MEDDELELSE#138–Årsregnskabsmeddelelse for 2012


Glostrup, 2013-03-15 15:55 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

 

Generelt 2012

Ved indgangen til 2012 var ledelsen optimistisk og havde således forventninger om at kunne realisere en koncernomsætning i størrelsesorden DKK. 75-85 mio. med et positivt resultat før afskrivninger (EBITDA) på DKK. 9-14 mio. Dette var baseret på Selskabets ordrebeholdning, Selskabets pipeline og ikke mindst allerede afgivne tilbud. 

Disse forventninger skulle vise sig ikke at kunne holde, da det danske detailmarked generelt stoppede investeringer fra Q2 og året ud, og derfor desværre også investeringerne i Digital Skiltning. 

Mermaid fokuserer på tre markedssegmenter; Detail-, Transport- og Det offentlige segment, hvoraf detailsegmentet historisk har stået for den største andel af Selskabets omsætning. Et investeringsstop i netop dette segment rammer derfor Selskabets omsætning og indtjening særdeles hårdt. 

Selskabets ordretilgang til fakturering i 2012 har været meget skuffende i forhold til forventningerne, men afslutningen af 2012 bød dog på en del positive ordrer, men til levering i 2013. 

Den fortsat høje andel af Recurring business har desuden medført en stigning i dækningsgraden fra 63,7% til 66,1% , hvilket trods alt har bidraget positivt til Selskabets resultat. Hertil kommer at Selskabets likvidbeholdning er godt DKK. 13 mio. og dermed uforandret i forhold til 2012. 

Den manglende ordreindgang har medført et øget fokus på omkostninger og optimering af arbejdsgange, hvilket forbedrer Selskabets position i forhold til både kapacitets- og omkostningsniveauet for 2013.

Årets resultat

Selskabet omsatte for DKK. 52,9 mio. med et negativt EBITDA-resultat på DKK. -3,1 mio. 

Årets resultat blev negativt med DKK. -5,1 mio., hvilket anses som utilfredsstillende.

 

Datterselskaber

Det norske datterselskab har klaret sig bedre end forventet i 2012 både hvad angår omsætning og indtjening, og ikke mindst ordreindgangen har været meget tilfredsstillende. Mermaid Norway  AS har således en 2013- ordrebeholdning på DKK. 13,5 mio., hvilket er ca. 3 gange større end ordrebeholdningen primo 2012. I 2013 skal eksempelvis både Flytoget og Fjordline udrulles under årets første 6 måneder, og der er derfor særdeles store forventninger til resultatet for det norske datterselskab i 2013. 

Det svenske datterselskab blev styrket organisatorisk i 2011, og der var berettiget forventninger til 2012 med baggrund i dette samt ordrebeholdningen og 2012-pipelinen. Grundet udskydelse af ordre hos tre kunder viste årets indsats sig ikke som en forbedret top og bundlinje, men det svenske datterselskabs 2013-ordrebeholdning udgør mere end DKK. 10,0 mio. hvilket alene vil tilsikre et positivt resultat for 2013. 

Fremtid

Desuagtet en fortsat tilbageholdenhed vedr. nye investeringer på det danske marked, er ledelsen optimistisk for 2013. Specielt Selskabets datterselskaber er i positiv udvikling og ordrebeholdningen i Mermaid Sweden og Mermaid Norway overstiger allerede deres 2012-omsætning, hvilket er medvirkende til at Selskabets samlede ordrebeholdning sammenholdt med den forventede omsætning fra den eksisterende kundeportefølje allerede nu, overstiger selskabets samlede 2012-koncernomsætning.

Selskabet vil i 2013 lancere nye produkter specielt rettet mod Transport-segmentet, hvilket forventes at afføde stærk interesse fra Transport-markederne i Skandinavien. Disse nye produkter understøtter selskabets recurring business strategi, og forventes derfor at tilsikre tilfredsstillende dækningsgrader i 2013. 

På trods af 2012-resultatet har Selskabet formået at bibeholde sin Cash position, og er således stadig godt positioneret i forhold til potentielle opkøb. Det er Selskabets ambition, at foretage ét til to opkøb i 2013. 

Med baggrund i ovenstående, vurderer ledelsen derfor, at Selskabet står stærkt ved indgangen til 2013, og forventer at kunne realisere en 2013-omsætning i størrelsesorden DKK. 70-80 mio., med et positivt resultat før afskrivninger (EBITDA) på DKK. 3-8 mio.

    

For yderligere oplysninger kontakt venligst:  

Adm. Direktør                                                              Certified Adviser                           

Henrik Johnsen                                                           Gert Mortensen

Mermaid A/S                                                                Schrøder Partners A/S

Tlf. +45 44 52 92 00                                                   Tlf. +45 23 60 32 88

E-mail: hj@mermaid.dk                                              E-mail: gm@schroderpartners.dk 

Mermaid er Skandinaviens førende aktør indenfor digital signage, med kontorer i Danmark, Norge og Sverige. Vi har løsninger i mere end 30 lande. Vi tilbyder en bred vifte af produkter og ydelser til retail, transport, corporate sektoren og den offentlige sektor. Vores kunder inkluderer 7-Eleven, A-apoteket, Arriva, BoConcept, Burger King, Click, Comviq, Coop, City-Trafik, DSB, EDC, Eurosko, HI-FI Klubben, Matas, Opto Gruppen, Profil Optik, Silvan, Skousen, Stark, SuperBest, TDC, Tele2, Telia, TOP-TOY, XL-Bygg og mange andre.


Attachments

Årsrapport2012.pdf Meddelelse#138-Årsregnskabsmeddelelse for 2012.pdf