VAAHTO GROUP -KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.9.2011 – 31.12.2012


Lahti, Suomi, 2013-02-28 09:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- VAAHTO GROUP PLC OYJ TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 28.2.2013 klo 10.00

VAAHTO GROUP -KONSERNIN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.9.2011 – 31.12.2012

Vaahto Group -konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto oli joulukuussa 2012 päättyneellä tilikaudella 40,1 milj. euroa (30,3 milj. euroa) ja jatkuvien toimintojen liiketappio 4,9 milj. euroa (liiketappio 3,2 milj. euroa). Vuotuiseksi muutettu liikevaihto kasvoi 1 % vertailukaudesta ja liiketulos oli vertailukautta selkeästi heikompi. Pääasiallisena syynä tilikauden tappiolliseen tulokseen oli Vaahto Paper Technology -ryhmän heikko tilauskertymä sekä alhainen kannattavuus. Konsernin tilauskanta oli tilikauden päättyessä 24,8 milj. euroa (22,4 milj. euroa). Vertailukauden pituus on 12 kuukautta, kun katsauskauden pituus on 16 kuukautta.

Vaahto Group Plc Oyj:n ylimääräinen yhtiökokous 19.6.2012 hyväksyi yhtiöjärjestyksen muutoksen, jolla yhtiön normaaliksi tilikaudeksi muutetaan 1.1. – 31.12. Tästä johtuen päättyneestä tilikaudesta muodostui kuudentoista (16) kuukauden pituinen (1.9.2011 – 31.12.2012). 

Vaahto Paper Technology

Vaahto Paper Technology -ryhmän tilikauden jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 17,0 milj. euroa (14,6 milj. euroa) ja liiketappio 4,2 milj. euroa (liiketappio 2,0 milj. euroa). Vaahto Paper Technology -ryhmän vuotuiseksi muutettu liikevaihto laski tilikaudella 13 % vertailukaudesta ja tilikauden tulos oli erittäin heikko.

Konserni on joulukuussa 2012 päättänyt myydä Vaahto Paper Technology -segmenttiin kuuluvan projektiliiketoiminnan sekä palveluliiketoimintaan kuuluvat varaosa- ja pienprojektiliiketoiminnot. Konserni on tammikuussa 2013 solminut myynnistä alustavan sopimuksen ostajan kanssa, ja myynti on tarkoitus saattaa päätökseen vuoden 2013 ensimmäisen vuosineljänneksen loppuun mennessä. Koska tilinpäätöshetkellä myynnin katsottiin olevan erittäin todennäköinen, projektiliiketoimintaan liittyvät varat ja velat esitetään taseessa myytävänä olevina pitkäaikaisina omaisuuserinä ja niihin liittyvinä velkoina. Tuloslaskelmassa projektiliiketoiminta esitetään lopetettuna toimintona. Myös tuloslaskelman vertailutiedot tilikaudelta 2010 - 2011 on oikaistu vastaavasti. Lopetettujen toimintojen tilikauden tappio oli 1,6 milj. euroa (voitto 2,0 milj. euroa).

Katsauskaudella projektiliiketoiminnan merkittävin uusi tilaus oli Södra Cell Mönsteråsin sellutehtaan kuivatuskoneen modernisointi.

Tilikaudella on jatkettu panostusta Vaahto Paper Technology –ryhmän palveluliiketoiminnan kehittämiseen. Huoltoliiketoiminta jäi kuitenkin tilikaudelle asetetuista tavoitteista.

Vaahto Process Technology

Vaahto Process Technology –ryhmän tilikauden liikevaihto oli 24,1 milj. euroa ( 15,7 milj. euroa) ja liiketappio 0,7 milj. euroa (liiketappio 1,2 milj. euroa). Vuotuiseksi muutettu liikevaihto kasvoi 15 % vertailukaudesta, mutta tilikauden tulos jäi vielä tappiolliseksi ollen kuitenkin 0,5 milj. euroa vertailukautta parempi. Ryhmän tappiollisuus johtui säiliöliiketoiminnan heikosta kannattavuudesta tilikauden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana.

