Delårsrapport for 1. kvartal 2013


København, 2013-04-23 08:08 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Resumé

  • Nettoresultatet i 1. kvartal 2013 blev et underskud på DKK 1,1 mio.
  • Selskabet har den 9. april 2013 solgt sin 50 % aktieandel i joint venture selskabet Danionics Asia Ltd. og har dermed ingen operationelle aktiviteter længere. Salget vil ikke påvirke regnskabet for 2013.
  • Storaktionær Surplus Enterprise Ltd. har solgt hele sin aktiebeholdning i Danionics A/S på 17,34 % til den nye storaktionær Strategic Capital ApS, som nu har 20,1 % af aktiekapitalen i Danionics A/S.
  • Strategic Capital ApS har ydet et lån til Danionics A/S på DKK 1,5 million.
  • På den kommende ordinære generalforsamling forventes den nye storaktionær at redegøre nærmere for de fremtidsplaner, som Selskabet forventes at indgå i, hvorfor der på nuværende tidspunkt ikke kan udmeldes nogen konkrete forventninger til 2013.

 

Resultatet i 1. kvartal 2013

Danionics fik i 1. kvartal 2013 et underskud på DKK 1,1 mio. Resultatet er påvirket af afsatte omkostninger på i alt DKK 0,6 mio. vedr. salget af selskabets børsskal samt af kapitalandelen i og lånekapitalen til Danionics Asia Ltd.

Lånekapital til Danionics Asia er bogført til DKK 0, hvilket er uændret i forhold til ved udgangen af 1. kvartal 2012. Lånekapitalen er sammen med kapitalandelen i Danioncis Asia solgt for HKD 5,- i begyndelsen af april 2013. Der henvises til selskabsmeddelelse nr. 5/2013 af 9. april 2013.

Likvide beholdninger udgør DKK 0,4 mio. Egenkapitalen udgør DKK -0,9 mio. ved udgangen af 1. kvartal 2013 mod DKK 0,2 mio. ved udgangen af 2012. Reduktionen i egenkapitalen svarer til periodens nettoresultat.

 

Forventninger til 2013

Selskabet udsendte børsmeddelelse nr. 5/2013 den 9. april 2013 med følgende indhold:

”Bestyrelsen er den 9. april 2013 blevet underrettet om, at Danionics A/S’ største aktionær, Surplus Enterprise Limited, Hong Kong, (herefter ”Surplus”) har accepteret et tilbud om salg af Surplus’ aktiepost i Danionics A/S (herefter ”Selskabet”). Aktieposten er på i alt 2.929.478 aktier á 1 DKK svarende til 17,34 % af aktiekapitalen i Selskabet. Købsprisen er 0,60 DKK pr aktie.

Køber har som et led i aktiekøbet stillet den betingelse, at Selskabet afhænder sit tilgodehavende hos og sin 50 % aktiepost i Danionics Asia Ltd.

Derfor har bestyrelsen besluttet at bortsælge Selskabets tilgodehavende hos og Selskabets 50 % aktiepost i Danionics Asia Ltd samtidigt med aktiekøbets gennemførelse. Købesummen for aktieposten og tilgodehavendet i Danionics Asia Ltd. udgør i alt 5 HK Dollars. Bestyrelsen har til efterprøvelse af købesummen for aktieposten og tilgodehavendet ladet en fairness opinion udarbejde. Denne fastslår, at aktieposten og lånebeløbet på nuværende tidspunkt er uden værdi. Den aftalte købesum for tilgodehavendet og aktieposten i Danionics Asia Ltd. vil ikke påvirke årsregnskabet for Selskabet for 2013.

Køber har samtidigt givet Selskabet tilsagn om et lån på 1,5 MDKK. Lånet forfalder til betaling den 31. december 2013.

Køber vil på den kommende ordinære generalforsamling som afholdes den 23. april 2013 redegøre nærmere for de fremtidsplaner, som Selskabet indgår i.

Surplus har igennem de senere år båret finansieringen af den fortsat underskudsgivende drift i Danionics Asia Ltd. Surplus har overfor bestyrelsen tilkendegivet, at Surplus ikke fortsat ønsker at finansiere driften af Danionics Asia Ltd. Samtidigt har Surplus oplyst, at man ikke ønsker at sikre den fortsatte drift af Selskabet ved tegning af nye aktier i Selskabet, som det er sket ved to tidligere lejligheder.

Bestyrelsen har på denne baggrund fundet, at denne løsning er det bedst opnåelige for aktionærerne i Selskabet i den nuværende situation, idet alternativet ellers ville være en likvidation af Selskabet.

Bestyrelsen vil som følge af aktiekøbet stille deres mandater til rådighed på den ordinære generalforsamling. Der skal herefter vælges ny bestyrelse i Selskabet. Endvidere vil bestyrelsen på generalforsamlingen trække forslaget om at likvidere Selskabet. Der henvises til den tidligere udsendte dagsorden”

Den samme dag udsendte Selskabet børsmeddelelse nr. 6/2013, hvori blev oplyst at Strategic Capital ApS som storaktionær har overtaget 20,1 % af aktiekapitalen i Danionics A/S.

Den 18. april 2013 udsendte Selskabet børsmeddelelse nr. 7/2013:

”Strategic Capital ApS har anmodet Danionics A/S om at offentliggøre følgende udtalelse:

”Strategic Capital ApS har bemærket de seneste dages udsving i Danionics-aktien og spekulationer i hvilke intentioner, som Strategic Capital ApS har med selskabet. Strategic Capital ApS har derfor besluttet at offentliggøre følgende udtalelse, som selskabet venligst bedes offentliggøre:

I forlængelse af selskabsmeddelelse nr. 5 af 9. april 2013 og Strategic Capital ApS' § 29-meddelelse af samme dato, ønsker Strategic Capital ApS i lyset af de spekulationer, der har været i forlængelse heraf, hermed at redegøre for Strategic Capital ApS' planer for Danionics.

Det er Strategic Capital ApS' intention, at Danionics A/S fremadrettet skal drive virksomhed med investering i værdipapirer. Med henblik herpå vil Strategic Capital ApS søge en ny bestyrelse for Danionics A/S valgt på den kommende ordinære generalforsamling. Det er herefter hensigten snarest at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling i Danionics A/S med henblik på beslutning om bl.a. nedsættelse af selskabskapitalen til dækning af tab og bemyndigelse til bestyrelsen til kapitalforhøjelse (med eller uden fortegningsret for de eksisterende aktionærer). Størrelsen af kapitalnedsættelsen og bemyndigelsen til bestyrelsen til kapitalforhøjelse vil senest blive offentliggjort i forbindelse med indkaldelsen til den ekstraordinære generalforsamling.

Strategic Capital ApS forventer på den kommende ordinære generalforsamling at redegøre yderligere for fremtidsplanerne for Danionics A/S og den virksomhed, som Strategic Capital ApS ønsker, at selskabet fremadrettet skal drive”.

 

Yderligere information:

Henning O. Jensen, administrerende direktør, tlf. +45 88 91 98 70


Attachments

Danionics Nr 08-2013 Q1_DK.pdf