VN Grupas uzņēmumi iegūst divas NASDAQ OMX balvas par straujāko progresu investoru attiecībās


Divi „Ventspils nafta” (VN) Grupas uzņēmumi ieguvuši „Baltic Market Awards”  balvas par straujāko progresu investoru attiecību uzlabošanā. AS “Latvijas kuģniecība” (LK) ieguvusi pirmo vietu un galveno balvu kategorijā „Labākais investoru attiecību uzlabojums Baltijas valstīs gada laikā”, savukārt „Ventspils nafta” ieguvusi otro vietu šajā kategorijā.

„Biržas balvas ir ieguvušas visas VN Grupas publiskās daļas. Mēs esam patiesi priecīgi, jo tas atspoguļo tos milzīgos uzlabojumus investoru attiecībās, kas Ventspils naftā un Latvijas kuģniecībā veikti kopš „tumšajām 2010.gada dienām”. Kopš 2010.gada notikumiem radikāli uzlabota visu VN Grupas uzņēmumu pārvaldība un  panākts lielāks darbības caurspīdīgums. Īpašu uzslavu pelna Latvijas kuģniecība, kura, nododot atklātībai kuģu frakts likmes, ir demonstrējusi kardinālu izmaiņu uzņēmuma pārvaldībā”, uzsver VN valdes priekšsēdētājs un LK padomes priekšsēdētājs Saimons Bodijs.

NASDAQ OMX biržu grupas „Baltic Market Awards” projektā katrs uzņēmums tika vērtēts pēc vairāk nekā 120 kritērijiem, un pēc šī vērtējuma par 34% uzlabojusies AS „Latvijas kuģniecība” investoru attiecības aizvadītā gada laikā. Otro vietu šajā kategorijā ieguva AS „Ventspils nafta” (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R), kas ir „Latvijas kuģniecība” lielākais akcionārs.

 

Par AS „Ventspils nafta”

AS „Ventspils nafta” ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS „Ventspils nafta” ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

AS „Ventspils nafta” pieder 51% SIA „Ventspils nafta termināls”, kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA „LatRosTrans”, kas ir Latvijas-Krievijas lielākais kopuzņēmums Baltijā; 49,94% AS „Latvijas kuģniecība”, kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos pasaulē.

AS „Ventspils nafta” (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R) akcijas kopš 1998.gada 20.oktobra tiek kotētas biržas NASDAQ OMX Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā.

 

         Ilze Nagla
         Sabiedrisko attiecību vadītāja
         AS “Ventspils nafta” Grupa
         Tel.: 29267454, 67715914
         E-pasts: ilze.nagla@vnafta.lv