Zealand Pharma meddeler ændring i ledelsen


København, 2013-03-15 09:06 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Zealand Pharma A/S (“Zealand”) (NASDAQ OMX København: ZEAL) meddeler, at Christian Grøndahl, Executive Vice President og forskningsdirektør forlader virksomheden for at forfølge andre interesser.  

 

David H. Solomon, adm. direktør i Zealand, udtaler:

På bestyrelsens og egne vegne vil jeg gerne takke Christian for hans værdifulde bidrag til Zealand. I løbet af sin ansættelse har Christian haft afgørende betydning for de fremskridt, der er skabt for vores innovative peptid-projekter, og han har spillet en væsentlig rolle i etableringen af ​​nye prækliniske lægemiddelkandidater til vores pipeline. Vi ønsker ham alt mulig held og lykke med hans fremtidige virke."

  

En søgning efter en efterfølger til Christian Grøndahl i stillingen som forskningsdirektør er sat i gang.

  

# # #

 

For yderligere information, kontakt venligst:

 

Zealand Pharma A/S

David Solomon, adm. direktør

Tlf.: 22 20 63 00

 

Hanne Leth Hillman, Vice President og Head of IR & Corporate Communication

Tlf.: 50 60 36 89, email: hlh@zealandpharma.com

   

Om Zealand

Zealand Pharma A/S (”Zealand”) (NASDAQ OMX København: ZEAL) er et biotekselskab med hovedsæde i København. Zealand er specialiseret inden for innovation, optimering og udvikling af nye peptid-lægemidler og har en bred og moden pipeline af nye lægemiddelkandidater, der alle er identificeret gennem virksomhedens egne forskningsaktiviteter. Virksomhedens primære fokus ligger inden for diabetes/metaboliske sygdomme, og den førende lægemiddelkandidat er lixisenatid (Lyxumia®), en GLP-1 agonist til én gang daglig indgivelse, som er udlicenseret til Sanofi til behandling af type 2-diabetes. Lixisenatid er godkendt til markedsføring i Europa (februar 2013) under produktnavnet Lyxumia® og vurderes aktuelt af lægemiddelmyndighederne i en lang række andre lande globalt, inklusiv i USA (ansøgning indsendt i december 2012) og Japan (ansøgning indsendt i juni 2012).

Zealand har en partnerstrategi for udvikling og kommercialisering af sine produkter, og i tillæg til samarbejdet med Sanofi inden for type 2-diabetes har virksomheden partnerskaber med Boehringer Ingelheim inden for diabetes/- fedme, med Abbvie (tidligere Abbott) inden for akut nyreskade og med Helsinn Healthcare inden for kemoterapi-induceret diarré. For yderligere information: www.zealandpharma.com: www.zealandpharma.com


Attachments

09-13-0315 - Ledelsesændring - DA_Final.pdf