FINNLINES OYJ PÖRSSITEDOTE II


Helsinki,Suomi, 2013-05-07 12:13 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Finnlines Oyj           Pörssitiedote II                      7.5.2013 klo 13.13

 

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä-Afrikkaan, Singaporeen tai Japaniin tai mihinkään muuhun valtioon, jossa levittäminen tai julkistaminen olisi lainvastaista.

 

FINNLINESIN HALLITUS ON PÄÄTTÄNYT 28,8 MILJOONAN EURON MERKINTÄOIKEUSANNISTA

 

Finnlines Oyj:n ("Finnlines" tai "Yhtiö") hallitus on tänään päättänyt varsinaisen yhtiökokouksen 16.4.2013 myöntämän valtuutuksen nojalla enintään noin 28,8 miljoonan euron merkintäetuoikeusannista ("Osakeanti"). Finnlines tarjoaa osakkeenomistajien merkintäoikeuteen perustuen enintään 4.682.104 uutta osaketta ("Tarjottavat osakkeet"), mikä vastaa noin 10,0 prosenttia Yhtiön kaikkien osakkeiden lukumäärästä ja osakkeiden tuottamista äänistä ennen Osakeantia.

 

Merkintäaika alkaa 17.5.2013 klo 9.30 ja päättyy 31.5.2013 klo 16.30. Tarjottavien osakkeiden merkintähinta (”Merkintähinta”) on 6,15 euroa Tarjottavalta osakkeelta.

 

Yhtiön osakkeenomistajat, jotka ovat Osakeannin täsmäytyspäivänä 13.5.2013 merkittyinä Euroclear Finland Oy:n ylläpitämään osakasluetteloon tai hallintarekisteröityjen osakkeiden osalta osakkeenomistajat, joiden lukuun osakkeet on täsmäytyspäivänä kirjattu osakasluetteloon, saavat automaattisesti kutakin omistamaansa Yhtiön osaketta kohden yhden (1) vapaasti luovutettavan arvo-osuusmuotoisen merkintäoikeuden (”Merkintäoikeus”). Jokaiset kymmenen (10) merkintäoikeutta oikeuttavat merkitsemään yhden (1) Tarjottavan osakkeen. Kaupankäynti Merkintäoikeuksilla alkaa NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä ("Helsingin Pörssi") 17.5.2013 klo 9.30 ja päättyy 24.5.2013 klo 18.30. Osakkeenomistajalla tai muulla sijoittajalla, joka on merkinnyt Tarjottavia osakkeita Merkintäoikeuksien nojalla, on oikeus merkitä Tarjottavia osakkeita, joita ei ole merkitty Merkintäoikeuksien perusteella. Merkintähinta vastaa noin 11,4 prosentin laskennallista alennusta Osakeannin jälkeiseen teoreettiseen osakkeen hintaan (TERP) laskettuna Finnlinesin 6.5.2013 Helsingin Pörssissä listatun osakkeen päätöskurssista.

 

Osakeannin nettotuotot Yhtiölle ovat Osakeantiin liittyvien kulujen jälkeen noin 28,4 miljoonaa euroa edellyttäen, että Osakeanti merkitään täysimääräisesti. Osakeannilla kerättävät varat Yhtiö aikoo käyttää taseen vahvistamiseen ja Yhtiön velkojen lyhentämiseen.

 

Yhtiön suurin osakkeenomistaja Grimaldi Compagnia di Navigazione S.p.A., joka omistaa tytäryhtiöineen noin 69,56 prosenttia kaikista Yhtiön osakkeista ja äänistä, on 30.4.2013 peruuttamattomasti sitoutunut omasta ja tytäryhtiöidensä puolesta merkitsemään suhteellisen osuutensa Tarjottavista osakkeista Osakeannissa. Merkintäsitoumuksen lisäksi Grimaldi Compagnia di Navigazione S.p.A. on antanut takauksen merkitä Osakeannissa muuten mahdollisesti merkitsemättä jäävät Tarjottavat osakkeet. Grimaldi Compagnia di Navigazione S.p.A.:n omasta ja tytäryhtiöidensä puolesta antamat merkintäsitoumus ja -takaus edustavat näin ollen yhteensä 100:aa prosenttia Osakeannissa liikkeeseen laskettavien Tarjottavien osakkeiden enimmäismäärästä. Tässä merkintätakauksessa ei makseta merkintätakauspalkkiota.

