BIOHIT OYJ:N YHTIÖKOKOUSKUTSU

28.2.2013 klo 12:00 paikallista aikaa (EET)


Biohit Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään maanantaina 8.4.2013 klo 15.00 alkaen Royal at Crowne Plazassa, osoitteessa Mannerheimintie 50, 00260 Helsinki. Kokoukseen ilmoittautuneiden vastaanotto ja äänestyslippujen jakaminen kokouspaikalla alkaa kello 14.00.

 

A. Varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat

Yhtiökokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. Kokouksen avaaminen

2. Kokouksen järjestäytyminen

3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valitseminen

4. Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen

5. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

6. Vuoden 2012 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen sekä toimitusjohtajan katsaus

7. Tilinpäätöksen vahvistaminen

8. Taseen osoittaman tuloksen käsitteleminen ja osingonmaksusta päättäminen

Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että 31.12.2012 päättyneen tilikauden voitto kirjataan voitto- ja tappiotilille.
Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että 31.12.2012 päättyneeltä tilikaudelta vahvistettavan tilinpäätöksen perusteella maksetaan osinkoa 0,49 euroa kultakin A-osakkeelta ja 0,4998 euroa kultakin B-osakkeelta. Osinko maksetaan osakkeenomistajalle, joka on osingonmaksun täsmäytyspäivänä 11.4.2013 merkittynä yhtiön osakasluetteloon. Hallitus esittää, että osinko maksetaan 18.4.

9. Varojen jakaminen sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta

Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että 31.12.2012 päättyneeltä tilikaudelta vahvistettavan tilinpäätöksen perusteella jaetaan varoja osakkeenomistajille yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta pääoman palautuksena siten, että pääoman palautuksen määrä on 0,237 euroa kultakin A- ja B-osakkeelta. Pääoman palautus maksetaan osakkeenomistajalle, joka on pääoman palautuksen täsmäytyspäivänä 11.4.2013 merkittynä yhtiön osakasluetteloon. Hallitus esittää, että pääoman palautus maksetaan 18.4.

10. Vastuuvapaudesta päättäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle

11. Hallituksen jäsenten lukumäärästä ja palkkioista päättäminen

Osakkeenomistajat, jotka edustavat yli 50 % kaikista yhtiön osakkeiden tuomista äänistä, ovat ilmoittaneet esittävänsä yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenten lukumääräksi vahvistettaisiin viisi (5). Edellä mainitut osakkeenomistajat ovat ilmoittaneet esittävänsä yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenille ja puheenjohtajalle maksettavat palkkiot ovat seuraavat: puheenjohtajalle 1 600 euroa ja muille hallituksen jäsenille 1 500 euroa kuukaudessa.

12. Hallituksen jäsenten valitseminen

Osakkeenomistajat, jotka edustavat yli 50 % kaikista yhtiön osakkeiden tuomista äänistä, ovat ilmoittaneet esittävänsä yhtiökokoukselle, että seuraavat yhtiön hallituksen nykyiset jäsenet valitaan hallitukseen seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka: professori Osmo Suovaniemi, professori Mikko Salaspuro, kauppaneuvos Eero Lehti ja diplomi-insinööri Seppo Luode sekä uutena jäsenenä toimitusjohtaja Franco Aiolfi. Lisätietoja jäsenehdokkaista löytyy yhtiön Internet-sivuilta osoitteessa www.biohit.fi/sijoittajat.

13. Tilintarkastajan palkkiosta päättäminen

Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että valittavalle tilintarkastajalle maksetaan palkkio tämän esittämän laskun mukaan.

14. Tilintarkastajan valitseminen

Osakkeenomistajat, jotka edustavat yli 50 % kaikista yhtiön osakkeiden tuomista äänistä, ovat ilmoittaneet esittävänsä yhtiökokoukselle, että tilintarkastajaksi valittaisiin tilintarkastusyhteisö KHT-yhteisö Ernst&Young seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka.

15. Kokouksen päättäminen

 

B. Yhtiökokousasiakirjat

Edellä mainitut yhtiökokouksen asialistalla olevat hallituksen ja osakkeenomistajien päätösehdotukset, tämä kokouskutsu sekä yhtiön tilinpäätös, konsernitilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastuskertomus ovat osakkeenomistajien nähtävillä Biohit Oyj:n internet-sivuilla osoitteessa www.biohit.fi/sijoittajat. Hallituksen ja osakkeenomistajien päätösehdotukset ja tilinpäätösasiakirjat ovat myös nähtävillä yhtiökokouksessa, ja niistä sekä tästä kokouskutsusta lähetetään pyydettäessä jäljennökset osakkeenomistajille.

