„Rietumu Bankas” obligācijas iekļautas „NASDAQ OMX” Baltijas biržā

Rīga, Latvija, 2012-12-10 12:26 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- No 2012.gada 7. decembra NASDAQ OMX Baltijas biržas Parāda vērtspapīru sarakstā tika iekļautas  Rietumu Bankas subordinētās obligācijas. Veicot trīs obligāciju emisijas EUR un USD valūtās, Rietumu Banka no investoriem piesaistīja finansējumu 13 miljonu latu apmērā.

“Esam gandarīti, ka pieaug Latvijas uzņēmumu interese piesaistīt kapitālu izmantojot obligācijas, un apsveicam „Rietumu Banku” par veiksmīgi īstenoto emisiju. “Rietumu Banka” ir trešais uzņēmums, kas šogad reģistrējis jaunas obligācijas “NASDAQ OMX” Baltijas biržā, un to gatavojas darīt arī vēl citi uzņēmumi,” teica Daiga Auziņa-Melalksne, „NASDAQ OMX” Baltijas tirgus Biržu daļas vadītāja.

„„Rietumu Bankas” subordinētās obligācijas ir ļoti pievilcīgs, un kā rāda prakse, pieprasīts investīciju instruments. Par tā galvenajām priekšrocībām var nosaukt ne tikai labu ienesīgumu, kas pārsniedz tradicionālo depozītu procentu likmes, bet arī faktu, ka ārvalstu investoriem uz obligāciju iegādes pamata ir tiesības saņemt uzturēšanās atļauju Latvijā. „Rietumu Bankas” subordinētās obligācijas tiks iekļautas „NASDAQ OMX” Baltijas biržas Parāda vērtspapīru sarakstā - tas investoriem sniegs iespēju novērtēt savu investīciju pašreizējo vērtību, kā arī veicinās šo vērtspapīru tirdzniecību otrreizējā tirgū”, atzīmē „Rietumu Bankas” Finanšu institūciju un kapitāla tirgus nodaļas vadītājs Aleksejs Generalovs.

„NASDAQ OMX Group, Inc” ir pasaulē pirmās elektroniskās biržas izgudrotāja un biržu industrijas pārveidotāja. „NASDAQ OMX” biržu grupas pakalpojumi un tehnoloģijas - vērtspapīru tirdzniecības iespējas investoriem, kapitāla piesaiste uzņēmumiem un valstīm, tirdzniecības, uzraudzības, risku vadības un norēķinu tehnoloģijas palīdz attīstīties gan uzņēmumiem, gan valstīm. ASV un Eiropā „NASDAQ OMX” grupa ir pārstāvēta ar 24 biržām, 6 centrālajiem vērtspapīru depozitārijiem un 3 klīringa organizācijām, nodrošinot darījumus ar akcijām, opcijām, fiksēta ienākuma vērtspapīriem, atvasinātajiem vērtspapīriem, precēm, nākotnes līgumiem un strukturētajiem produktiem. „NASDAQ OMX” tirdzniecības sistēma spēj pārsūtīt vairāk nekā 1 miljonu ziņojumu sekundē ar ātrumu zem 80 mikrosekundēm, darbojas 99.999% no paredzētā laika un nodrošina katru desmito vērtspapīru darījumu pasaulē. Sistēma tiek izmantota vairāk nekā 70 biržās un 50 valstīs. „NASDAQ OMX” datu produkti un indeksi tiek uzskatīti par finanšu industrijas etalonu. NASDAQ OMX ir „mājas” birža 3 400 kotētajiem uzņēmumiem ar kopējo tirgus kapitalizāciju 5,1 triljoni USD, no tiem daudzi tiek ierindoti pasaules inovatīvāko uzņēmumu sarakstā. „NASDAQ OMX” nodrošina finansējumu idejām, kas veido nākotni.

Rietumu Banka ir Latvijas komercbanka, kas dibināta 1992. gadā. Tā ir viena no lielākajām privātajām bankām Baltijas valstīs, kas specializējas banku pakalpojumu sniegšanā uzņēmumiem un turīgām privātpersonām. Banka ir plaši pārstāvēta pasaules tirgū – tā nodrošina pilnu finanšu pakalpojumu klāstu klientiem visā Eiropā, Baltijas valstīs, Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Ķīnā un citos reģionos. Papildus tādiem tradicionāliem banku pakalpojumiem kā kreditēšana, finanšu tirgus operācijas, noguldījumi un starptautiskie maksājumi, AS „Rietumu Banka” piedāvā konsultāciju pakalpojumus (tostarp nodokļu konsultācijas), brokeru pakalpojumus, līdzekļu pārvaldīšanu, konsultācijas un palīdzību uzturēšanās atļaujas iegūšanai Latvijā, elektroniskās komercijas apkalpošanu. Bankas galvenais birojs atrodas Rīgā, taču tai ir pārstāvniecības arī Parīzē, Maskavā, Kijevā, Minskā, Almati, Erevānā un Bukarestē. Attālinātos banku pakalpojumus nodrošina internetbanka un banku pakalpojumu lietojumprogramma iPhone. Pakalpojumi tiek nodrošināti krievu, angļu, franču, vācu un latviešu valodās.

Eleonora Gailiša
         Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa
         Tālr: +371-67020506
         Fakss: +371-67020563