Förslag från aktieägarnas nomineringskommitté i Tieto Abp till den ordinarie bolagsstämman som sammanträder den 25 mars 2013


Tieto Abp Börsmeddelande 28 januari 2013, kl 9.00 CET

Aktieägarnas nomineringskommitté i Tieto Abp föreslår att den ordinarie bolagsstämman antar följande beslut:

1 Styrelsens sammansättning

Aktieägarnas nomineringskommitté föreslår för bolagsstämman att antalet styrelseledamöter i bolaget fastställs till åtta och att nuvarande ledamöter Kurt Jofs, Eva Lindqvist, Sari Pajari, Risto Perttunen, Markku Pohjola, Teuvo Salminen, Ilkka Sihvo and Jonas Synnergren återväljs. Mandatperioden för styrelseledamöterna upphör då nästa ordinarie bolagsstämma avslutas. Samtliga kandidater har givit sitt samtycke till uppgiften.

Personbeskrivning av respektive kandidat och uppgift om deras aktieinnehav är tillgängligt på Tieto:s hemsida www.tieto.com/about-us/management/board-members.

Därutöver skall arbetstagarna utse två ledamöter till styrelsen och personliga suppleanter för dessa. Mandatperioden för arbetstagarrepresentanter är två år.

2 Arvode till styrelseledamöterna

Aktieägarnas nomineringskommitté föreslår att arvoden till bolagets styrelseledamöter skall utgå årligen och bevaras oförändrade enligt följande: 31 500 euro för ordinarie styrelseledamöter, 48 000 euro för vice ordföranden och 72 000 euro för ordföranden. Motsvarande arvode som styrelsens vice ordförande erhåller skall utgå till ordföranden i en styrelsekommitté, såvida inte denna person även är styrelsens ordförande eller vice ordförande. Därtill föreslås att varje styrelsemedlem erhåller 800 euro som mötesarvode för varje styrelsemöte samt för varje möte som hålls av styrelsens stadigvarande eller tillfälligt tillsatta kommitté. Enligt bolagets praxis utbetalas inget arvode till styrelseledamöter som är anställda inom Tieto-koncernen.

Aktieägarnas nomineringskommitté föreslår att 40 % av det fasta årliga arvodet erläggs med aktier i Tieto Abp som förvärvas på marknaden. Aktierna kommer att förvärvas inom två veckor från Tieto Abps presentation av interimsrapporten för 1 januari–31 mars 2013. Enligt förslaget skall ordinarie bolagsstämma besluta om att bolaget skall förvärva aktierna direkt för styrelsemedlemmarnas räkning, vilket är i enlighet med tillämpliga insiderregler och utgör en accepterad metod för förvärv av bolagets aktier. Kommittén är av uppfattningen att ett ökat, långsiktigt, aktieägande i bolaget av dess styrelsemedlemmar är i samtliga aktieägares intresse.

3 Aktieägarnas nomineringskommitté

Tieto Abps ordinarie bolagsstämma 2010 beslutade att etablera en aktieägarnas nomineringskommitté som skall bereda förslagen om val av och arvode till styrelsemedlemmar inför kommande ordinarie bolagsstämma.

Aktieägarnas nomineringskommitté består av fyra medlemmar som nomineras av de största aktieägarna och bolagets styrelseordförande. De största aktieägarna i Tieto har fastställts baserat på registrerade aktieinnehav i de finska och svenska värdeandels­systemen per den 31 augusti 2012.

Sammansättningen av Tietos aktieägares nomineringskommitté, som har berett förslagen till den ordinarie bolagsstämman 2013, är:

Lars Förberg, Managing Partner, Cevian Capital AG,
Kari Järvinen, verkställande direktör, Solidium Oy,
Timo Ritakallio, vice verkställande direktör, Ömsesidiga Pensionsförsäkringsbolaget Ilmarinen,
Pekka Pajamo, ekonomidirektör, Ömsesidiga arbetspensionsförsäkringsbolaget Varma, och
Markku Pohjola, styrelseordförande, Tieto Abp.

Aktieägarnas nomineringskommitté skall vid ordinarie bolagsstämma lämna redovisning över sitt uppdrag.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jouko Lonka, chefsjurist, tel. +358 2072 78182, +358 400 424451, jouko.lonka(at)tieto.com

TIETO ABP

DISTRIBUTION

NASDAQ OMX Helsinki
NASDAQ OMX Stockholm
Centrala media
 

Tieto är Nordens största IT-tjänsteföretag och erbjuder helhetslösningar för näringsliv och offentlig sektor. Inom produktutveckling samt via globala leveranscenter verkar företaget globalt. Vårt mål är att utveckla företag och samhällen genom IT, och att skapa nya möjligheter för våra kunder att transformera sina verksamheter. Vi tror på utveckling och resultat som märks.

Tieto grundades 1968, har huvudkontor i Helsingfors, runt 17 000 anställda i över 20 länder och en omsättning på 1,8 miljarder euro. Aktien är listad på NASDAQ OMX i Helsingfors och Stockholm. Mer information hittar du på www.tieto.se.