Pillar dubulto pārdošanas apjomus


Rīga, Latvija, 2013-01-29 11:44 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Aizvadītais 2012. gads nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupai Pillar bija straujas attīstības gads. Pillar pārdoto objektu skaits 2012. gadā, salīdzinot ar 2011. gadu, ir divkāršojies, sasniedzot 254 nekustamos īpašumus. No tiem 125 bija sērijveida dzīvokļi un 101 dzīvoklis jaunajos nekustamā īpašuma projektos.

2012. gadā Pillar kopumā realizēja nekustamos īpašumus par 15,7 miljoniem eiro.

Ievērojot klientu pieprasījumu, liels darbs tika ieguldīts jauno projektu attīstīšanā. 2012. gadā tika pabeigti 3 jauni projekti - 33 dzīvokļu projekts „Pine Breeze”, Lašu ielā 1A, Jūrmalā, 50 dzīvokļu projekts „Mārtiņa nams 2”, Slokas iela 59A, Rīgā un 47 dzīvokļu projekts Liesmas iela 4, Rīgā. Kopējās Pillar investīcijas šo projektu attīstīšanā ir 10,6 miljoni eiro. Jāatzīmē, ka tikko pabeigtajos projektos „Pine Breeze” un „Mārtiņa nams 2” praktiski visi dzīvokļi jau ir pārdoti.

Bez tam, 2012. gada oktobrī tika veiksmīgi pabeigts darījums ar Pillar grupas uzņēmuma AB.LV Transform Investments, SIA, īpašumu Maskavā par kopējo summu 3,4 miljoni eiro.

Savukārt jau tuvākajā laikā Pillar pilnībā pabeigs vienu no ekskluzīvākajiem nekustamā īpašuma projektiem visā Rīgā – „Elizabetes Park House” Rīgas centrā, Elizabetes ielā 21a. Lielākā daļa no 18 premium klases dzīvokļiem šajā ēkā tika rezervēti jau rekonstrukcijas laikā.

Šī gada Pillar plānos ietilpst vēl divi daudzdzīvokļu projekti Rīgā – 80 dzīvokļu projektu Lielezeres Apartment House un 54 dzīvokļu projektu Dārza iela 32, kā arī vairāki nelieli individuālie projekti.

Kā zināms, 2012. gadā tika mainīts uzņēmuma zīmols. Kopš darbības sākuma 2008. gadā uzņēmums bija pazīstams kā ABLV Transform. Kopš oktobra uzņēmums strādā ar jaunu, vienotu zīmolu – Pillar. Līdz ar jaunā zīmola ieviešanu, tika radīta arī mūsdienīga un ērta mājas lapa www.pillar.lv - interneta katalogs, kurā īpašumi sakārtoti pēc kategorijām, katram no tiem pievienojot profesionāli veidotu fotogaleriju, atrašanās vietu kartē, kā arī citus nepieciešamos datus.

Kopumā Pillar pārraudzībā šobrīd atrodas vairāk nekā 1200 nekustamie īpašumi par kopējo summu aptuveni 85 miljoni eiro; tas ir viens no lielākajiem nekustamā īpašuma portfeļiem Latvijā.

Vērtējot 2012. gadu, Pillar izpilddirektore Ieva Valtere uzsvēra: „2012. gada rezultāti liecina, ka nekustamā īpašuma tirgū ir novērojama atkopšanās. Aug darījumu skaits un pieprasījums, kas vienlaikus stimulē arī piedāvājumu. Pieaug arī klientu prasīgums pēc kvalitatīviem mājokļiem, kas ir būtisks priekšnosacījums jauno projektu attīstībai. Uz 2013. gadu mēs skatāmies ar piesardzīgu optimismu un prognozējam biznesa pieaugumu, līdzvērtīgu pieaugumam 2012. gadā”.

Pillar Holding Company, KS, pieder lielākajai Latvijas privātbankai – ABLV Bank, AS, un apvieno ABLV grupas uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība. Pillar pieder viens no lielākajiem nekustamā īpašuma portfeļiem Latvijā: daudzdzīvokļu nami, atsevišķi dzīvokļi, privātmājas, zeme un komercobjekti.

         Jānis Bunte
         Sabiedrisko attiecību speciālists
         ABLV Bank, AS
         Tel.: +371 6777 5432