„Linas Agro Group“ perėmė UAB „Jungtinė ekspedicija“ valdymą

Panevėžys, Lietuva, 2013-03-15 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

AB „Linas Agro Group“ iš fizinių asmenų įsigijo 54,95 proc. UAB „Jungtinė ekspedicija“ akcijų, tam išleidusi 1 045 000 litų, ir perėmė įmonės valdymą. Šiuo metu AB „Linas Agro Group“ turi 100 proc. UAB „Jungtinė ekspedicija“ akcijų.

Klaipėdoje 1998 metais įsikūrusi UAB „Jungtinė ekspedicija“ teikia krovinių gabenimo, krovinių perkrovimo, sandėliavimo, draudimo, birių krovinių fasavimo į maišus Klaipėdos uoste paslaugas, atlieka muitinės tarpininko paslaugas, parenka optimalius krovinių gabenimo maršrutus, agentuoja ir frachtuoja laivus. Pagrindiniai įmonės kroviniai yra žemės ūkio produktai (rapsai, grūdai, aliejinių sėklų išspaudos bei rupiniai), trąšos, augaliniai aliejai, biodyzelinas, įvairūs chemijos pramonės gaminiai, metalo žaliava ir gaminiai, vitamininiai koncentratai ir priedai pašarams, įvairios iškasenos ir mineralai, įvairūs kiti gabaritiniai ir negabaritiniai kroviniai. Klaipėdos uoste įmonė bendradarbiauja su septyniomis krovos kompanijomis ir trimis krovinių priežiūros įmonėmis, išskirtinėmis teisėmis naudojasi dengtais 57 tūkst. tonų talpos uosto sandėliais bei 7,5 tūkst. tonų talpos skystų produktų terminalu. Įmonės pajamos per šešis 2012–2013 finansinių metų mėnesius siekė 1,32 mln. Lt.

Apie AB „Linas Agro Group“

AB „Linas Agro Group“ yra žemės ūkio veiklą vystanti kontroliuojančioji bendrovė, kurios pavaldžiosios įmonės augina ir parduoda grūdus, aliejines sėklas, žaliavas pašarams, žaliavas bei prekes žemės ūkio produkcijos gamybai. Ji valdo bendroves Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Danijoje. Grupei priklauso augalinės žemės ūkio produkcijos tarptautinės prekybos kompanija Lietuvoje AB „Linas Agro“, grūdų saugyklų valdymo įmonė UAB „Linas Agro“ Grūdų centras KŪB (valdanti grūdų saugyklas Joniškyje, Kėdainiuose, Kupiškyje, Pasvalyje, Šakių rajone, Šiauliuose ir Vilkaviškyje), prekybos įmonė Latvijoje SIA „Linas Agro“, tarptautinė prekybos įmonė Danijoje Linas Agro A/S, žemės ūkio paskirties žemių valdymo kompanijų grupė ŽŪB „Landvesta“, žemės ūkio bendroves valdanti įmonė UAB „Linas Agro“ Konsultacijos, prekes ir paslaugas žemės ūkio gamybai teikianti UAB „Dotnuvos projektai“, lignino biokuro gavybos įmonė UAB „Lignineko“, logistikos įmonė UAB „Jungtinė ekspedicija“ bei kt. įmonės. Įmonių finansiniai metai prasideda liepos 1 d. Viso Grupėje dirba virš 950 darbuotojų. Konsoliduotos AB „Linas Agro Group“ pajamos per šešis 2012–2013 finansinių metų mėnesius siekė 1 123 mln. Lt, EBITDA – 91 mln. Lt.

Kartu su partneriais Grupė valdo grūdų saugojimo paslaugas teikiančią Karčemos kooperatinę bendrovę.

Nuo 2010 m. vasario 17 d. AB „Linas Agro Group“ yra pagrindiniame NASDAQ OMX Vilnius biržos įmonių sąraše.

Daugiau informacijos:

Andrius Pranckevičius