Ledande servicehandelskoncept inför SEQR

- 150 kiosker i Sverige tar emot betalning med mobilen


Stockholm, 2013-03-05 14:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Nasdaq OMX-noterade Seamless har träffat avtal med servicehandelsgrossisten Privab AB, som bland annat driver MyWay-konceptet, om att införa den mobila betalningslösningen SEQR.

– Många av SEQR-användarna uppskattar särskilt att kunna betala med sin mobil vid mindre köp. Det går snabbt och är smidigt eftersom de flesta inte lämnar hemmet utan sin mobil, säger Peter Fredell, VD för Seamless.

Avtalet innebär att Seamless från andra kvartalet 2013 får transaktionsavgifter för varje betalning som görs i kioskerna.

– För både våra slutkunder och de handlare som driver MyWay-butikerna är det perfekt med betalningar via mobilen. Slutkunderna får ett säkert och snabbt betalsätt, samtidigt som butiksägarna undviker betungande kortavgifter och installation av dyr hårdvara, säger Jonas Mattsson, konceptansvarig för MyWay på Privab.

Avtalet innebär att Seamless kommer att leverera en lösning för webbterminaler, vilket underlättar för aktörer som inte har något enhetligt kassasystem.

Att betala med SEQR är mycket enkelt. Allt kunden behöver göra är att med hjälp av appen SEQR skanna en QR-kod uppsatt vid kassan och sedan godkänna betalningen med en pinkod. Som användare får man ett ränte- och avgiftsfritt fakturakonto hos Collector och därmed kredit på alla betalningar till slutet på månaden. Dessutom kan kunden välja att få alla sina kvitton samlade i mobilen.

 

För ytterligare information kontakta:

Peter Fredell, VD Seamless Distribution AB, tel. 08-564 878 00, peter.fredell@seamless.se  

Olivera Andersson, kommunikationschef, Seamless, tel. 070-660 51 96, olivera.andersson@seamless.se

  

 

Om Seamless

Seamless är en av världens ledande leverantörer av betalsystem för mobiltelefoner och hanterar årligen över 3,1 miljarder transaktioner genom 525 000 aktiva försäljningsställen. Detta kombinerat med över elva års erfarenhet och närvaro i ett trettiotal länder ger Seamless en stark position på mobilbetalningsmarknaden. Det är företagets unika transaktionsplattform som gör SEQR möjligt. Seamless handlas på Nasdaq OMX Stockholm, kortnamn SEAM.

 

www.seamless.se

 

Om SEQR

SEQR, utvecklat av Seamless, är marknadens enklaste och snabbaste lösning för mobila betalningar. Allt kunden behöver göra är att med SEQR-appen skanna en QR-kod vid kassan och godkänna betalningen med sin PIN-kod. SEQR fungerar lika enkelt i fysisk handel och i e-handel och är både snabbare och säkrare än kortbetalningar. Tack vare tekniken krävs ingen investering av handlaren. Det räcker med en dekal med en QR-kod vid kassan och sedan sparar handlaren pengar på varje transaktion tack vare den mycket låga transaktionsavgiften.

 

www.seqr.se – Twitter: @seqrsefacebook.com/seqrse

 

Denna information är sådan som Seamless Distribution AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 5 mars 2013 klockan 14.00.

 

 


 

 


Attachments

Pressmeddelande_Seamless_Privab_130305.pdf