Ændringer i bestyrelsen


Sparekassen har netop afholdt repræsentantskabsmøde, hvor der blev foretaget ændringer i Sparekassens bestyrelse.

Bestyrelsen gennemførte i henhold til Corporate Governance-anbefalingerne og Finanstilsynets skærpede krav til viden og erfaring i de finansielle virksomheders bestyrelser i efteråret 2012 den årlige selvevalueringsproces.

Resultatet heraf er i lighed med andre pengeinstitutter efterfølgende forelagt Finanstilsynet. På baggrund af evalueringen og nærmere drøftelser med Finanstilsynet har bestyrelsen besluttet at styrke sin viden og erfaringer på to områder – landbrugsområdet og det juridiske område.

Sparekassens repræsentantskab har derfor valgt gårdejer Bent Jensen til nyt bestyrelsesmedlem, og samtidig har repræsentantskabet udpeget advokat Hanne Nørkjær Nielsen til medlem af bestyrelsen.

Det kan oplyses, at gårdejer Bent Jensen driver et større landbrug med svine- og planteproduktion udenfor Aars. Bent Jensen har ikke øvrige ledelseshverv.

Advokat Hanne Nørkjær Nielsen er Cand. Jur. fra Aarhus Universitet og har været beskikket advokat siden 1992 med møderet for Landsretten. Hanne Nørkjær Nielsen er ansat hos Advokatfirmaet Bindslev & Kjeldsen ApS i Aars. Hanne Nørkjær Nielsen har ikke øvrige ledelseshverv.

Radio- og TV-forhandler Jesper Bo Thorup Nielsen har valgt at udtræde af bestyrelsen, dels af tidsmæssige årsager og dels for at give plads for ovennævnte ændringer og krav til bestyrelsens sammensætning, så det kan ske indenfor Sparekassens nuværende vedtægter.

Sparekassens samlede bestyrelse på nu 9 medlemmer består herefter af 4 repræsentantskabsvalgte medlemmer, 2 medlemmer udpeget af repræsentantskabet samt 3 medarbejdervalgte medlemmer.

Har De spørgsmål til ovenstående, er De velkommen til at kontakte bestyrelsesformand Finn H. Mathiassen eller undertegnede på telefon 9698 0236.

 

Med venlig hilsen

Sparekassen Himmerland A/S

Poul Damgaard

Sparekassedirektør


Attachments

fondsborsmeddelelse nr 6-2013.pdf