Innofactor Oyj Lehdistötiedote 30.11.2012

 

Innofactor on solminut sopimuksen Microsoftin projektin- ja projektisalkunhallintajärjestelmien toimittamiseen keskittyvän liiketoiminnan ostamisesta Tietotalo Infocenter Oy:ltä. Liiketoiminta pitää sisällään organisaatioiden projektin- ja projektisalkunhallintaprosessien kehittämisen ja sitä tukevat Microsoft Project -ratkaisuihin pohjautuvat työkalut sekä konsultoinnin. Kaupan mukana Innofactorille siirtyy Microsoft Project -ratkaisuun liittyvää Suomen ja maailman luokan johtavaa osaamista, joka kasvattaa merkittävästi Innofactorin omaa projektin- ja projektisalkunhallintajärjestelmien osaamista ja tarjontaa. Kauppa tukee myös Innofactorin strategista tavoitetta kasvaa Pohjoismaiden suurimmaksi Microsoft-ratkaisuihin keskittyneeksi ohjelmistointegraattoriksi.

”Olemme iloisia saadessamme Tietotalon projektin- ja projektisalkunhallinnan huippuosaajat täydentämään Innofactorin tarjontaa. Liiketoimintakauppa vahvistaa entisestään kykyämme tarjota johtava Microsoftin tuoteportfolio asiakkaillemme. Innofactor näkee liiketoiminnassa merkittäviä kasvumahdollisuuksia Suomessa ja muissa Pohjoismaissa”, sanoo Innofactorin perustaja ja toimitusjohtaja Sami Ensio.

”Microsoft Project Server -ratkaisulla on vahvoja synergioita Innofactorin tarjoamien Microsoftin SharePoint-, Business Intelligence-, Dynamics CRM- ja dokumentinhallintaratkaisujen kanssa. Ratkaisukokonaisuuden avulla kykenemme ainutlaatuisella tavalla palvelemaan asiakkaitamme heidän toimintansa eri osa-alueilla ja tavoitteiden saavuttamisessa. Tämä avaa meille huikeita mahdollisuuksia”, toteaa Tietotalosta liiketoimintakaupan myötä Innofactorin projektin- ja projektisalkunhallinnan liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi siirtyvä Ville Vakkilainen.

Liiketoimintakauppa tulee voimaan 31.12.2012 ja ostettu liiketoiminta yhdistetään Innofactorin lukuihin 1.1.2013 alkaen. Siirtyvän liiketoiminnan liikevaihdon arvioidaan kuluvana vuonna 2012 olevan noin 0,5 miljoonaa euroa. Tietotalo Infocenterin projektin- ja projektisalkunhallintajärjestelmiin keskittyneen liiketoimintayksikön koko henkilökunta siirtyy Innofactorille vanhoina työntekijöinä. Kauppahinta maksetaan Innofactorin käteisvaroista.

 

Lisätietoja:

Sami Ensio, toimitusjohtaja, Innofactor Oyj, p. 050 584 2029, sami.ensio@innofactor.com
Mika Pitkämäki, toimitusjohtaja, Tietotalo Infocenter Oy, p. 050 555 3630, mika.pitkamaki@tietotalo.fi

 

Innofactor on suurin suomalainen ja merkittävä Pohjoismainen Microsoft-ratkaisuihin keskittynyt toimittaja, joka pyrkii asiakkaidensa kanssa pitkäaikaiseen lisäarvoa tuottavaan kumppanuuteen. Innofactor toteuttaa yrityksille ja julkishallinnon yhteisöille suunnattuja ratkaisuja viidellä pääalueella: web- ja viestintäjärjestelmät, sähköinen asiointi ja nettikaupan ratkaisut, dokumenttien ja asianhallinta, CRM, projektinhallinta, ERP ja muut operatiiviset ratkaisut sekä Business Intelligence ja tiedonhakuratkaisut. Tarjoamamme järjestelmät voidaan asentaa asiakkaan omille palvelimille tai tarjota palveluna Innofactorin palvelukeskuksesta ja Microsoftin pilvestä. Innofactor toimii kuudella paikkakunnalla Suomessa ja Tanskassa. Innofactor Oyj on NASDAQ OMX Helsinki Oy:n päälistan nopeimmin kasvava IT-yritys.