 

Yhtiö on jättänyt Osakeantiin liittyvän suomenkielisen esitteen Finanssivalvonnalle hyväksyttäväksi. Olettaen, että esite hyväksytään arviolta 15.5.2013, esite on saatavilla painettuna suomenkielisenä arviolta 17.5.2013 alkaen Finnlinesin pääkonttorista osoitteessa Porkkalankatu 20 A, 00180 Helsinki ja Helsingin Pörssin palvelupisteestä osoitteessa Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki sekä sähköisenä Yhtiön verkkosivulla www.finnlines.com. Esitteen hyväksymisestä tiedotetaan erikseen.

 

Osakeannin alustava tulos julkistetaan arviolta 3.6.2013 ja lopullinen tulos arviolta 5.6.2013.

 

Osakeannin ehdot ovat tämän pörssitiedotteen liitteenä. Osakeannin pääjärjestäjänä toimii Pohjola Corporate Finance Oy. 

 

 

 

Helsingissä, 7. toukokuuta 2013

 

 

 

FINNLINES OYJ

Seija Turunen
Talous- ja rahoitusjohtaja       

 

Tapani Voionmaa
Lakiasiainjohtaja

 

Lisätietoja

Seija Turunen, talous- ja rahoitusjohtaja, puh. 050 565 4403

 

 

 

Jakelu

NASDAQ OMX Helsinki Oy

www.finnlines.com

 

Finnlines on Pohjois-Euroopan suurimpia ro-ro- ja matkustajaliikennevarustamoita. Yhtiö on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä ja on osa italialaista Grimaldi-konsernia, joka on maailman suurimpia rahti- ja matkustajaliikennettä harjoittavia varustamoita Euroopassa. Yhtiön merikuljetukset ovat keskittyneet Itämerelle ja Pohjanmerelle. Rahdin ohella yhtiö kuljettaa matkustajia 13 ropax-aluksella viiden maan ja kymmenen sataman välillä.  Yhtiöllä on tytäryhtiöt tai myyntikonttorit Saksassa, Belgiassa, Englannissa, Ruotsissa, Tanskassa, Luxemburgissa ja Puolassa sekä edustusto Venäjällä. Merikuljetusten lisäksi yhtiö tarjoaa satamapalveluja Helsingin, Turun ja Kotkan satamissa.

 

 

 

HUOMAUTUS

Tämän tiedotteen sisältämä tieto ei ole tarkoitettu julkistettavaksi tai levitettäväksi suoraan tai välillisesti Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Hongkongissa, Etelä-Afrikassa, Singaporessa tai Japanissa. Nämä kirjalliset materiaalit eivät ole tarjous arvopapereiden myymiseksi Yhdysvalloissa, eikä arvopapereita saa tarjota tai myydä Yhdysvalloissa, ellei niitä ole rekisteröity Yhdysvaltain vuoden 1933 arvopaperilain (muutoksineen) ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten mukaisesti tai ellei rekisteröintivelvollisuudesta ole poikkeusta. Mitään osaa arvopapereita koskevasta annista ei rekisteröidä Yhdysvalloissa, eikä arvopapereita tarjota yleisölle Yhdysvalloissa.

Arvopapereiden liikkeeseen laskemiselle, käyttämiselle ja/tai myymiselle on asetettu erityisiä oikeudellisia tai lainsäädännöllisiä rajoituksia tietyissä valtioissa. Yhtiö ja Pohjola Corporate Finance Oy eivät ole vastuussa, jos tällaisia rajoituksia rikotaan.