Vaahto Process Technology –ryhmän säiliöliiketoiminnan markkinatilanne oli tilikauden alussa heikko, mutta parani selkeästi tilikauden loppua kohden. Japrotek Oy Ab sai elokuussa 2012 merkittävän tilauksen etelä-afrikkalaiselta Sasol Technology (Pty) Limited’ltä kahdeksan suuren säiliörakenteen suunnittelusta, valmistuksesta ja asennuksesta.

Tilikauden lopulla tilauskanta oli erittäin vahva ja näkymät alkavalle tilikaudelle ovat hyvät.

Vaahto Process Technology –ryhmän sekoitinliiketoiminnan markkinatilanne oli tilikaudella hyvä ja  tilauskanta jatkoi kasvuaan tilikauden aikana. Sekoitinliiketoiminnan kannattavuus on ollut tilikaudella lähes tavoitteiden mukainen ja näkymät alkaneelle tilikaudelle ovat hyvät.

Rahoitus ja maksuvalmius

Konsernin liiketoiminnan rahavirta oli -3,3 milj. euroa (-3,8 milj. euroa). Konsernin nettorahoituskulut olivat 1,2 milj. euroa (0,7 milj. euroa). Tilikauden investointien rahavirta oli -1,0 milj. euroa (7,1 milj. euroa). Konsernitaseen loppusumma oli 30,5 milj. euroa (36,5 milj. euroa) ja omavaraisuusaste oli -7,9 % (17,8 %).

Konsernin maksuvalmiustilanne on kireä ja rahoituksen riittävyys edellyttää johdon suunnitelmien toteutumista ja kannattavuuden parantumista sekä varautumista lyhytaikaisen rahoituksen maksuohjelmien uudelleenjärjestelyyn tai lisärahoituksen hankkimiseen. Hallitus on tilikauden päättymisen jälkeen käynnistänyt neuvottelut rahoittajien kanssa maksusuunnitelmien uudelleenjärjestelemiseksi.

Rahalaitoslainoihin liittyy konsernin omavaraisuusasteeseen liittyviä takaisinmaksukovenanttiehtoja. Kovenanttiehdot ovat tilinpäätöksessä 31.12.2012 rikkoutuneet, mutta konserni on tilikauden 2011 - 2012 lopussa saanut ko. rahoittajalta vahvistuksen, jonka mukaan rikkoutumisesta ei aiheudu konsernille seuraamuksia. Vahvistus ei kuitenkaan kata seuraavaa 12 kuukautta, joten velat ko. rahoittajalle on tilinpäätöksessä 31.12.2012 luokiteltu lyhytaikaisiin lainoihin.

Investoinnit

Konsernin käyttöomaisuusinvestoinnit olivat katsauskaudella 1,3 milj. euroa (1,9 milj. euroa). Investoinnit koostuivat lähinnä Vaahto Paper Technology -ryhmän huoltoliiketoiminnan kone- ja laitehankinnoista.

Ympäristöasiat

Vaahto Paper Technology Oy on marraskuussa 2012 saanut korkeimmalta hallinto-oikeudelta päätöksen, jonka mukaan yhtiön valitus Hämeen ympäristökeskuksen päätöksestä on hylätty. Yhtiön valitus koski ympäristökeskuksen päätöstä olla pidentämättä määräaikaa ympäristöluvan mukaiselle toimenpiteelle yhtiön Hollolassa sijaitsevan tehtaan piha-alueen hulevesien käsittelyä koskien. Ympäristöluvan edellyttämä Hollolan tehdaskiinteistön piha-alueen pinnoittaminen ja hulevesiviemäröinti tullaan toteuttamaan vuoden 2013 aikana. Toimenpiteiden arvioidut kustannukset ovat noin 500 tuhatta euroa.

Tutkimus- ja kehitystoiminta

Konsernin tutkimus- ja kehitystoiminnan painopiste oli Vaahto Paper Technology -ryhmän palveluliiketoiminnan tuotevalikoiman laajentamisessa sekä paperi- ja kartonkikoneiden avainkomponenttien kilpailukyvyn parantamisessa. Tutkimus- ja kehitystoiminnan laajuus pysyi edellisen tilikauden tasolla.

Henkilöstö

Konsernin keskimääräinen henkilöstön määrä oli katsauskaudella 333 henkilöä (348 henkilöä), josta lopetettujen toimintojen osuus oli 69 henkilöä (91 henkilöä).

