Tribona ASA: PRAKTISK INFORMATION GÄLLANDE NOTERING PÅ NASDAQ OMX STOCKHOLM


Den 26 februari 2013 beslutade Tribona ASAs extra bolagsstämma att flytta noteringen av bolagets aktier från Oslo Børs till NASDAQ OMX Stockholm. Överföringen utförs genom en fusion med det svenska dotterbolaget Tribona AB.


 

Du behöver inte vidta några åtgärder i samband med överföringen. Vi råder dig dock att kontakta din bank och att upprätta en förvaltardepå för dina aktier efter noteringen i Stockholm, se vidare nedan.


 

När fusionen träder i kraft kommer dina aktier i Tribona ASA att ersättas med motsvarande antal aktier i Tribona AB, som kommer att börsnoteras i Stockholm. Aktiernas sista handelsdag på Oslo Børs förmodas bli omkring den 13 maj 2013, och första handelsdag i Stockholm omkring den 21 maj 2013. Observera att dessa datum kan ändras och att det i så fall kommer att kungöras genom ett börsmeddelande på Oslo Børs hemsida.


 

Bolagets tillgångar och verksamhet kommer inte att ändras i samband med överföringen. Fusionen medför inte skattemässig realisation, dvs. den utlöser inte reavinst eller reaförlust. För ytterligare information om överföringen hänvisas till börsmeddelande den 23 januari och 26 februari 2013.


 

VPS-registrerade aktier i ditt namn kommer automatiskt att ersättas med VPS-registrerade aktiebevis (depotbevis) i ditt namn. Aktiebevisen kommer att utfärdas av DNB, och införas i Tribona ABs svenska aktieägarregister. Denna registreringsform används idag av flera svenska bolag med VPS-registrerade aktier. Du kommer inte att påföras någon avgift för denna överföring, och inga ytterligare fasta kostnader alstras genom denna aktieägarregistrering.    


 

Om du vill avyttra dina aktier efter noteringen i Stockholm så kan detta ta något längre tid än idag, dessutom påförs en överföringsavgift på NOK 650. Om du, efter noteringen i Stockholm, vill etablera en svensk förvaltardepå i en bank för att göra det billigare och underlätta avyttring av aktier, så kommer en motsvarande avgift på NOK 650 att tillkomma i samband med överföringen av aktier från VPS. Denna överföringsavgift kommer du att belastas, men om du överför aktierna till en svensk förvaltardepå före 1 september 2013 så betalas överföringsavgiften på NOK 650 automatiskt av Tribona.


Vi rekommenderar att du tar kontakt med din bank eller liknande, till exempel Avanza Bank AB på telefon +46 8 562 250 00 (www.avanza.se/mini/hem/bli_kund/) för att upprätta en förvaltardepå, så att aktierna överförs från VPS. Vi understryker dock att aktierna endast kan överföras från VPS till förvaltardepå efter att fusionen är genomförd.


Om du har några frågor angående överföringen från VPS till svensk förvaltardepå, vänligen kontakta DNB Bank ASA, Verdipapirservice, Kontofører Utsteder Utland v/Stig Tore Strøm, e-post: stig.tore.strom.@dnb.no, telefon: + 47 232 68 028.


 

Om du har några andra frågor angående detta brev, vänligen kontakta Pangea Property Partners AS v/Even Bratsberg, e-post: eb@pangeapartners.no, telefon: +47 48 40 80 82.




 

Med vänlig hälsning

TRIBONA ASA


 

 Peter Strand

Om Tribona ASA

Tribona, tidigare Northern Logistic Property ASA (NLP), är Sveriges största fastighetsbolag med renodlad inriktning på lager- och logistikfastigheter. Fastighetsbeståndet består av moderna och strategiskt belägna logistikfastigheter, 19 i Sverige och en i Danmark med en uthyrningsbar yta på cirka 734 000 kvadratmeter. För mer information, besök www.tribona.se