Tätä tiedotetta ei tule tulkita tarjoukseksi myydä tai tarjouspyynnöksi ostaa tässä mainittuja arvopapereita, eikä arvopapereita myydä alueilla, joilla kyseisten arvopapereiden tarjoaminen, hankinta tai myynti olisi lainvastaista ennen niiden rekisteröintiä taikka rekisteröintivelvollisuutta koskevan poikkeuksen tai muun kyseisten alueiden arvopaperilakien mukaisen hyväksynnän saamista. Sijoittajien ei tule hyväksyä arvopapereita koskevaa tarjousta tai hankkia arvopapereita, joihin tämä dokumentti viittaa, elleivät he tee sitä Yhtiön julkaisemaan tai levittämään soveltuvaan esitteeseen sisältyviin tietoihin perustuen.

Yhtiö ei ole antanut valtuutusta arvopapereiden tarjoamiseen yleisölle missään muussa Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa kuin Suomessa. Lukuun ottamatta Suomea, missään Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa, joka on pannut täytäntöön Esitedirektiivin (kukin "Relevantti jäsenvaltio"), ei ole tehty eikä tulla tekemään mitään toimenpiteitä arvopapereiden tarjoamiseksi yleisölle siten, että se edellyttäisi esitteen julkistamista Relevantissa jäsenvaltiossa. Tämän seurauksena arvopapereita voidaan tarjota Relevanteissa jäsenvaltioissa ainoastaan (a) Esitedirektiivissä määritellyille kokeneiksi sijoittajiksi lukeutuville oikeushenkilöille tai (b) missä tahansa muussa Esitedirektiivin 3(2) artiklan mukaisessa tilanteessa. Tässä kappaleessa ilmaisu "tarjota arvopapereita yleisölle" tarkoittaa viestimistä millä tahansa tavalla ja antamalla riittävästi tietoa tarjouksen ehdoista ja tarjottavista arvopapereista, jotta sijoittaja pystyy päättämään arvopapereiden käyttämisestä, ostamisesta tai merkitsemisestä, kuten ilmaisu voi vaihdella jäsenvaltiossa tehtyjen täytäntöönpanotoimenpiteiden seurauksena. Ilmaisu "Esitedirektiivi" tarkoittaa direktiiviä 2003/71/EY (muutoksineen, mukaan lukien 2010 Muutosdirektiivi, siltä osin kuin se on pantu täytäntöön Relevantissa jäsenvaltiossa), ja se sisältää kaikki relevantit täytäntöönpanotoimenpiteet Relevantissa jäsenvaltiossa, ja ilmaisu "2010 Muutosdirektiivi" tarkoittaa direktiiviä 2010/73/EU.

Tässä esitetyt tiedot on suunnattu ainoastaan (i) henkilöille, jotka ovat Ison-Britannian ulkopuolella tai (ii) henkilöille, joilla on ammattimaista kokemusta sijoittamisesta Ison-Britannian vuoden 2000 rahoituspalvelu- ja markkinalain (Financial Services and Markets Act) (Financial Promotion) vuoden 2005 määräyksen ("Määräys") 19(5) artiklan tarkoittamalla tavalla ja (iii) Määräyksen 49(2) mukaisille korkean varallisuustason omaaville tahoille (high net worth entities) taikka muille henkilöille, joille asiakirja voidaan laillisesti tiedottaa (kaikki edellä mainitut henkilöt yhdessä, "relevantit henkilöt"). Kaikki tähän tiedotteeseen liittyvä sijoitustoiminta on ainoastaan relevanttien henkilöiden saatavilla ja siihen ryhdytään ainoastaan relevanttien henkilöiden kanssa. Kenenkään, joka ei ole relevantti henkilö, ei tule toimia tämän asiakirjan perusteella tai luottaa sen sisältöön.

 

Liite:

Ehdot


 

OSAKEANNIN EHDOT

Finnlines Oyj:n (”Yhtiö”) 16.4.2013 pidetty varsinainen yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään osakeannista yhdessä tai useammassa erässä. Valtuutuksen nojalla annettavien uusien osakkeiden määrä voi olla yhteensä enintään 10.000.000 osaketta, mikä yhtiökokouksen päivämäärällä vastasi noin 21,4 prosenttia Yhtiön olemassa olevista osakkeista (”Olemassa olevat osakkeet”). Valtuutus on voimassa vuonna 2014 pidettävään varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka.

