CORRECTION: "Olainfarm" paplašinās “Latvijas Aptieku” tīklu

AS "Olainfarm" šī gada februārī noslēdza līgumu ar AS “SEB Banka” par aizdevuma summas palielināšanu par 6,6 miljoniem eiro līdz 12 miljoniem eiro. To plānots izmantot farmācijas mazumtirdzniecības un citu ar farmācijas jomu saistītu uzņēmumu iegādei. Aizdevuma atmaksas termiņš ir 2015.gada maijs.


Olaine, 2013.gada 13.martā, 2013-03-14 08:44 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

Labojums: labots aizdevuma atmaksas termiņš ziņas angļu valodas versijas 1. rindkopā
 

"Lai saglabātu uzņēmuma uzrāvienu un izaugsmi ilgtermiņā, šogad turpināsim paplašināt “Latvijas Aptieku” tīklu. Pagaidām tiek apsvērta piecu jaunu aptieku iegāde, līdz ar to “Latvijas Aptieku” tīklā būs jau tuvu 50 aptiekām visā Latvijā," stāsta Salvis Lapiņš, AS "Olainfarm" valdes loceklis.

Sakarā ar aizdevuma summa palielināšanu tika parakstīti arī vairāki komercķīlas līgumi un hipotēkas līgumi. Saskaņā ar tiem nodrošinātā prasījuma kopējā maksimālā summa ir nedaudz lielāka par 13 miljoniem latu. Tāpat kā iepriekš, arī palielinātā aizdevuma nodrošināšanai ir ieķīlātas AS „Olainfarm” meitas uzņēmumu kapitāla daļas, nekustamais īpašums, kā arī meitas uzņēmumu manta.

AS "Olainfarm" konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2012.gadā liecina, ka koncerns ir uzstādījis jaunu peļņas rekordu, nopelnot 9,75 miljonus latu (13,88 miljoni eiro). Tas ir par 41% vairāk, nekā 2011.gadā, kad AS "Olainfarm" peļņa bija 6,91 miljoni latu (9,84 miljoni eiro).

 

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

         Papildu informācija:
         Salvis Lapiņš, AS „Olainfarm“
         valdes loceklis
         mob. tālr. +3712644887;
         e-pasts: slapinsh@olainfarm.lv