AS „Reverta” auditētie 2012. gada finanšu pārskata rezultāti


AS „Reverta” auditētie 2012. gada finanšu pārskata rezultāti uzrāda pozitīvas tendences – kopumā kopš 2010.gada 1.augusta „Reverta” no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas ir atguvusi teju pusmiljardu eiro, bet 2012. gadā Valsts kasē ieskaitījusi 89,7 miljonus eiro. Neraugoties uz sarežģītajiem tirgus apstākļiem, daļa no atgūtajiem līdzekļiem ir atmaksāti pat pirms Restrukturizācijas plānā noteiktā termiņa.
Kopš 2010.gada 1.augusta Valsts kasei ir atmaksāti 100,5 miljoni eiro. Papildus tam 2011.gadā „Reverta” ir atmaksājusi arī valsts galvoto sindicēto kredītu 234 miljonu eiro apmērā.
Kā norāda „Reverta” valdes priekšsēdētājs Kristofers Gviljams, pašreizējie ekonomiskie apstākļi atstāj ietekmi arī uz problemātisko aktīvu pārvaldību un parādu atgūšanu: „Par spīti sarežģītajiem apstākļiem esam uz pareizā ceļa, ko uzskatāmi apliecina mūsu sasniegtie rezultāti. Saskaņā ar  Restrukturizācijas plānu  esam iestāde, kuras mērķis nav peļņas gūšana - mūsu uzdevums ir atgūt reiz izsniegtos kredītus, reizē mazinot zaudējumus. Turklāt 40% no visiem parādiem ir jāatgūst ārvalstīs, kas nozīmē specifiskus apstākļus un rēķināšanos ar katras valsts tiesu sistēmu. Arī ilgstošās tiesvedības un makroekonomiskā situācija Latvijā noved pie mūsu pārvaldībā esošo īpašumu vērtības samazinājuma, kas automātiski nozīmē arī mazāku atgūto līdzekļu apjomu.”
Pārskata periodā „Reverta” zaudējumi veidoja 137,7 miljonus eiro, un to lielāko daļu jeb 77% rada uzkrājumu problemātiskajiem kredītiem vērtības samazinājums. Pašlaik tās nekustamo īpašumu portfelī ir vairāk nekā 1000 īpašumu vienību. „Reverta” parādu portfelis ir sadalīts starp Baltijas un NVS valstīm (lielākoties Krievijā), savukārt 60% no parādiem tiek atgūti Latvijā.

Papildus informācijai:
AS „Reverta” ir lielākais problemātisko aktīvu pārvaldītājs Baltijas valstīs. Uzņēmuma darbība ir koncentrēta trijos galvenajos virzienos – kredītu restrukturizācija, parādu piedziņa un nekustamo īpašumu pārvaldīšana. Kopš 2010.gada 1.augusta līdz 2013.gada 28.februārim „Reverta” no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas ir atguvusi vairāk nekā 450 miljonus eiro.
Lai uzzinātu par AS „Reverta” vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma korporatīvo mājas lapu: www.reverta.lv.
 
Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv
 


Attachments

Reverta_2012_LV_LVL.pdf Reverta_2012_LV_EUR.pdf Reverta_korporativa parvaldiba_LV.pdf