 

Yhtiön hallitus päätti 7.5.2013 laskea liikkeeseen yllä olevan varsinaisen yhtiökokouksen antaman valtuutuksen nojalla enintään 4.682.104 uutta osaketta (”Tarjottavat osakkeet”) osakkeenomistajien merkintäetuoikeuteen perustuvassa osakeannissa näiden ehtojen mukaisesti (”Osakeanti”).

 

Osakeannissa liikkeeseen laskettavat Tarjottavien osakkeiden enimmäismäärä vastaa noin 10,0 prosenttia Yhtiön Olemassa olevista osakkeista ja äänistä ennen Osakeantia sekä noin 9,1 prosenttia kaikista Yhtiön kaikista osakkeista ja äänistä Osakeannin jälkeen edellyttäen, että Osakeanti merkitään täysimääräisesti.

 

Pohjola Corporate Finance Oy (”Pääjärjestäjä”) toimii Osakeannin pääjärjestäjänä.

 

Merkintäoikeus

Ensisijainen merkintä

Tarjottavat osakkeet tarjotaan Yhtiön osakkeenomistajien merkittäväksi heidän osakeomistuksensa suhteessa.

 

Osakkeenomistaja, joka on Osakeannin täsmäytyspäivänä 13.5.2013 (”Täsmäytyspäivä”) merkitty Euroclear Finland Oy:n ylläpitämään Yhtiön osakasluetteloon tai hallintarekisteröityjen Olemassa olevien osakkeiden osalta osakkeenomistaja, jonka lukuun osakkeet on Täsmäytyspäivänä kirjattu osakasluetteloon, saa automaattisesti yhden (1) vapaasti luovutettavissa olevan arvo-osuusmuotoisen merkintäoikeuden (”Merkintäoikeus”) (ISIN-tunnus FI4000062807) jokaista Täsmäytyspäivänä omistamaansa yhtä (1) Olemassa olevaa Yhtiön osaketta kohden.

 

Osakkeenomistaja tai muu sijoittaja, jolle Merkintäoikeudet ovat siirtyneet, on oikeutettu merkitsemään jokaista kymmentä (10) Merkintäoikeutta kohden yhden (1) Tarjottavan osakkeen (”Ensisijainen merkintä”). Tarjottavien osakkeiden murto-osia ei voi merkitä.

 

Toissijainen merkintä

Osakkeenomistajalla tai muulla sijoittajalla, joka on merkinnyt Tarjottavia osakkeita Merkintäoikeuksien nojalla, on oikeus merkitä Tarjottavia osakkeita, joita ei ole merkitty Ensisijaisessa merkinnässä (”Toissijainen merkintä”).

 

Merkintäsitoumus ja -takaus

Yhtiön suurin osakkeenomistaja Grimaldi Compagnia di Navigazione S.p.A., joka omistaa tytäryhtiöineen noin 69,56 prosenttia kaikista Yhtiön Olemassa olevista osakkeista ja äänistä, on 30.4.2013 peruuttamattomasti sitoutunut omasta ja tytäryhtiöidensä puolesta merkitsemään suhteellisen osuutensa Tarjottavista osakkeista Osakeannissa. Merkintäsitoumuksen lisäksi Grimaldi Compagnia di Navigazione S.p.A. on antanut takauksen merkitä Osakeannissa muuten mahdollisesti merkitsemättä jäävät Tarjottavat osakkeet. Grimaldi Compagnia di Navigazione S.p.A.:n omasta ja tytäryhtiöidensä puolesta antamat merkintäsitoumus ja -takaus edustavat näin ollen yhteensä 100:aa prosenttia Osakeannissa liikkeeseen laskettavien Tarjottavien osakkeiden enimmäismäärästä.