Ylimääräinen yhtiökokous 19.6.2012

Vaahto Group Plc Oyj:n ylimääräinen yhtiökokous 19.6.2012 valitsi hallitukseen entisten jäsenten lisäksi uuden jäsenen, Sami Alatalon. Yhtiökokous hyväksyi lisäksi yhtiöjärjestyksen muutoksen, jolla yhtiön normaaliksi tilikaudeksi muutetaan 1.1. – 31.12. Tästä johtuen kuluvan tilikauden pituudeksi tulee kuusitoista (16) kuukautta (1.9.2011 – 31.12.2012). 

Riskit ja toiminnan epävarmuustekijät

Vaahto Group –konsernin tuotteiden kysyntä on pitkälti riippuvaista maailmantalouden ja asiakasteollisuuksien suhdanteista ja kehityksestä. Kysynnän vaihtelujen sisältämää riskiä pyritään tasaamaan sopeuttamalla konsernin myyntitoimintaa erilaisten markkina-alueiden ja eri asiakasteollisuuksien suhdannetilanteiden mukaisesti.

Suuret projektit sisältävät riskin siitä, että hankkeen tulevia kustannuksia ja toimituksen mahdollisesti sisältämiä muita riskejä ei pystytä tarjousvaiheessa arvioimaan kyllin tarkasti, vaan kaupan tulos osoittautuu lopulta odotettua heikommaksi. Suuriin kauppoihin liittyviä riskejä pyritään hallitsemaan käyttämällä erilaisia laatujärjestelmiä, kannattavuusanalyysejä, toimintaohjeita sekä hyväksymismenettelyjä.

Konsernin rahoitusriskien hallinnan tavoitteena on minimoida rahoitusmarkkinoiden muutosten haitalliset vaikutukset konsernin tulokseen sekä varmistaa konsernin oman ja vieraan pääoman ehtoisen rahoituksen saatavuus kilpailukykyisin ehdoin.  

Liiketoiminnasta aiheutuviin omaisuus-, keskeytys- ja vastuuvahinkoriskeihin on varauduttu asianmukaisin vakuutuksin.

Oma pääoma

Varsinainen yhtiökokous 12.12.2011 valtuutti hallituksen päättämään uusien osakkeiden annista yhdessä tai useammassa erässä. Annettavien osakkeiden määrä voi olla enintään 1.000.000 osaketta. Valtuutus on voimassa 31.12.2012 saakka, ellei yhtiökokous muuta tai peruuta valtuutusta sitä ennen. 

Vaahto Group Plc Oyj:n hallitus päätti 19.4.2012 kahdesta erillisestä osakeannista:

Suunnattu anti valikoiduille sijoittajille

Vaahto Group Plc Oyj:n hallitus päätti antaa 600 000 kappaletta yhtiön uusia osakkeita merkittäväksi osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen joukolle valikoituja sijoittajia.  Osakkeen merkintähinnaksi päätettiin 3,50 euroa osakkeelta, joten kokonaismerkintähinnaksi muodostui 2,1 milj. euroa.  Uusista osakkeista maksettu merkintähinta kirjattiin sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. 

AP-Tela Oy:n osakkeiden hankinta ja suunnattu anti AP-Tela Oy:n vähemmistöosakkeenomistajille

Vaahto Group Plc Oyj:n hallitus päätti myös 19.4.2012 allekirjoitetun yhtiön tytäryhtiötä AP-Tela Oy:tä koskevan osakevaihtosopimuksen hyväksymisestä ja sopimuksen mukaisesta suunnatusta osakeannista osakevaihdon toteuttamiseksi. Osakevaihto toteutettiin EVL 52 f §:n mukaisena osakevaihtona siten, että Vaahto Group Plc Oyj antoi AP-Tela Oy:n vähemmistöosakkeenomistajille suunnatulla osakeannilla merkittäväksi 317 602 kappaletta Vaahto Group Plc Oyj:n uusia osakkeita vastikkeena AP-Tela Oy:n vähemmistöosakkeenomistajien 47,92 prosentin omistusosuudesta AP-Tela Oy:ssä (230 kappaletta AP-Tela Oy:n osakkeita). Osakevaihtoannissa annettujen osakkeiden merkintähinta oli 3,50 euroa osakkeelta. Uusien osakkeiden merkintähinta 1.111.607 euroa kirjattiin sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

Molemmissa osakeanneissa annetut uudet osakkeet, yhteensä 917.602 kappaletta, rekisteröitiin kaupparekisteriin 23.4.2012. Uudet osakkeet tuottivat omistajilleen osakasoikeudet rekisteröintipäivästä lukien.


