Generalforsamling Ringkjøbing Landbobank A/S

Der afholdes ordinær generalforsamling onsdag, den 27. februar 2013, kl. 17.00 i ROFI-Centret, Kirkevej 26, Rindum, 6950 Ringkøbing.


Dagsorden i henhold til vedtægterne:

1.    Valg af dirigent.

2.    Bestyrelsens beretning om bankens virksomhed i det forløbne år.
       Bestyrelsen foreslår, at årsberetningen tages til efterretning.

3.    Fremlæggelse af årsrapporten til godkendelse.
       Bestyrelsen foreslår, at årsrapporten godkendes.

       3a.  Godkendelse af bankens lønpolitik.
       Bestyrelsen foreslår, at lønpolitikken godkendes.

4.    Beslutning om anvendelse af overskud eller dækning af tab i henhold til den godkendte årsrapport.

5.    Valg af medlemmer til repræsentantskabet.
Efter tur afgår: Jens Lykke Kjeldsen, Johan Øllgaard, Jens Møller Nielsen, Erik Jensen, Claus H. Christensen, Inge Sandgrav Bak

Repræsentantskabet og bestyrelse foreslår genvalg af:

  • Jens Lykke Kjeldsen, tømrerhandler, Ringkøbing, født 1950
  • Johan Chr. Øllgaard, fabrikant, Stauning, født 1947
  • Jens Møller Nielsen, direktør, Ringkøbing, født 1956
  • Erik Jensen, direktør, Skjern, født 1965
  • Claus H. Christensen, gårdejer, Lem st., født 1963
  • Inge Sandgrav Bak, økonomichef, Ringkøbing, født 1960

Repræsentantskabet og bestyrelse foreslår nyvalg af:

  • Lone Rejkjær Søllmann, økonomichef, Tarm, født 1968
  • Jacob Møller, adm. direktør, Ringkøbing, født 1969
  • Egon Sørensen, assurandør, Spjald, født 1965

Ved rekrutteringen og opstillingen af kandidater til repræsentantskabet har repræsentantskabet og bestyrelsen fokuseret på at sikre en mangfoldighed blandt repræsentantskabsmedlemmerne, herunder i relation til erhvervsmæssig erfaring, faglige kvalifikationer og kompetencer, alder etc.

 

6.    Valg af én eller flere revisorer.
Repræsentantskabet og bestyrelsen foreslår genvalg af PricewaterhouseCoopers, Statsautoriseret Revisionspartnerselskab.

  

7.    Bemyndigelse af bestyrelsen til – indtil næste ordinære generalforsamling – inden for gældende lovgivning at lade banken erhverve egne aktier inden for en samlet pålydende værdi af i alt 10% af bankens aktiekapital og således, at aktierne kan erhverves til gældende børskurs +/- 10%.

Bestyrelsen foreslår, at bestyrelsen bemyndiges til – indtil næste ordinære generalforsamling – inden for gældende lovgivning at lade banken erhverve egne aktier inden for en samlet pålydende værdi af i alt 10% af bankens aktiekapital og således, at aktierne kan erhverves til gældende børskurs +/- 10%.

 

8.    Eventuelle forslag fra bestyrelse, repræsentantskab eller aktionærer.

8a. Forslag til vedtægtsændring.

Ad 1. Forlængelse af bemyndigelse

Forlængelse af bestyrelsens bemyndigelse til, efter samråd med repræsentantskabet, at udvide aktiekapitalen med nom. 14.210.980 kr. i én eller flere forhøjelser indtil den 24. februar 2018. Bemyndigelsen er i øvrigt på uændrede vilkår. Der er således tale om en forlængelse på 1 år.

Ad 2. Ændring af valg til bestyrelsen

Vedtægternes §14 stk. 1 har følgende ordlyd: Bestyrelsen består af mindst 4 og højst 6 medlemmer, der vælges af og blandt repræsentantskabsmedlemmerne.”
Teksten forslås ændret til: Bestyrelsen består af mindst 4 og højst 6 medlemmer, der vælges af repræsentantskabsmedlemmerne.”

 

8b. Forslag om nedsættelse af bankens aktiekapital med nominelt 500.000 kr. ved annullering af egne aktier.

