Jeudans driftsresultat 19% frem i årets første tre kvartaler


København, 2012-11-21 12:33 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Resultat på DKK 279 mio. før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) mod DKK 236 mio. samme periode sidste år

Forventning om driftsresultat i 2012 nu på DKK 370-390  - 20-25% højere end i 2011 – hvilket er i den øvre halvdel af intervallet i de tidligere udmeldte forventninger (DKK 350-390 mio.)

 

Jeudans resultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) blev DKK 96 mio. i årets tredje kvartal, næsten på niveau med rekordresultatet på DKK 99 mio. i andet kvartal.

For årets tre første kvartaler tilsammen blev driftsresultatet DKK 279 mio. I samme periode i 2011 var det DKK 236 mio. Fremgangen udgjorde 19%.

”Jeudans driftsresultat viser i årets første tre kvartaler en fremgang på 19%. Jeudan høster dermed frugterne af den konsekvente strategi, vi har fulgt i en lang årrække,” siger Niels Heering, bestyrelsesformand for Jeudan.

Strategiens grundpiller er god kundebetjening, vedvarende fokus på effektivitet og lønsomhed i de daglige aktiviteter samt det brand, som Jeudan har opbygget gennem årene. Hertil kommer velovervejede nye investeringer, når attraktive muligheder viser sig.

For 2012 forventes nu et driftsresultatet (EBVAT) på DKK 370-390 mio. – en stigning på 20-25% i forhold til sidste år (DKK 308 mio.) – hvilket er i den øvre halvdel af intervallet i de tidligere udmeldte forventninger (DKK 350-390 mio.). Omsætningen forventes at være på nogenlunde samme niveau som i 2011 (DKK 1,2 mia.).

 

Mange nye lejekontrakter trods forsigtighed i markedet

Efterspørgslen på velfungerende kontor- og butikslejemål i Københavns centrum, som er Jeudans geografiske fokusområde, er stabil på et lavt niveau.

I Jeudan er der imidlertid fortsat tilfredsstillende aktivitet i både udlejning af nye lejemål og genforhandlinger. I årets tre første kvartaler er der således indgået kontrakter med en årlig leje på DKK 103 mio. mod DKK 62 mio. i den tilsvarende periode sidste år.

Udlejningsprocenten var 94,6 ved udgangen af september, en stigning på et procentpoint siden årsskiftet. Udlejningsprocenten for det samlede storkøbenhavnske marked var på godt 90.

På investeringssiden synes der at være en svagt stigende efterspørgsel i markedet for kvalitetsejendomme. Udbuddet er begrænset, og der ses derfor forsigtigt stigende priser.

”Jeudan er altid klar til at udvide aktiviteterne, hvis vi øjner interessante muligheder. Men kun hvis det kan ske på et driftsøkonomisk forsvarligt grundlag,” understreger Per W. Hallgren. Jeudan er til stadighed i overvejelser og forhandlinger om mulige investeringer i yderligere ejendomme i tråd med den mangeårige fokuserede strategi.

 

4,5 millioner besøgte TorvehallerneKBH det første år

TorvehallerneKBH på Israels Plads, tæt på trafikknudepunktet Nørreport, kunne fejre sin første fødselsdag i september. På det første år havde hallerne 4,5 millioner gæster, hvilket vil sige over 85.000 pr. uge i gennemsnit.

”Vi troede på projektet, men er alligevel blevet overvældet over den positive modtagelse, som københavnerne og andre har givet Torvehallerne. Torvehallerne har i den grad fået plads både på landkortet og i alles bevidsthed,” siger Jeudans administrerende direktør Per W. Hallgren.

  

Denne meddelelse indeholder udsagn om forventninger til omsætning og resultater. Disse udsagn er ifølge deres natur forbundet med risici og usikkerhedsfaktorer, som kan medføre væsentlige afvigelser i forhold til det forventede. Usikkerhedsfaktorerne udgøres blandt andet af udviklingen i leje- og serviceindtægter, omkostninger til drift og vedligeholdelse samt rentesatser, sidstnævnte dog i mindre grad, da en væsentlig del af Jeudans renteomkostninger er fastlagt for en længere årrække. For en uddybning af disse og andre faktorer henvises til afsnittet om risikofaktorer i Jeudans årsrapport for 2011.

 

Jeudans delårsrapport for 1.-3. kvartal 2012 findes på www.jeudan.dk.

  

Yderligere oplysninger:

Bestyrelsesformand Niels Heering, tlf. 3341 4141

Adm. direktør Per W. Hallgren, tlf. 7010 6070

 

Jeudan A/S, Sankt Annæ Plads 13, 1250 København K. Tlf. 7010 6070.

 

Jeudan er Danmarks største børsnoterede ejendoms- og servicevirksomhed. Koncernen investerer i og driver større kontor-, bolig- og detailejendomme i København. Koncernen tilbyder i Jeudan Servicepartner et bredt udbud af ejendomsrelaterede rådgivnings-, service- og bygningsydelser. Strategien sigter mod fortsat vækst og lønsomhed, baseret på værdierne ordentlighed, dygtighed og tilgængelighed. Koncernen har 400 medarbejdere. Selskabets aktier er noteret på NASDAQ OMX Copenhagen (JDAN). www.jeudan.dk.


Attachments

230.pdf