Suunnattu anti Mikko Laakkoselle

Vaahto Group Plc Oyj:n hallitus päätti lisäksi 2.12.2012 antaa Mikko Laakkoselle suunnatulla maksullisella osakeannilla 73.892 uutta osaketta. Osakkeista maksettava osakekohtainen merkintähinta oli 2,03 euroa, joka oli yhtiön osakkeen päätöskurssi NASDAQ OMX Helsinki Oy:n ylläpitämässä Helsingin pörssissä 30.11.2012. Osakkeiden yhteenlaskettu merkintähinta oli 150.000,76 euroa. Suunnatussa osakeannissa annetut uudet osakkeet, yhteensä 73.892 kpl, merkittiin kaupparekisteriin 18.12.2012. Uudet osakkeet tuottivat omistajalleen osakasoikeudet merkintäpäivästä lukien. Uusien osakkeiden merkintähinta kirjattiin sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. 

Osakeannit eivät vaikuttaneet yhtiön osakepääomaan.

Hallituksella ei ole valtuutusta vaihtovelkakirja- tai optiolainan liikkeellelaskuun eikä valtuutusta omien osakkeiden hankkimiseen tai luovuttamiseen.

Laskennalliset verovelat ja -saamiset

Tilikaudella 2011 - 2012 on kirjattu yhteensä 1,7 milj. euroa arvonalennuksia vahvistetuista tappioista kirjatuista laskennallisista verosaamisista.

Hallinto

Varsinainen yhtiökokous 12.12.2011 valitsi Vaahto Group Plc Oyj:n hallitukseen seuraavat jäsenet:

Reijo Järvinen, puheenjohtaja

Rainer Häggblom, varapuheenjohtaja

Topi Karppanen, jäsen

Mikko Vaahto, jäsen

Vaahto Group Plc Oyj:n ylimääräinen yhtiökokous 19.6.2012 valitsi hallitukseen entisten jäsenten lisäksi uuden jäsenen, Sami Alatalon.

Toimitusjohtajana on toiminut ajalla 1.9.2011 - 4.4.2012 Anssi Klinga ja vt. toimitusjohtajana ajalla 4.4. – 30.11.2012 Ari Viinikkala.  30.11.2012 alkaen Ari Viinikkala on toiminut toimitusjohtajana.

Konsernin tilintarkastuksen on suorittanut KHT-yhteisö Ernst & Young Oy, päävastuullisena tilintarkastajana Panu Juonala, KHT.

Yhtiö noudattaa NASDAQ OMX Helsingissä listattujen yhtiöiden noudatettavaksi annettua Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodia (Corporate Governance) 2010. Selvitys konsernin hallinto- ja ohjausjärjestelmästä on julkaistu konsernin Internet-sivuilla.

Arvio todennäköisestä tulevasta kehityksestä

Kansainvälisen taloustilanteen kehityksessä on ollut huolestuttavia piirteitä ja myös Vaahto Group -konsernin päätoimialojen markkinatilanteessa epävarmuus jatkuu. Uuden tilikauden alkaessa ei kuitenkaan ole tapahtunut merkittävää muutosta Vaahto Group –konsernin tuotteiden kokonaiskysynnässä ja tilauskanta uuden  tilikauden alkaessa on edellisen tilikauden alkua korkeampi.  Vaahto Group -konsernin tuloksen arvioidaan parantuvan merkittävästi edellisestä tilikaudesta.

Tilikauden päättymisen jälkeiset tapahtumat

Vaahto Group -konserni on 16.1.2013 tehnyt alustavan sopimuksen Vaahto Paper Technology -segmenttiin kuuluvien projektiliiketoiminnan sekä palveluliiketoimintaan kuuluvien varaosa- ja pienprojektiliiketoimintojen myynnistä saksalaiselle Gebr. Bellmer GmbH Maschinenfabrik:lle perustettavan yhtiön lukuun. Myynti on tarkoitus saattaa päätökseen vuoden 2013 ensimmäisen vuosineljänneksen loppuun mennessä.  Vaahto Group ja Bellmer GmbH ovat samassa yhteydessä neuvottelemassa yhteistyösopimusta projektiliiketoiminnan ja Vaahto Paper Technologyn palveluliiketoimintayksikön välille.

