Atzinums par obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu


Akciju sabiedrības „Brīvais vilnis” valdes
reģistrācijas numurs 40003056186,
juridiskā adrese Ostas ielā 1, Salacgrīva,
Salacgrīvas novads, LV-4033, Latvija

 

Salacgrīvā,                                                                               2013.gada 11.martā

                                               

ATZINUMS

                        par obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu

 

2013.gada 28.februārī  sabiedrība ar ierobežotu atbildību „A Corporation”, reģistrācijas nr.40003799285, un sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Brīvais Vilnis Company”, reģistrācijas nr.40103202073, saņēma no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) atļauju 2013.gada 21.februāra Obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma publicēšanai, kas tika publicēts oficiālajā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” 2013.gada 8.martā, apstiprinot vienas akciju sabiedrības „Brīvais vilnis” akcijas atpirkšanas cenu LVL 0,73 (septiņdesmit trīs santīmi).

Akciju sabiedrības „Brīvais vilnis’’ valde ir izvērtējusi sabiedrības ar ierobežotu atbildību „A Corporation” un sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Brīvais Vilnis Company” obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu un secinājusi, ka tas atbilst normatīvo aktu prasībām. Tā kā minētās sabiedrības ir ieguvušas akcijas, kas veido 90,85% no akciju sabiedrības „Brīvais vilnis” pamatkapitāla un balsstiesīgo akciju skaita, valde uzskata, ka akciju atpirkšana pozitīvi ietekmēs akciju sabiedrības „Brīvais vilnis” darbību, jo iepriekšējos gados SIA ‘’A Corporation” un SIA „Brīvais Vilnis Company” ir bijuši lielākie akcionāri, kuru lēmumi akcionāru sapulcēs bijuši virzīti uz akciju sabiedrības „Brīvais vilnis” attīstību un izaugsmi.

Ņemot vērā, to ka Piedāvātājiem ir nodoms turpināt akciju sabiedrības „Brīvais vilnis” veikto komercdarbību, valde uzskata, ka Piedāvājuma īstenošana nav saistīta ar komercdarbības principu maiņu un pamatnozares –zivju konservu ražošanas partraukšanu vai izbeigšanu.

Akciju sabiedrības darbinieki saglabās darba vietas saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem. Tātad nodarbinātība akciju sabiedrībā „Brīvais vilnis” netiks ietekmēta, kā arī netiks mainīta komercdarbības veikšanas vieta.

 

 

Akciju sabiedrības „Brīvais vilnis”
valdes priekšsēdētājs                                                             
Arnolds Babris