YIT parantaa Siilinjärven kunnan kiinteistöjen energiatehokkuutta ESCO-hankkeella


Helsinki, 2013-01-31 13:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

YIT parantaa Siilinjärven kunnan kiinteistöjen energiatehokkuutta ESCO-hankkeella

YIT on tehnyt Siilinjärven kunnan kanssa sopimuksen kunnan yhdeksän kiinteistön energiatehokkuuden parantamisesta ESCO-energiansäästöhankkeena. YIT toteuttaa vuoden 2013 aikana kiinteistöihin laitteistoinvestoinnit ja tarvittavat muutokset, joiden avulla suunnitellut säästöt saavutetaan.

ESCO-palvelusopimuksen kesto on 10 vuotta. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 1,1 miljoonaa euroa.

Investointien ja muutosten jälkeen YIT vastaa kiinteistöjen energiansäästöstä ja energiatehokkuuden optimoinnista ja antaa sopimukseen kuuluville kiinteistöille energiansäästötakuun. Siilinjärven kunta rahoittaa hankkeen sopimusaikana syntyvillä säästöillä. Tavoitteeksi on asetettu merkittävien säästöjen saavuttaminen sähkön ja lämmityksen kustannuksissa. Myös hiilidioksidipäästöjä pyritään vähentämään 450 tonnia vuodessa.

”Siilinjärven kunta on sitoutunut Motivan energiatehokkuussopimuksen mukaisesti 9 % energiansäästöön vuoteen 2016 mennessä. ESCO-hanke on tärkein hanke tuon säästötavoitteen saavuttamisessa. Siilinjärvellä on tehty usea vuosi työtä tämän projektin käynnistämiseksi ja kun hanke saadaan vihdoinkin liikkeelle, ESCO-kumppani pääsee tekemään käytännön työtä säästötavoitteiden saavuttamiseksi. Kunnan kannalta tässä hankkeessa myönteistä on se, että kunnan ei tarvitse sijoittaa hankkeeseen rahaa, vaan hanke rahoitetaan energiansäästöllä syntyvillä säästöillä. Lisäksi investoinneille haetaan ELY-keskukselta 25 % energia-avustusta. Pidämme hanketta merkittävänä ja kehotamme myös muita kuntia lähtemään ESCO-hankkeeseen mukaan”, sanoo Siilinjärven kunnan tekninen johtaja Ari Kainulainen.  

Energiatehokkuuden parantamiseksi kiinteistöjen automaatiota modernisoidaan, ilmanvaihtokoneisiin asennetaan taajuusmuuttajia ja eri järjestelmien ohjaustapoihin tehdään muutoksia. Kolmessa kiinteistössä tehdään myös lämmitystapamuutoksia ja siirrytään maalämmön käyttöön.

”ESCO-palvelulla varmistamme säästöjen syntymisen kiinteistöjen käytön aikana. Etäpalvelulla valvotaan, että kiinteistöt toimivat koko ajan energiatehokkaasti. Sopimukseen liittyy myös henkilöstölle järjestettävä koulutus energiaa säästävästä kiinteistöjen käytöstä”, aluepäällikkö Janne Mikkonen YIT:stä toteaa.  

YIT on toteuttanut kunnille ESCO-hankkeita viime vuosina Kuopiossa, Jyväskylässä, Turussa ja Akaalla. YIT on ollut mukana myös Siilinjärven Rissalan yrityskylän toimitilahankkeissa, joissa lämmön- ja jäähdytyksen tuotanto on tehty maalämpötekniikkaa hyödyntäen ja toimitilojen valaistus on toteutettu energiatehokkaasti LED-valaistuksena.

 

Lisätietoja:
Janne Mikkonen, aluepäällikkö, YIT Kiinteistötekniikka Oy, puh. 050 390 0658, janne.mikkonen@yit.fi

Ari Kainulainen, tekninen johtaja, Siilinjärven kunta, puh. 044-7401 501, ari.kainulainen@siilinjarvi.fi

 

YIT on merkittävä eurooppalainen kiinteistö- ja rakennusalan sekä teollisuuden palveluyritys. Palvelemme asiakkaita 14 maassa, Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Venäjällä sekä Baltian maissa, 26 000 ammattilaisen voimin. Olemme kasvaneet yli sadan vuoden ajan asiakkaidemme kanssa ja kehittäneet palvelujamme yhteiskuntien muuttuessa. Aiomme jatkaa samalla polulla. Visionamme on olla edelläkävijä hyvän elinympäristön luojana ja ylläpitäjänä. Vuonna 2011 YIT:n liikevaihto oli noin 4,4 miljardia euroa. YIT:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi
 

Siilinjärven kunnan tekniset palvelut vastaa lainmukaisesta vesihuollon huolehtimis- ja jätehuollon järjestämisvelvollisuuden toteutumisesta Siilinjärven kunnan alueella. Palvelualue tuottaa palveluita muille palvelualueille mm. toimitiloihin, varikkopalveluihin ja hankintoihin liittyvissä tehtävissä sekä vastaa kuntatekniikasta ja pysäköinninvalvonnasta. Lisäksi palvelualueeseen kuuluvat viranomaistoimintoina rakennusvalvonta ja ympäristönsuojelu. Palveluksessamme on n. 70 teknisen alan ammattilaista.