Voitonjakoesitys

Emoyhtiön tilikauden tappio on 7.730.227,29 euroa eikä emoyhtiöllä ole voitonjakokelpoisia varoja.

Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että osinkoa ei jaeta ja tilikauden tappio katetaan voittovarojen tililtä.

Yhtiökokous

Vaahto Group Plc Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidetään Sibeliustalossa Lahdessa 10.4.2013 klo 13.00.

Johdon osavuotinen selvitys

Vaahto Group Plc Oyj julkaisee tilikauden 1.1. - 31.12.2013 ensimmäisen kolmen kuukauden ajalta julkistettavan osavuosikatsauksen sijasta johdon osavuotisen selvityksen 16.5.2013.

         
VAAHTO GROUP -KONSERNIN TILINPÄÄTÖKSEN AVAINLUVUT      
         
KONSERNIN 2011-2012 % 2010-2011 %
LAAJA TULOSLASKELMA, 16 kk liike- 12 kk liike-
IFRS   vaih-   vaih-
1000 EUR   dosta   dosta
         
JATKUVAT TOIMINNOT        
         
LIIKEVAIHTO 40 908   30 316  
Valmiiden ja             
keskeneräisten             
tuotteiden          
varastojen muutos 1 385   373  
Valmistus omaan            
käyttöön 788   1 161  
Liiketoiminnan            
muut tuotot 96   119  
Osuus osakkuus-        
yhtiöiden tuloksista 25   -4  
Materiaalit ja        
palvelut -19 459   -13 818  
Työsuhde-            
etuuksista            
aiheutuneet kulut -17 194   -12 604  
Poistot -2 188   -1 573  
Liikearvon        
arvonalentuminen -28      
Liiketoiminnan            
muut kulut -9 229   -7 190  
LIIKEVOITTO TAI -TAPPIO -4 895 -12,0 -3 219 -10,6
Rahoitustuotot 62   139  
Rahoituskulut -1 270   -863  
TULOS ENNEN VEROJA -6 103 -14,9 -3 944 -13,0
Tuloverot -2 226   -172  
TILIKAUDEN TULOS        
JATKUVISTA        
TOIMINNOISTA -8 329 -20,4 -4 084 -13,5
         
LOPETETUT TOIMINNOT        
Tilikauden tulos        
lopetetuista toiminnoista -1 597   1 965  
         
TILIKAUDEN TULOS -9 926   -2 118  
         
MUUT LAAJAN        
TULOKSEN ERÄT:        
Muuntoerot        
ulkomaisista        
yksiköistä 38   -1  
Muut laajan tuloksen        
erät, netto 38   -1  
         
TILIKAUDEN LAAJA        
TULOS YHTEENSÄ -9 888   -2 120  
         
Tilikauden tuloksen          
jakautuminen:            
Emoyhtiön osakkeen-            
omistajille -9 926   -2 225  
Määräys-        
vallattomille        
osakkaille     107  
Yhteensä -9 926   -2 118  
         
Tilikauden laajan        
tuloksen jakautuminen:            
Emoyhtiön osakkeen-            
omistajille -9 888   -2 226  
Määräys-        
vallattomille        
osakkaille     107  
Yhteensä -9 888   -2 120  
         
Emoyhtiön osakkeenomistajille kuuluvasta      
voitosta laskettu osakekohtainen tulos:      
         
Tulos/osake euroa, jatkuvat toiminnot      
-laimentamaton -2,40   -1,42  
-laimennettu -2,40   -1,42  
         
Tulos/osake euroa, lopetetut toiminnot      
-laimentamaton -0,46   0,67  
-laimennettu -0,46   0,67  
         
Osakkeiden keskimääräinen        
lukumäärä (1000 kpl):        
-laimentamaton 3 463   2 953  
-laimennettu 3 463   2 953  
         