 

Merkintähinta

Tarjottavien osakkeiden merkintähinta Osakeannissa on 6,15 euroa Tarjottavalta osakkeelta (”Merkintähinta”). Merkintähinnasta Tarjottavan osakkeen kahden (2) euron nimellisarvoa vastaava osuus kirjataan osakepääoman ja ylimenevä osuus sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Merkintähinta on määritelty siten, että se sisältää noin 12,4 prosentin alennuksen Olemassa olevan osakkeen osakeantipäätöstä edeltävän NASDAQ OMX Helsinki Oy:n (”Helsingin Pörssi”) kaupankäyntipäivän 6.5.2013 päätöskurssiin 7,02 euroa nähden.

 

Merkintäaika

Merkintäaika alkaa 17.5.2013 klo 9.30 ja päättyy 31.5.2013 klo 16.30 (”Merkintäaika”). Tilinhoitajayhteisöt voivat asettaa merkinnän tekemiselle Merkintäajan päättymistä aikaisemmin päättyviä aikarajoja.

 

Merkintöjen tekeminen ja maksu

Merkintäoikeuksien haltija voi osallistua Osakeantiin merkitsemällä Tarjottavia osakkeita arvo-osuustilillään olevilla Merkintäoikeuksilla ja maksamalla Tarjottavia osakkeita vastaavan Merkintähinnan.

 

Osakkeenomistaja tai muu sijoittaja, joka on merkinnyt Tarjottavia osakkeita Merkintäoikeuksien nojalla, voi merkitä Tarjottavia osakkeita Toissijaisessa merkinnässä antamalla merkintätoimeksiannon ja maksamalla Tarjottavia osakkeita vastaavan Merkintähinnan. Merkintätoimeksianto on annettava Pääjärjestäjän tai asianomaisen tilinhoitajayhteisön ohjeiden mukaisesti. Tarjottavien osakkeiden merkintä Toissijaisessa merkinnässä tulee tehdä samalla, kun merkitään Tarjottavia osakkeita Merkintäoikeuksien perusteella.

 

Merkintätoimeksiantoja voidaan antaa seuraavissa merkintäpaikoissa:

 

  • OP-Pohjola-ryhmään kuuluvien osuuspankkien ja Helsingin OP Pankki Oyj:n pankkien toimipisteissä niiden aukioloaikoina;
  • OP 0100 0500 puhelinpalvelun kautta. Asiakkailla, jotka tekevät merkintöjä puhelimitse, tulee olla henkilökohtainen verkkopankkipalvelusopimus OP-Pohjola-ryhmän kanssa. Tehtäessä merkintöjä puhelimitse osakkeenomistajan henkilöllisyys todennetaan verkkopankkitunnuksilla; ja
  • sellaisten tilinhoitajayhteisöjen kautta, joilla on merkintöjen vastaanottamista koskeva sopimus Pääjärjestäjän kanssa.

 

Osakeannissa Tarjottavia osakkeita vastaava Merkintähinta on maksettava kokonaisuudessaan merkinnän tekemisen yhteydessä Pääjärjestäjän tai asianomaisen tilinhoitajayhteisön antamien ohjeiden mukaisesti.

 

Niiden osakkeenomistajien tai muiden Osakeantiin osallistuvien sijoittajien, joiden Olemassa olevat osakkeet tai Merkintäoikeudet on rekisteröity hallintarekisteröinnin hoitajan nimiin, on annettava merkintätoimeksianto hallintarekisteröinnin hoitajan ohjeiden mukaisesti.

 

Ensisijaisessa merkinnässä ja Toissijaisessa merkinnässä tehdyt merkinnät ovat sitovia, eikä niitä voi muuttaa tai peruuttaa muutoin kuin näiden ehtojen kohdan ”Merkintöjen peruuttaminen tietyissä olosuhteissa” mukaisesti.

 

Merkintäoikeudet, joita ei ole käytetty ennen Merkintäajan päättymistä 31.5.2013 klo 16.30, raukeavat arvottomina.

