere tilpasning, forsendelse og ordrebehandling. 

Lars Viksmoen, medlem af koncerndirektionen i GN Store Nord og administrerende direktør for GN ReSound udtaler: ”Denne nye banebrydende teknologi vil være en betydelig innovation for de høreløsninger, som GN tilbyder i dag. Investeringen understreger GN’s dedikerede indsats for at give unikke og innovative løsninger med ægte fordele for slutbrugerne. At kunne erstatte silikoneaftryk med et tredimensionalt scan er en gammel drøm i industrien for høreløsninger, og med denne nye teknologi er drømmen ved at gå i opfyldelse. Fordelene ved at foretage et ørescan vil blive tilbudt til alle dispensere, producenter og laboratorier, hvilket vil gavne hørehæmmede globalt.”

Den initiale investering beløber sig til USD 12 mio. med yderligere potentielle betalinger betinget af teknologiens succes i markedet. Investeringen påvirker ikke de finansielle forventninger for 2012.

For yderligere information kontakt venligst:


Michael Bjergby

Director - IR, Communications, CSR & Treasury

 

GN Store Nord A/S

Telefon: 45 75 02 92


Attachments

Medd 50 - GN Store Nord investerer i innovativ ørescanner teknologi til høreapparatsindustrien.pdf