KONSERNIN    31.12.2012   31.8.2011  
TASE, IFRS        
1000 EUR        
         
VARAT        
         
PITKÄAIKAISET VARAT:            
Aineettomat             
hyödykkeet 233   1 030  
Liikearvo 1 692   1 702  
Aineelliset             
hyödykkeet 7 596   10 907  
Osuudet osakkuus-        
yhtiöissä 83   57  
Myytävissä        
olevat sijoitukset 44   44  
Pitkäaikaiset            
myynti- ja        
muut saamiset 3   11  
Laskennallinen        
verosaaminen 271   2 274  
PITKÄAIKAISET        
VARAT 9 921   16 026  
         
LYHYTAIKAISET               
VARAT:            
Vaihto-omaisuus 5 783   5 601  
Myyntisaamiset        
ja muut saamiset 5 483   7 305  
Saamiset        
pitkäaikais-        
hankkeista        
asiakkailta 1 293   6 818  
Rahat ja        
pankkisaamiset 1 449   775  
LYHYTAIKAISET               
VARAT 14 007   20 500  
         
MYYTÄVÄNÄ OLEVAT        
PITKÄAIKAISET VARAT 6 557      
         
VARAT YHTEENSÄ 30 484   36 525  
         
KONSERNIN    31.12.2012   31.8.2011  
TASE, IFRS        
1000 EUR        
         
OMA PÄÄOMA        
JA VELAT        
         
OMA PÄÄOMA:        
Osakepääoma 2 872   2 872  
Ylikurssirahasto 6   6  
Käyvän arvon rahasto        
ja muut rahastot 5 063   1 995  
Muuntoerot 56   29  
Kertyneet        
voittovarat -10 160   -351  
Emoyhtiön               
osakkeenomistajien         
oman pääoman osuus -2 163   4 552  
Määräysvallattomat        
osakkaat     1 217  
OMA PÄÄOMA -2 163   5 768  
         
PITKÄAIKAINEN              
VIERAS PÄÄOMA:            
Laskennallinen        
verovelka 699   624  
Pitkäaikainen        
korollinen        
vieras pääoma 3 608   6 831  
Pitkäaikaiset        
varaukset 395   273  
PITKÄAIKAINEN              
VIERAS PÄÄOMA 4 701   7 728  
         
LYHYTAIKAINEN             
VIERAS PÄÄOMA:            
Lyhytaikainen        
korollinen          
vieras pääoma 14 045   8 269  
Ostovelat        
ja muut velat 10 662   14 573  
Tuloverovelka 264   186  
LYHYTAIKAINEN                
VIERAS PÄÄOMA 24 971   23 028  
         
MYYTÄVÄNÄ OLEVAT        
KOROLLISET JA        
KOROTTOMAT VELAT        
Myytävänä olevat        
korolliset velat 573      
Myytävänä olevat        
korottomat velat 2 402      
MYYTÄVÄNÄ OLEVAT        
KOROLLISET JA        
KOROTTOMAT VELAT 2 975      
         
OMA PÄÄOMA        
JA VELAT 30 484   36 525  
         
KONSERNIN TUNNUS- 2011-2012   2010-2011  
LUVUT, IFRS        
         
Osakekohtainen oma            
pääoma, euroa -0,54   1,52  
Osakekohtainen        
tulos, euroa 1) -1,37   -0,75  
Omavaraisuusaste, % -7,9   17,8  
Brutto-        
investoinnit, 1000 EUR 1 289   1 876  
Henkilökunnan        
keskimääräinen        
lukumäärä 333   348  
Tilauskanta        
tilikauden        
lopussa 1000 EUR 2) 24 771   22 401  
         
1) Osakekohtainen tulos (EPS) on laskettu muuttamalla katsauskauden  
1.9.2011 - 31.12.2012 tulos vastaamaan 12 kuukauden tulosta.  
2) Tilauskannasta on vähennetty pitkäaikaishankkeiden tuotoiksi kirjattu määrä.     
          