 

C. Ohjeita kokoukseen osallistujille

1. Osallistumisoikeus ja ilmoittautuminen

Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä 25.3.2013 rekisteröitynä Euroclear Finland Oy:n ylläpitämään yhtiön osakasluetteloon. Osakkeenomistaja, jonka osakkeet on merkitty hänen henkilökohtaiselle suomalaiselle arvo-osuustililleen, on rekisteröity yhtiön osakasluetteloon.
Osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua yhtiökokoukseen. Ilmoittautumisaika alkaa 1.3.2013 klo 09:00 ja päättyy 2.4.2013 klo 16.00.

 

Yhtiökokoukseen voi ilmoittautua:

- Internet-sivuilla: www.biohit.fi/sijoittajat
- Puhelimitse: 09 773 861 arkisin klo 9–16 välisenä aikana
- Sähköpostitse: yhtiokokous@biohit.fi
- Kirjeitse: Biohit Oyj, Yhtiökokous, Laippatie 1, 00880 Helsinki

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa osakkeenomistajan nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero sekä mahdollisen asiamiehen tai avustajan nimi ja asiamiehen henkilötunnus. Osakkeenomistajien Biohit Oyj:lle luovuttamia henkilötietoja käytetään vain yhtiökokouksen ja siihen liittyvien tarpeellisten rekisteröintien käsittelyn yhteydessä.

Yhtiökokouksessa läsnä olevalla osakkeenomistajalla on yhtiökokouksessa osakeyhtiölain 5 luvun 25 §:n mukainen kyselyoikeus käsiteltävistä asioista.

 

2. Asiamiehen käyttäminen ja valtakirjat

Osakkeenomistaja saa osallistua yhtiökokoukseen ja käyttää siellä oikeuksiaan asiamiehen välityksellä. Osakkeenomistajalla voi olla useita asiamiehiä, jotka edustavat osakkeenomistajaa eri arvopaperitileillä olevilla osakkeilla. Tällöin ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava osakkeet, joiden perusteella kukin asiamies edustaa osakkeenomistajaa.

Osakkeenomistajan asiamiehen on esitettävä päivätty valtakirja, tai hänen on muuten luotettavalla tavalla osoitettava olevansa oikeutettu edustamaan osakkeenomistajaa. Mahdolliset valtakirjat pyydetään toimittamaan alkuperäisinä viimeistään 2.4.2012 klo 16:00 mennessä postitse osoitteeseen Biohit Oyj, Yhtiökokous, Laippatie 1, 00880 Helsinki.

 

3. Hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja

Jos hallintarekisteröidyn osakkeen omistajalla on oikeus olla merkittynä osakasluetteloon yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä 25.3.2013, osakkeenomistaja voi omaisuudenhoitajansa ohjeiden mukaisesti pyytää, että hänet ilmoitetaan tilapäisesti merkittäväksi osakasluetteloon yhtiökokoukseen osallistumista varten viimeistään 3.4.2013 klo 10:00. Hallintarekisteröidyn osakkeen omistajan katsotaan ilmoittautuneen yhtiökokoukseen, jos hänet on yllä kuvatun mukaisesti ilmoitettu tilapäisesti merkittäväksi osakasluetteloon.

Hallintarekisteröidyn osakkeen omistajaa kehotetaan pyytämään omaisuudenhoitajaltaan tarvittavat ohjeet koskien ilmoittautumista merkittäväksi tilapäisesti osakasluetteloon, valtakirjojen antamista ja ilmoittautumista yhtiökokoukseen.

 

4. Muut tiedot

Biohit Oyj:n osakepääoma koostuu kokouskutsun päivänä 28.2.2013 yhteensä 13 615 593 osakkeesta. Osakkeet jakautuvat A- ja B-sarjan osakkeisiin. A-sarjan osakkeita on yhteensä 2 975 500 kpl, jotka edustavat yhteensä 59 510 000 ääntä ja B-sarjan osakkeita 10 640 093 kpl, jotka edustavat yhteensä 10 640 093 ääntä.

 

Helsinki 28. helmikuuta 2013

Biohit Oyj hallitus