Vostok Nafta Investment Ltd (“Vostok Nafta”) offentliggör uppdaterad information om betydande portföljtransaktion

AVITO.ru går samman med Slando.ru och OLX.ru, får ett kapitaltillskott om USD 50 miljoner från Naspers och inleder stor lansering i Nordafrika


Stockholm, 2013-03-12 08:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

 

En av Vostok Naftas största innehav, Avito Holding AB ("AVITO"), som driver AVITO.ru, Rysslands största webbplats för radannonser, meddelade idag att man kommit överens med Naspers, en ledande multinationell media- och internetgrupp med säte i Sydafrika, om att gå samman med deras ledande ryska annonssidor, Slando.ru och OLX.ru. Bolaget kommer att fortsätta bedriva verksamheten på AVITO-plattformen och med dess namn. Utöver detta har AVITO även erhållit en kontantinvestering om 50 miljoner dollar från Naspers. Pengarna kommer att användas för att ytterligare stärka AVITO.ru:s ställning inom fordons- och fastighetsannonser.

Kontantinvesteringen om 50 miljoner dollar offentliggjordes i december 2012, dock utan att det då meddelades vem som investerat eller ytterligare detaljer.

Efter Naspers investering har AVITO mer än 100 miljoner dollar i likvida medel.

"Trots att Avito redan är den största aktören är den ryska radannons-marknaden online mycket fragmenterad, vilket var anledningen till att vi tog tillfället i akt att gå samman med Slando.ru och OLX.ru. Samgåendet med dessa två välskötta verksamheter visar på vårt engagemang för Ryssland, våra användare och våra kunder. Marknaden kommer att konsolidera ytterligare, och vårt yttersta mål är att leverera den bästa och mest likvida marknaden i Ryssland. Tillsammans med Slando.ru och OLX.ru kommer vi samla fler säljare och köpare på samma plats, vilket kommer att förbättra sidans effektivitet för våra användare", säger Jonas Nordlander, VD och medgrundare till Avito.

Avito meddelade också idag att de blivit marknadsledare i Egypten (Avito.com) och i Marocko (Avito.ma). De två dotterbolagen startades i juli 2012. Marocko och Egypten har 32 miljoner respektive 16 miljoner internetanvändare, en siffra som kommer att växa snabbt under de närmaste åren.

Vostok Nafta äger 13,8% av det totala aktiekapitalet i Avito – ett innehav som är värderat till 78,9 miljoner dollar efter den ovan beskrivna investeringen från Naspers.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Robert Eriksson, Head of Investor Relations, tel 08-545 015 50

www.vostoknafta.com


Attachments

vn_130312_avito_s.pdf