 

Merkintöjen peruuttaminen tietyissä olosuhteissa

Yhtiö julkaisee ilman aiheetonta viivytystä oikaisun tai täydennyksen Osakeantiin liittyvään esitteeseen (”Esite”), jos Esitteessä käy ilmi virhe tai puute tai ilmenee olennainen uusi tieto Esitteen hyväksymisen jälkeen, mutta ennen kuin kaupankäynti Tarjottavia osakkeita edustavilla väliaikaisilla osakkeilla alkaa Helsingin Pörssissä, ja jos tiedolla saattaa olla olennaista merkitystä sijoittajalle. Sijoittajalla, joka on sitoutunut merkitsemään Tarjottavia osakkeita ennen Esitteen oikaisun tai täydennyksen julkaisemista, on oikeus peruuttaa päätöksensä määräajassa, joka on vähintään kaksi pankkipäivää siitä, kun oikaisu tai täydennys on julkaistu. Peruuttamisoikeuden edellytyksenä on lisäksi, että Esitteen virhe, puute tai olennainen uusi tieto on käynyt ilmi ennen Tarjottavia osakkeita edustavien väliaikaisten osakkeiden ottamista kaupankäynnin kohteeksi Helsingin Pörssissä. Merkintöjen peruuttaminen voi koskea ainoastaan kaikkia Tarjottavia osakkeita, jotka osakkeenomistaja on merkinnyt. Peruuttamisoikeudesta ja siihen liittyvistä menettelyohjeista ilmoitetaan pörssitiedotteella samanaikaisesti Esitteen mahdollisen oikaisun tai täydentämisen kanssa. Jos Merkintäoikeuden haltija on myynyt tai muuten siirtänyt Merkintäoikeutensa, myyntiä tai siirtoa ei voi peruuttaa.

 

Kaupankäynti Merkintäoikeuksilla

Merkintäoikeuksien haltijat voivat myydä Merkintäoikeutensa kaupankäynnissä milloin tahansa ennen kuin kaupankäynti Merkintäoikeuksilla päättyy Helsingin Pörssissä. Merkintäoikeudet ovat kaupankäynnin kohteena Helsingin Pörssissä 17.5.2013 klo 9.30 ja 24.5.2013 klo 18.30 välisenä aikana.

 

Merkintöjen hyväksyminen

Yhtiön hallitus hyväksyy kaikki Merkintäoikeuksien perusteella ja näiden Osakeannin ehtojen mukaisesti tehdyt merkinnät, jotka on tehty osakemerkintään soveltuvien lakien ja säännösten mukaisesti.

 

Mikäli kaikkia Osakeannissa annettavia Tarjottavia osakkeita ei ole merkitty Merkintäoikeuksien perusteella, Yhtiön hallitus tekee päätöksen merkitsemättömien Tarjottavien osakkeiden jakamisesta seuraavasti:

 

  • ensiksi niille osakkeenomistajille ja muille sijoittajille, jotka ovat tehneet Toissijaisen merkinnän. Mikäli Osakeanti ylimerkitään näiden merkitsijöiden toimesta, hyväksytään osakkeenomistajan tai muun sijoittajan tekemät merkinnät hänen Ensisijaisen merkinnän yhteydessä käyttämiensä Merkintäoikeuksien suhteessa arvo-osuustilikohtaisesti, enintään tehdyn Toissijaisen merkinnän määrään saakka ja, mikäli tämä ei ole mahdollista, arpomalla. Jos tiettyyn arvo-osuustiliin liittyen annetaan useita merkintätoimeksiantoja, nämä merkintätoimeksiannot yhdistetään yhdeksi arvo-osuustiliä koskevaksi merkintätoimeksiannoksi; sekä
  • toiseksi näissä Osakeannin ehdoissa mainitulle merkintätakaajalle merkintätakauksen ehtojen mukaisesti siten, että merkintätakauksen nojalla merkittävien Tarjottavien osakkeiden merkintäaika päättyy kohdasta ”Merkintäaika” poiketen 5.6.2013 klo 9.30.

