Nurminen Logistics Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset


Nurminen Logistics Oyj                                           Pörssitiedote 15.4.2013 klo 12.10

 

Nurminen Logistics Oyj:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 15.4.2013 tehtiin seuraavat päätökset:

Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapaus

Yhtiökokous vahvisti yhtiön tilinpäätöksen ja konsernitilinpäätöksen tilikaudelta 1.1.2012–31.12.2012
sekä myönsi vastuuvapauden hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle.

Varojen jakaminen sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta

Yhtiökokous päätti hallituksen ehdotuksen mukaisesti, että 31.12.2012 päättyneeltä tilikaudelta vahvistetun taseen perusteella jaetaan varoja pääoman palautuksena vapaaseen omaan pääomaan kuuluvasta sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta siten, että pääoman palautuksen määrä on 0,08 euroa osaketta kohden. Pääoman palautus maksetaan osakkeenomistajalle, joka maksun täsmäytyspäivänä 18.4.2013 on merkitty osakkeenomistajaksi Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Pääoman palautus maksetaan 31.5.2013.

Hallituksen kokoonpano ja palkkiot

Yhtiökokous päätti, että hallitukseen kuuluu kuusi varsinaista jäsentä. Yhtiökokous valitsi hallituksen varsinaisiksi jäseniksi uudelleen seuraavat henkilöt: Tero Kivisaari, Jan Lönnblad, Juha Nurminen, Jukka Nurminen ja Olli Pohjanvirta. Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin
Alexey Grom. Hallitus valitsi yhtiökokouksen jälkeen pitämässään järjestäytymiskokouksessa puheenjohtajakseen Olli Pohjanvirran. Hallitus asetti myös tarkastusvaliokunnan, jonka jäseniksi valittiin Tero Kivisaari ja Jukka Nurminen.

Yhtiökokous päätti, että yhtiön hallituksen jäsenille vuoden 2014 varsinaiseen yhtiökokoukseen
päättyvältä toimikaudelta maksetaan seuraavat vuosipalkkiot: hallituksen puheenjohtajalle 80.000 euroa ja kullekin muulle hallituksen jäsenelle 20.000 euroa. Lisäksi kullekin Suomessa asuvalle hallituksen jäsenelle maksetaan kokouspalkkiona hallituksen ja sen valiokuntien kokouksista 1.000 euroa kokoukselta ja Suomen ulkopuolella asuvalle jäsenelle 1.500 euroa kokoukselta.  Vuosipalkkiosta 50 prosenttia maksetaan Nurminen Logistics Oyj:n osakkeina ja loppuosa rahana. Hallituksen jäsen ei saa luovuttaa vuosipalkkiona saatuja osakkeita kolmeen vuoteen lukien niiden vastaanottamisesta.

Yhtiöjärjestyksen 2 §:n muuttaminen

Yhtiökokous päätti hallituksen ehdotuksen mukaisesti muuttaa yhtiön yhtiöjärjestyksen 2 §:n toimialaa koskevaa määräystä siten, että siihen lisätään lauseet: ”Yhtiö voi emoyhtiönä huolehtia konsernin hallinnosta, henkilöstöasioista, rahoituksesta, taloudesta, tietohallinnosta, lakiasioista ja viestinnästä sekä muista konsernin yhteisistä palveluista ja tehtävistä. Yhtiö voi harjoittaa toimintaa itse sekä tytär- ja osakkuusyhtiöiden ja yhteisyritysten välityksellä.”

Muutoksen jälkeen yhtiöjärjestyksen 2 § kuuluu seuraavasti: 

”2 § Yhtiön toimialana on tuottaa ja tarjota logistiikka- ja huolintapalveluja, harjoittaa kuljetustoimintaa ja rahoitustoimintaa sekä muuta edellä mainittuihin liittyvää toimintaa koti- ja ulkomailla. Yhtiö voi huolintaliiketoimintaan liittyen antaa takaussitoumuksia tulleja, veroja ja muita julkisoikeudellisia maksuja kantaville tahoille. Yhtiö voi toimintaansa varten omistaa ja hallita kiinteistöjä, olla osakkaana toimintaansa tukevissa ja täydentävissä yrityksissä sekä harjoittaa toimisto- ja varastotilojen vuokraustoimintaa. Lisäksi yhtiö voi hankkia, omistaa ja myydä arvopapereita. Yhtiö voi emoyhtiönä huolehtia konsernin hallinnosta, henkilöstöasioista, rahoituksesta, taloudesta, tietohallinnosta, lakiasioista ja viestinnästä sekä muista konsernin yhteisistä palveluista ja tehtävistä. Yhtiö voi harjoittaa toimintaa itse sekä tytär- ja osakkuusyhtiöiden ja yhteisyritysten välityksellä.”