         
VASTUUT 31.12.2012   31.8.2011  
1000 EUR        
         
Pankkitakaukset:        
Pankkitakauslimiitit        
yhteensä 8 860   18 000  
Pankkitakaus-        
limiiteistä käytössä 7 405   11 218  
         
Muiden kuin           
rahoitusleasing-        
sopimusten vastuut:           
Alle vuoden sisällä            
erääntyvät 272   246  
1-5 vuoden sisällä        
erääntyvät 296   275  
Yhteensä 568   521  
         
Vuokravastuut:        
Alle vuoden sisällä        
erääntyvät 804   804  
1-5 vuoden sisällä        
erääntyvät 3 216   3 216  
Myöhemmin 2 144   3 216  
Yhteensä 6 164   7 236  
         
Muut omasta            
puolesta annetut        
vastuusitoumukset:        
Asiakkaille ja toimittajille        
annetut takaukset 730   500  
Pankkitakauslimiittien        
vakuudeksi annetut        
takaukset 8 860   17 600  
Pankkitakausten        
vakuudeksi annetut        
takaukset 315   290  
Lainojen vakuudeksi        
annetut takaukset 3 780   2 910  
Takausvakuutusten        
vakuudeksi annetut        
takaukset 750      
Oikeudenkäyntitakausten        
vakuudeksi annetut        
vastatakaukset 1 500      
Vuokratakausten        
vakuudeksi annetut        
takaukset 400   400  
         
Johdannaissopimukset:        
         
Valuuttajohdannaisia käytetään valuuttakurssiriskeiltä          
suojautumiseen. Valuuttatermiineillä suojataan myynti-        
saamisia sekä tulevia saamisia. Korkojohdannaisia             
käytetään suojautumiseen korkotason muutoksilta.    
         
Konserni käsittelee johdannaissopimukset IAS 39 Rahoitus-      
instrumentit -standardin määräämällä tavalla. Johdannais-      
sopimukset merkitään kirjanpitoon alun perin hankinta-         
menoon, joka vastaa niiden käypää arvoa. Hankinnan              
jälkeen johdannaissopimukset arvostetaan käypään arvoon.      
         
JOHDANNAIS- Nimel- Posit. Negat. Neto-
SOPIMUSTEN lis- käypä käypä tettu
KÄYVÄT ARVOT arvo arvo arvo käypä
31.12.2012       arvo
1000 EUR        
         
Koronvaihto-        
sopimukset 4 581 0 -208 -208
         
Johdannaissopimusten käyvät arvot määritetään käyttämällä       
tilinpäätöspäivän markkinahintoja vastaavan pituisille        
sopimuksille. Käyvät arvot vastaavat niitä hintoja, jotka        
konserni saisi tai joutuisi maksamaan, jos se purkaisi        
johdannaissopimuksen tilinpäätöspäivänä.                         
         
KONSERNIN      2011-2012   2010-2011  
RAHAVIRTA- 16 kk   12 kk  
LASKELMA, IFRS        
1000 EUR        
         
LIIKETOIMINNAN        
RAHAVIRTA:        
Tilikauden tulos -9 926   -2 118  
Oikaisut 2 865   2 429  
Käyttöpääoman muutos 1 636   -3 470  
Rahoituserät             
ja verot 2 091   -671  
LIIKETOIMINNAN        
RAHAVIRTA -3 333   -3 831  
         
INVESTOINTIEN        
RAHAVIRTA:        
Käyttöomaisuus-        
investoinnit -1 289   -1 879  
Konsernirakenteen        
muutoksesta aiheutuvat        
lisäykset -18      
Aineellisten ja        
aineettomien             
hyödykkeiden        
luovutustulot 319   8 933  
Lainasaamisten        
takaisinmaksut 8   1  
INVESTOINTIEN        
RAHAVIRTA -980   7 055  
         
RAHOITUKSEN        
RAHAVIRTA:        
Maksullinen        
osakeanti 1 861      
Lyhytaikaisten           
lainojen nostot 2 946   55  
Lyhytaikaisten             
lainojen        
takaisinmaksut -1 136   -6 793  
Pitkäaikaisten        
lainojen nostot 3 000   5 274  
Pitkäaikaisten             
lainojen        
takaisinmaksut -1 685   -1 545  
RAHOITUKSEN        
RAHAVIRTA 4 987   -3 009  
         
Rahavarojen muutos 674   215  

 

Luvut ovat tuhansina euroina, jollei muuta ole mainittu. Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Lahdessa 28.2.2013

VAAHTO GROUP PLC OYJ

Hallitus

         Lisätietoja:
         Ari Viinikkala, toimitusjohtaja Vaahto Group Plc Oyj puh. 0400-127664
         www.vaahto.fi