Kallelse till extra bolagsstämma


Marieham, 2013-02-01 15:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Ålandsbanken Abp Börsmeddelande 1.2.2013 kl 16.00

Kallelse till extra bolagsstämma

Aktieägarna i Ålandsbanken Abp kallas till extra bolagsstämma som hålls den 5 mars 2013 kl. 15.00 i Alandica Kultur & Kongress, Strandgatan 29, Mariehamn.

Mottagandet av personer som har anmält sig till stämman och utdelning av röstsedlar börjar kl. 14.00

 

A. Ärenden som behandlas på den extra bolagsstämman

1. Öppnande av stämman

2. Konstituering av stämman

3. Val av protokolljusterare och övervakare av rösträkningen

4. Konstaterande av stämmans laglighet

5. Konstaterande av närvaro vid stämman och fastställande av röstlängden

6. Ändring av bolagsordning

I syfte att modernisera bolagsordningen föreslår styrelsen att den extra bolagsstämman beslutar att avlägsna den i bolagsordningens 11 § fastslagna bestämmelsen att en person som fyllt 67 år inte är valbar som styrelsemedlem och att paragrafen efter föreslagen ändring sålunda skall lyda enligt följande:

 

11 § Uppgifter och sammansättning

Styrelsen består av minst fem och högst sju ordinarie medlemmar samt högst två suppleanter.

Verkställande direktören kan inte vara medlem av Bankens styrelse

Styrelsen är beslutför då mer än hälften av dess medlemmar är närvarande.

 

7. Avslutande av stämman

 

B. Bolagsstämmohandlingar

De förslag av styrelsen som hänför sig till föredragningslistan ovan, denna stämmokallelse, samt övriga handlingar som enligt aktiebolagslagen skall finnas tillgängliga för aktieägarna står att få på Ålandsbanken Abp:s webbplats www.alandsbanken.fi. 

Styrelsens förslag och övriga dokument som enligt aktiebolagslagen bör hållas tillgängliga finns också tillgängliga vid den extra bolagsstämman. Kopior av dessa handlingar samt av denna stämmokallelse skickas på begäran till aktieägarna. Stämmoprotokollet finns till påseende på nämnda webbplats senast från och med den 19 mars 2013.

 

C. Anvisningar för deltagarna i den extra bolagsstämman

 

1. Rätt att delta och anmälan

Rätt att delta i den extra bolagsstämman har aktieägare som på stämmans avstämningsdag den 21 februari 2013 har antecknats som aktieägare i bolagets aktieägarförteckning som förs av Euroclear Finland Ab. Aktieägare, vars aktier är registrerade på dennes personliga finska värdeandelskonto, är antecknad som aktieägare i bolagets aktieägarförteckning.

 

Aktieägare som är antecknad i bolagets aktieägarförteckning och som önskar delta i den extra bolagsstämman skall anmäla sig senast torsdagen den 28 februari 2013 kl. 16.00.  

Anmälan till den extra bolagsstämman kan göras

a) per telefon på numret 018-291189,

b) per fax på numret 018-291228 , eller

c) skriftligt till Ålandsbanken Ab, PB 3, AX-22101 Mariehamn,

d)  samt från och med den 8 februari per www.alandsbanken.fi/bolagsstamma
 

I samband med anmälan skall anges aktieägarens namn, personbeteckning, adress, telefonnummer samt namnet på ett eventuellt biträde eller ombud och ombudets personbeteckning. De personuppgifter som aktieägarna överlåter till Ålandsbanken Abp används endast för ändamål som hänför sig till den extra bolagsstämman och för behandlingen av därtill anknutna registreringar.

 

Aktieägare som är närvarande vid den extra bolagsstämman har frågerätt beträffande ärenden som

behandlas vid den extra bolagsstämman i enlighet med 5 kap. 25 § i aktiebolagslagen.

 

2. Ombud och fullmakter

Aktieägare får delta i den extra bolagsstämman och där utöva sina rättigheter genom ombud.

Aktieägarens ombud skall visa upp en daterad fullmakt eller på annat tillförlitligt sätt visa sin rätt att företräda aktieägaren. Om en aktieägare företräds av flera ombud på den extra bolagsstämman, vilka företräder aktieägaren med aktier som förvaras på olika värdepapperskonton, skall det i samband med anmälan uppges med vilka aktier varje ombud företräder aktieägaren.

Eventuella fullmakter bör sändas till Ålandsbanken Abp, PB 3, AX-22101 Mariehamn innan anmälningstidens utgång.

 

3. Ägare till förvaltarregistrerade aktier

Ägare till förvaltarregistrerade aktier har rätt att delta i den extra bolagsstämman med de aktier på basis av vilka han eller hon skulle ha rätt att på den extra bolagsstämmans avstämningsdag den 21 februari 2013 vara antecknad i aktieägarförteckningen som upprätthålls av Euroclear Finland Ab. Deltagande förutsätter ytterligare att aktieägaren på grundval av dessa aktier senast den 28 februari 2013 kl. 10.00 tillfälligt har antecknats i den aktieägarförteckning som upprätthålls av Euroclear Finland Ab. För de förvaltarregistrerade aktierna skall detta räknas som anmälan till den extra bolagsstämman.

Ägare till förvaltarregistrerad aktie uppmanas i god tid begära av sin egendomsförvaltare nödvändiga anvisningar gällande aktieägarens tillfälliga införande i aktieägarförteckningen, utfärdande av fullmakter samt anmälan till den extra bolagsstämman. Egendomsförvaltarens kontoförande institut anmäler ägare till förvaltarregistrerade aktier som vill delta i den extra bolagsstämman att tillfälligt införas i bolagets aktieägarförteckning senast vid ovannämnda tidpunkt.

 

4. Övriga anvisningar och information

På dagen för denna stämmokallelse uppgår det totala antalet aktier i Ålandsbanken Abp till 6 476 138 aktier i A-serien, vilka representerar 129 522 760 röster och 7 944 015 aktier i  B-serien, vilka representerar 7 944 015 röster, eller sammanlagt 14 420 153 aktier och 137 466 775  röster.

 

Mariehamn den 1 februari 2013

 

ÅLANDSBANKEN ABP

Styrelsen