 

Yhtiön hallitus päättää merkintöjen hyväksymisestä arviolta 5.6.2013. Yhtiö julkistaa Osakeannin lopullisen tuloksen pörssitiedotteella arviolta 5.6.2013. Mikäli Yhtiö ei allokoi kaikkia sijoittajan merkintätoimeksiannossa mainittuja Toissijaisessa merkinnässä merkittyjä Tarjottuja osakkeita, Yhtiö palauttaa saamatta jääneiden Tarjottavien osakkeiden Merkintähinnan sijoittajalle arviolta 6.6.2013. Palautettaville varoille ei makseta korkoa.

 

Tarjottavien osakkeiden kirjaaminen arvo-osuustileille

Osakeannissa Merkintäoikeuksien perusteella merkityt Tarjottavat osakkeet kirjataan merkitsijän arvo-osuustilille merkinnän rekisteröimisen jälkeen väliaikaisina osakkeina (ISIN-tunnus FI4000062815), jotka vastaavat Tarjottavia osakkeita. Väliaikaiset osakkeet yhdistetään Yhtiön nykyiseen osakelajiin (ISIN-tunnus FI0009003644) arviolta 6.6.2013. Toissijaisessa merkinnässä merkityt ja hyväksytyt Tarjottavat osakkeet kirjataan merkitsijöiden arvo-osuustileille, kun Tarjottava osakkeet on merkitty kaupparekisteriin, arviolta 6.6.2013.

 

Osakasoikeudet

Tarjottavat osakkeet oikeuttavat Yhtiön mahdollisesti jakamaan täyteen osinkoon ja muuhun varojenjakoon sekä tuottavat muut osakkeenomistajan oikeudet Yhtiössä siitä lähtien, kun Tarjottavat osakkeet on merkitty kaupparekisteriin ja merkitty Yhtiön osakasluetteloon arviolta 6.6.2013.

 

Varainsiirtovero ja toimenpidemaksut

Tarjottavien osakkeiden merkinnästä ei peritä varainsiirtoveroa. Tilinhoitajayhteisöt ja arvopaperivälittäjät, jotka toteuttavat Merkintäoikeuksia koskevia toimeksiantoja, saattavat periä näistä toimenpiteistä välityspalkkion omien hinnastojensa mukaisesti. Tilinhoitajayhteisöt perivät myös hinnastonsa mukaisen maksun arvo-osuustilin ylläpitämisestä ja Tarjottavien osakkeiden sekä Merkintäoikeuksien säilyttämisestä.

 

Ulkomaalaiset osakkeenomistajat

Yhtiö ei ole ryhtynyt mihinkään toimenpiteisiin Tarjottavien osakkeiden tarjoamiseksi muualla kuin Suomessa, eikä Tarjottavia osakkeita tarjota henkilöille, joiden osallistuminen Osakeantiin edellyttäisi erillistä esitettä tai muita kuin Suomen lain edellyttämiä toimenpiteitä. Eräiden maiden säännökset saattavat asettaa rajoituksia Osakeantiin osallistumiselle.

 

Informaatio

Osakeyhtiölain 5 luvun 21 §:ssä tarkoitetut asiakirjat ovat nähtävillä Merkintäajan alkamisesta lähtien Yhtiön pääkonttorissa osoitteessa Porkkalankatu 20 A, 00180 Helsinki.

 

Sovellettava laki ja riitaisuuksien ratkaiseminen

Osakeantiin ja Tarjottaviin osakkeisiin sovelletaan Suomen lakia. Osakeantia mahdollisesti koskevat riidat ratkaistaan toimivaltaisessa tuomioistuimessa Suomessa.

 

Muut seikat

Yhtiön hallitus päättää Osakeantiin liittyvistä muista seikoista ja niistä aiheutuvista käytännön toimenpiteistä.

 

Lisätietoja Osakkeiden merkitsemiseen liittyvistä seikoista on Esitteen kohdassa ”Ohjeita osakkeenomistajille ja merkitsijöille”.