Rezidor öppnade och tecknade avtal med tio hotell första kvartalet 2013


Rezidor, ett av världens mest dynamiska hotellföretag och medlem i hotellkoncernen Carlson Rezidor Hotel Group, tecknade avtal med fem nya hotell med över 1 000 rum och öppnade fem hotell med 900 rum under första kvartalet 2013. I slutet av första kvartalet drev Rezidor 338 hotell med över 74 000 rum i 56 länder i Europa, Mellanöstern och Afrika.

- Tecknandet av avtal för nya projekt i Nigeria, Turkiet, Ukraina och Ryssland understryker vårt engagemang för en strategisk, lönsam tillväxt med management- och franchiseavtal på tillväxtmarknaderna i Ryssland och Afrika, kommenterar Wolfgang M. Neumann, Rezidors VD och koncernchef.

Det viktigaste avtalet som tecknades var Radisson Blu Sjeremetievo i Moskva som är det enda hotellet från vilket man kan gå direkt till flygplatsterminalerna. Sjeremetievo är Rysslands största flygplats med 22 miljoner passagerare varje år.

- Med det här avtalet fortsätter Rezidor att stärka sin position som den ledande internationella hotelloperatören i Ryssland/OSS och som en av Europas viktigaste flygplatshotelloperatörer, säger Elie Younes, Senior Vice President & Head of Group Development på Rezidor.

I Ryssland/OSS består Rezidors portfölj av 32 hotell med 8,700 rum i drift och 28 hotell med 6,700 rum under utveckling.

Rezidors senaste hotellöppningar, inklusive flaggskeppshotellet Radisson Blu Hotel i Maputo i Moçambique, stärkte också koncernens ledande position på tillväxtmarknaderna: Rezidor driver och utvecklar 49 hotell med över 10 000 rum i Afrika och har den största pipelinen av hotell under utveckling i området söder om Sahara.

Rezidors alla öppningar under första kvartalet 2013 - samtliga under management- och franchiseavtal - är:
Radisson Blu Riverside Hotel, Göteborg, Sverige 265 rum
Radisson Blu Hotel, Maputo, Moçambique 154 rum
Radisson Hotel, Rosa Khutor, Ryssland 181 rum
Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol, Nederländerna 150 rum
Radisson Blu Hotel, Dortmund, Tyskland 190 rum
Totalt 940 rum

Portföljförvaltning fortsätter att vara en av Rezidors strategiska prioriteringar. I linje med Rezidors "asset light"-strategi, där man satsar på management- och franchiseavtal, omvandlades två hyresavtal i Sverige, Park Inn by Radisson Malmö och Park Inn by Radisson Hammarby Sjöstad, till franchiseavtal. Som en del av koncernens strategi Route 2015 tillkännagav Rezidor även att två viktiga hyresavtal i Västeuropa, Radisson Blu Hotel i Amsterdam och Radisson Blu Hotel i Wiesbaden, har omförhandlats och förlängts. Radisson Blu Hotel, i Amsterdam är ett av de mest framstående hotellen i portföljen och gynnas av en utmärkt placering på en av Europas mest lukrativa hotellmarknader. Hotellet genomgår en omfattande renovering som delvis finansieras av hotellägaren. Radisson Blu Wiesbaden, som är Tysklands äldsta lyxhotell, kommer att genomgå en stor gemensamt finansierad renovering för att ge nytt liv och prakt åt detta historiska landmärke.
- Jag är mycket nöjd över dessa förlängda avtal. De kommer att förbättra våra marginaler och därmed stötta vår nya strategi, säger Wolfgang M. Neumann.

För mer information, kontakta:
Christiane Reiter, Senior Director Corporate Communication, christiane.reiter@carlsonrezidor.com

Renu Snehi, Senior Director Corporate Communication, renu.snehi@carlsonrezidor.com

Om Rezidor Hotel Group
Rezidor Hotel Group är ett av de snabbast växande hotellföretagen i världen och medlem i Carlson Rezidor Hotel Group. Koncernen har en portfölj med 335 hotell i drift och under utveckling och med 74 000 rum i 56 länder i EMEA. Rezidor driver varumärkena Radisson Blu och Park Inn by Radisson i Europa, Mellanöstern och Afrika, samt Club Carlsons förmånsprogram för återkommande hotellgäster. Rezidor driver och utvecklar även livsstilsvarumärket Hotel Missoni under ett världsomfattande licensavtal med det legendariska modehuset Missoni, och efter att ha tecknat avtal om strategisk allians med Regent Hotels & Resorts i september 2012 driver och utvecklar Rezidor även nya Regent-hotell i EMEA.

I november 2006 börsnoterades Rezidor på Stockholmsbörsen.
Carlson, ett privatägt, globalt hotell- och reseföretag med huvudkontor i Minneapolis (USA), är största aktieägare.

Rezidor Hotel Groups bolagsledning finns i Bryssel, Belgien.
För mer information, besök www.rezidor.com.


Attachments

Pressmeddelande PDF