Ellen tecknar avtal för Storbritannien och Irland


Danderyd, 2013-04-19 08:34 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Ellen har tecknat avtal med det engelska bolaget DS Healthcare för distribution av bolagets probiotiska produkter. Avtalet innebär att ellen® - produkterna kommer att finnas tillgängliga på samtliga större europeiska marknader i år.

 

DS Healthcare drivs av personer med lång erfarenhet av marknadsföring av hälso- och egenvårdsprodukter. Bolaget är aktivt både på den brittiska och irländska marknaden och erbjuder väldokumenterade egenvårdsprodukter i samarbete med apotek, drugstores, hälsobutiker och läkare.

 

Varumärket ellen® får en betydande roll i DS Healthcares produktportfölj. På den engelska marknaden finns 13 000 apotek, 1 000 drugstores och 1 900 hälsobutiker.

 

- Storbritannien är en viktig och intressant marknad för Ellens produkter. Den utökade produktportföljen innebär att vi kan erbjuda probiotika för kvinnor i alla åldrar och målgruppen blir därmed betydligt större, säger Monica Wallter, vd, Ellen AB.

 

 

Bakteriell obalans i underlivet är en vanlig åkomma. Var fjärde kvinna har pågående besvär och många har återkommande problem. Ellens probiotika innehåller patenterade och väldokumenterade mjölksyrabakterier som hjälper till att bibehålla kroppens naturliga bakterieflora.
 

 

För ytterligare information, kontakta:
Monica Wallter, VD Ellen AB, +46 8 412 10 00.

www.ellenab.com

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Om Ellen AB
En bra mjölksyrabakterieflora är grunden till en frisk underlivshälsa. I stort sett alla kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet. Bioteknikföretaget Ellen AB erbjuder patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors underlivsflora. Tampongen ellen® innehåller LN® (Lacto Naturel), en substans som består av humana probiotiska mjölksyrabakterier. Dessa finns naturligt i friska kvinnors underlivsflora. År 2003 lanserade Ellen, som första företag i världen, tamponger med mjölksyrabakterier i Norden. Nu pågår en internationell lansering och utveckling av nya produkter baserade på samma teknologi. Under 2012 tecknades ett globalt licensavtal avseende probiotiska kosttillskott för urovaginal hälsa som ger Ellen AB exklusiva rättigheter till två produkter med patentskydd. Ellen AB är listat på First North med kortnamn ELN.
Remium Nordic AB är bolagets Certified Adviser.