North Media A/S har truffet beslutning om ikke at forfølge erstatningssagen mod Post Danmark


Den 16. april 2013
Selskabsmeddelelse nr. 06-13

North Media A/S orienterede i selskabsmeddelelse nr. 03-13 af 15. februar 2013 om Højesterets dom af 15. februar 2013, Post Danmark A/S mod Konkurrencerådet.

Uanset at Højesteret ikke med dommen af 15. februar 2013 frifandt Post Danmark A/S for at have misbrugt sin dominerende stilling, men imidlertid af andre årsager ophævede Konkurrencerådets afgørelse herom, har North Media A/S truffet beslutning om at opgive erstatningssagen i Højesteret. North Media A/S har overladt omkostningsfastsættelsen til Højesterets nærmere beslutning, hvilket i dag er meddelt til Højesteret.

Ved Konkurrencerådets afgørelse af 29. september 2004 blev det fastslået, at Post Danmark A/S bl.a. havde misbrugt sin dominerende stilling på markedet for adresseløse forsendelser ved at tilbyde Forbruger-Kontakt a-s’ (nu FK Distribution A/S) kunder lavere priser end de priser, som Post Danmark A/S tilbød sine egne kunder, og uden at Post Danmark A/S kunne begrunde prisforskellene. Konkurrencerådets afgørelse blev stadfæstet af Konkurrenceankenævnet ved kendelse af 1. juli 2005 og af Østre Landsret ved dom af 21. december 2007. I forbindelse med sagens behandling for Højesteret blev der stillet præjudicielle spørgsmål til EU-Domstolen, der i en dom fra 27. marts 2012 udtalte, at der kunne være tale om misbrug, men at det skulle vurderes ved inddragelse af såvel priserne som omkostningerne. Som det fremgik af selskabsmeddelelse nr. 03-13 af 15. februar 2013 ophævede Højesteret Konkurrencerådets afgørelse af 29. september 2004, for så vidt angår dette forhold, under henvisning til at Konkurrencerådet ikke havde anvendt den af EU-Domstolen efterfølgende udstukne test. Derimod afviste Højesteret en påstand fra Post Danmark A/S om, at det skulle fastslås, at Post Danmark A/S ikke havde misbrugt sin dominerende stilling. Konkurrencerådets afgørelse blev dermed ophævet, men det blev ikke fastslået, at Post Danmark A/S ikke havde misbrugt sin dominerende stilling ved at give lavere priser til Forbruger-Kontakt a-s kunder end Post Danmark A/S’ egne kunder.

Som det ligeledes fremgik af selskabsmeddelelsen fra 15. februar 2013, blev Forbruger-Kontakt a-s i en relateret erstatningssag ved Østre Landsrets dom af 20. maj 2009 tilkendt en erstatning på kr. 75 mio. samt kr. 4 mio. i sagsomkostninger. Østre Landsret fastslog, at der med udgangs­punkt i et fastslået misbrug af dominerende stilling også kunne fastslås et ansvarsgrundlag for Post Danmark A/S. Post Danmark A/S indankede erstatningsdommen for Højesteret, hvor sagen har afventet Højesterets dom, som blev afsagt den 15. februar 2013 i sagen mellem Post Danmark A/S og Konkurrencerådet.

North Media A/S har ikke indtægtsført den ved landsrettens dom tilkendte erstatning, og omkostninger ved sagen er løbende udgiftsført.

Yderligere oplysninger kan fås hos FK Distributions adm. direktør Mads Dahl Andersen, telefon 43 43 99 00.

 

Med venlig hilsen
North Media A/S


Lars Nymann Andersen
Adm. direktør

 

 

Besøg os på: http://www.northmedia.dk


Attachments

SM-nr  06-13_Ophævelse af Post Danmark sag_DK.pdf