ABLV Bank palielina pašu kapitālu par 11,5 miljoniem latu


Rīga, Latvija, 2013-04-26 09:52 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Veiksmīgi noslēgusies ABLV Bank kārtējā akciju emisija, kuras ietvaros tika emitētas 6 570 parastās vārda akcijas ar balsstiesībām. Pēc šīs emisijas bankas pamatkapitālu veido 127 170 parastās akcijas ar balsstiesībām un 13 400 personāla akcijas bez balsstiesībām, jaunās emisijas akcijas veido 5,2% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla.

Akciju emisija bija slēgta. Piedāvājums tika izteikts ierobežotam dalībnieku lokam. Kopējais apmaksātais pieteikumu apjoms par 1,2 miljoniem latu pārsniedza piedāvājumu, tāpēc atsevišķi pieteikumi tika apmierināti daļēji. Jaunās emisijas vienas akcijas pārdošanas cena bija 1 755 LVL, emisijā piedalījās 38 līdzšinējie bankas akcionāri.

Pēc emisijas noslēguma lielāko akcionāru — Oļega Fiļa, Ernesta Berņa un Nikas Bernes tiešas un netiešas līdzdalības procentuālais apmērs bankas kapitālā nav mainījies.

„Salīdzinot ar 2010. gadā īstenoto akciju emisiju, bankas vienas akcijas cena ir palielinājusies 2,7 reizes. Tas ir acīmredzams apliecinājums finansiālajai atdevei, ko sniedz akcionāru ieguldījumi bankas kapitālā. Akciju emisiju rezultātā mūsu rīcībā tagad ir vajadzīgie līdzekļi tālākajai bankas attīstībai, ” atzīmēja Ernests Bernis, ABLV Bank izpilddirektors (CEO).

ABLV Bank, AS ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86% no balsstiesīgā bankas pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Bank Luxembourg, S.A.; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; Pillar Holding Company, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; New Hanza City, SIA un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Dušanbē, Baku un Taškentā.

         Ilmārs Jargans
         
         Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs
         ABLV Bank, AS
         Tel.: +371 6777 5296
         e-mail: ilmars.jargans@ablv.com