Bestyrelsen foreslår, at bankens aktiekapital nedsættes fra nominelt 24.700.000 kr. til nominelt 24.200.000 kr. ved annullering af 100.000 stk. aktier á nominelt 5 kr. fra bankens beholdning af egne aktier til en nominel værdi af 500.000 kr.

Det oplyses i overensstemmelse med selskabslovens § 188, stk. 1, at formålet med nedsættelsen af bankens aktiekapital er udbetaling til aktionærer, idet nedsættelsesbeløbet er anvendt til udbetaling til aktionærer som vederlag for aktier erhvervet af banken i henhold til tidligere generalforsamlingsbemyndigelse til bestyrelsen.

Som følge heraf nedsættes aktiekapitalen med nominelt 500.000 kr., og bankens beholdning af egne aktier nedsættes med 100.000 stk. aktier á 5 kr. Det oplyses i overensstemmelse med selskabslovens § 188, stk. 2, at disse aktier er erhvervet for et samlet beløb på 74,2 mio. kr.,  hvilket betyder, at der ud over den nominelle kapitalnedsættelse er udbetalt kr. 73,7 mio. kr. til aktionærer.

Bestyrelsens forslag om nedsættelse af aktiekapitalen er stillet med henblik på at fastholde fleksibilitet i bankens kapitalstruktur.

Såfremt forslaget vedtages, medfører det følgende ændring af vedtægternes § 2, 1. punktum, som vil have virkning fra kapitalnedsættelsens gennemførelse:
”Bankens aktiekapital er nom. 24.200.000 fordelt i aktier på nom. 1 kr. eller multipla heraf, dog maksimalt nom. kr. 20.”                                                                                         

 

8c. Forslag om vedtagelse af et opkøbsprogram med henblik på en efterfølgende kapitalnedsættelse.

Det foreslås, at der etableres et særligt opkøbsprogram, hvorved bestyrelsen inden næste ordinære generalforsamling kan lade banken erhverve op til 130.000 stk. egne aktier à nom. 5 kr. Det særlige opkøbsprogram forudsætter, at aktierne opkøbes til markedskurs. Bestyrelsen bemyndiges til at annullere eller reducere opkøbsprogrammet, såfremt dette vurderes forretningsmæssigt, eller bankens kapitalforhold i øvrigt tilsiger dette. De aktier, der er omfattet af opkøbsprogrammet, erhverves af banken med henblik på senere gennemførelse af en kapitalnedsættelse.

Forslaget i punkt 8a og 8b kræver vedtagelse med mindst 2/3 af såvel de afgivne stemmer som af den på generalforsamlingen repræsenterede stemmeberettigede aktiekapital. De øvrige forslag kan vedtages med simpelt stemmeflertal.

Årsrapporten og de fuldstændige forslag til vedtægtsændringer vil blive offentliggjort på bankens hjemmeside www.landbobanken.dk og fremlagt til eftersyn for aktionærerne i bankens afdelinger onsdag den 30. januar 2013.

Vedrørende aktiekapitalens størrelse og aktionærernes stemmeret oplyses, at aktiekapitalen er på nom. 24.700.000 kr. fordelt på 4.940.000 stk. aktier á nom. 5. kr. Hvert aktiebeløb på til og med nom. 500 kr. giver 1 stemme og aktiebeløb derover 2 stemmer, hvilket er det højeste stemmeantal en aktionær kan afgive.

Møde- og stemmeret på generalforsamlingen tilkommer alene aktionærer, der på registreringsdatoen onsdag den 20. februar 2013 er noteret som aktionærer i ejerbogen eller på dette tidspunkt har rettet henvendelse til selskabet med henblik på indførsel i ejerbogen og denne henvendelse er modtaget af banken.

Tilmelding til generalforsamlingen kan ske på bankens hjemmeside www.landbobanken.dk eller ved henvendelse i en af bankens afdelinger. Af hensyn til pladsforholdene skal adgangskort til generalforsamlingen i henhold til bankens vedtægter være bestilt senest fredag den 22. februar 2013 kl. 23.59. Efter det nævnte tidspunkt kan der ikke bestilles adgangskort.

 

Ringkøbing, den 30. januar 2013

På bestyrelsens vegne

Jens L. Kjeldsen, formand


Attachments

Indkaldelse til generalforsamling 2013 - DK.pdf