Hallituksen valtuuttaminen päättämään omien osakkeiden hankkimisesta

Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään enintään 50.000 oman osakkeen, joita voidaan käyttää hallituspalkkioiden maksamiseen, hankkimisesta. Omia osakkeita voidaan valtuutuksen nojalla hankkia vain vapaalla omalla pääomalla. Osakkeista maksettava hinta määräytyy yhtiön osakkeesta julkisessa kaupankäynnissä maksetun hinnan mukaisesti. Omia osakkeita voidaan hankkia muuten kuin osakkeenomistajien omistamien osakkeiden suhteessa (suunnattu hankkiminen). Valtuutus sisältää hallituksen oikeuden päättää kaikista muista omien osakkeiden hankkimiseen liittyvistä seikoista.

Valtuutus on voimassa 30. huhtikuuta 2014 asti.

Hallituksen valtuuttaminen päättämään osakeanneista sekä optio-oikeuksien ja muiden osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta

Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään osakeanneista ja/tai osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:ssä tarkoitettujen osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta.

Annetun valtuutuksen nojalla hallitus voi yhdellä tai useammalla päätöksellä antaa tai luovuttaa osakkeita ja/tai erityisiä oikeuksia määrän, joka vastaa enintään 20.000.000 uutta osaketta siten, että sanottuja osakkeita ja/tai erityisiä oikeuksia voidaan käyttää muun muassa yritys- ja liiketoimintakauppojen tai muiden liiketoiminnan järjestelyjen ja investointien rahoittamiseen, omistusrakenteen laajentamiseen, hallituksen palkkioiden maksamiseen ja/tai henkilöstön kannustamiseen tai sitouttamiseen.

Valtuutuksen perusteella hallitus voi päättää sekä maksullisesta että maksuttomasta osakeannista. Valtuutus päättää maksuttomasta osakeannista sisältää oikeuden päättää myös osakeannista yhtiölle itselleen siten, että yhtiön ja sen tytäryhteisöjen hallussa voi kulloinkin olla yhteensä enintään yksi kymmenesosa (1/10) yhtiön kaikista osakkeista.

Valtuutus sisältää hallituksen oikeuden päättää kaikista muista ehdoista osakeanteja ja osakkeisiin oikeuttavia erityisiä oikeuksia koskien. Hallitus on valtuutuksen nojalla oikeutettu päättämään osakeanneista sekä optio-oikeuksien ja muiden osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta joka suhteessa samalla tavoin kuin yhtiökokouskin voisi näistä päättää, mukaan lukien sen, että hallituksella on oikeus päättää myös suunnatuista osakeanneista ja/tai erityisten oikeuksien antamisesta.

Valtuutus on voimassa 30. huhtikuuta 2014 asti.


Tilintarkastaja

Yhtiökokous päätti valita yhtiön varsinaiseksi tilintarkastajaksi uudelleen seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka KHT-yhteisö KPMG Oy Ab:n. Päävastuullisena tilintarkastajana toimii KHT Lasse Holopainen. Tilintarkastajalle maksetaan palkkio yhtiön hyväksymän laskun mukaan.

 

NURMINEN LOGISTICS OYJ
 

Topi Saarenhovi
toimitusjohtaja

Lisätietoja: Topi Saarenhovi, toimitusjohtaja, p. 010 545 2431.

 

JAKELU                                                                         
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet                                                     
www.nurminenlogistics.com

Nurminen Logistics tuottaa korkealaatuisia logistiikkapalveluja, kuten rautatiekuljetuksia, terminaalipalveluja, huolintaa ja erikois- ja raskaskuljetuksia sekä logistiikan lisäarvopalveluita. Yhtiöllä on logistiikka-alan osaamista kolmelta vuosisadalta, vuodesta 1886 saakka. Nurminen Logisticsin päämarkkina-alueet ovat Suomi, Itämeren alue ja Venäjä sekä muut Itä-Euroopan maat. Yhtiön osake on listattuna NASDAQ OMX Helsingissä.