AB „GRIGIŠKĖS“ 2013 m. planai

Vilnius, Lietuva, 2013-01-11 09:05 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- 2013 m. sausio 10 d. vykusiame AB „GRIGIŠKĖS“ Valdybos posėdyje buvo patvirtintas 2013 m. biudžetas.

Planuojama, kad įmonių grupė, kurią sudaro AB „GRIGIŠKĖS“, UAB „Baltwood“, AB „Klaipėdos kartonas“, OAO „Mena Pak“ bei UAB „Klaipėda recycling“, 2013 m. pasieks 330 mln. litų (95,6 mln. EUR) pardavimų apyvartą, t.y., 40 mln. Lt (11,6 mln. EUR) arba 13,8% daugiau nei 2012 m. laukiama apyvarta. Įmonių grupės pelnas prieš apmokestinimą sieks 13,4 mln. litų (3,9 mln. EUR) ir bus 3% didesnis už laukiamą 2012 metais.

Taip pat planuojama, kad AB „GRIGIŠKĖS“ pardavimai 2013 m. sieks 148 mln. litų (42,8 mln. EUR) ir bus 37 mln. litų (10,7 mln. EUR) didesni už laukiamus 2012 m. pardavimus. Bendrovė uždirbs 7 mln. litų (2 mln. EUR) pelno prieš apmokestinimą ir tai bus 2,5 mln. litų (0,7 mln. EUR) mažiau nei tikimasi 2012 metais.

2013 m. didžiausias dėmesys bus skiriamas sanitarinio ir buitinio popieriaus bei kartoninio popieriaus ir pakuotės produkcijos pardavimų vystymui Lietuvos ir eksporto rinkose. Planuojant 2013 m. Grupės įmonių veiklą buvo įvertintos rinkos tendencijos.

Taip pat neabejojama, kad šių tikslų pasiekti padės įgyvendinama investicijų į gamybinės bazės plėtrą programa. 2012 m. darbą pradėjo naujas gofruotojo kartono ir jo produkcijos gamybos cechas, taip pat naujos popierinių lapinių rankšluosčių bei popierinių nosinaičių gamybos linijos. Šiuo metu jau pradedama eksploatuoti naujoji popieriaus gaminių buičiai linija. Bendros investicijos į paminėtus objektus sieks 33 mln. Lt (9,6 mln. EUR)

Siekiant plėsti pardavimus bei didinti produkcijos konkurencingumą Grupė 2013 m. tęs investicijų programą. Kaip jau minėta ankstesniuose pranešimuose apie esminį įvykį, Grupė investuos 30 mln. Lt (8,7 mln. EUR) į dviejų biokatilinių statybą Vilniuje ir Klaipėdoje. Iš jų 11,95 mln. Lt (3,5 mln. EUR) sudarys Sanglaudos fondo lėšų parama.

Šalia to dar 2013 m. tikimasi pradėti naujos popieriaus gamybos mašinos Nr.6 investicinio projekto įgyvendinimo darbus.

Šios prognozės nėra audituotos.

Gintautas Pangonis
         AB „GRIGIŠKĖS“ prezidentas