Patvirtintas AB „GRIGIŠKĖS“ akcijų emisijos prospektas

ŠIS PRANEŠIMAS NEI TIESIOGIAI, NEI NETIESIOGIAI, NEI VISAS, NEI IŠ DALIES NĖRA SKIRTAS PLATINTI AR SKLEISTI JUNGTINĖSE AMERIKOS VALSTIJOSE, KANADOJE, AUSTRALIJOJE ARBA JAPONIJOJE AR BET KOKIOJE KITOJE JURISDIKCIJOJE IR NEGALI BŪTI PERDUOTAS Į TOKIAS JURISDIKCIJAS, KURIOSE TOKIO PRANEŠIMO PLATINIMAS ARBA SKLEIDIMAS BŪTŲ NETEISĖTAS. TAIKOMI IR TAM TIKRI KITI APRIBOJIMAI. PRAŠOME PERSKAITYTI ŠIO PRANEŠIMO VERTYBINIŲ POPIERIŲ BIRŽAI PABAIGOJE ESANTĮ SVARBŲ ĮSPĖJIMĄ.

Vilnius, Lietuva, 2013-05-14 11:01 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --
Lietuvos bankas 2013 m. gegužės 14 d. patvirtino akcinės bendrovės „GRIGIŠKĖS“ (toliau – Bendrovė) paprastųjų vardinių akcijų emisijos prospektą (toliau – Prospektas, žr. prisegamus dokumentus).

Patvirtintas Prospektas yra skirtas (i) iki 5 700 000 Lt bendros nominalios vertės paprastųjų vardinių esamų Bendrovės akcijų viešam siūlymui (akcijų skaičius – iki 5 700 000, vienos akcijos nominali vertė – 1 Lt, vienos akcijos siūlymo kaina – 0,51 EUR) ir (ii) iki 5 700 000 paprastųjų vardinių naujai išleidžiamų Bendrovės akcijų įtraukimui į prekybą AB NASDAQ OMX Vilnius Oficialiajame prekybos sąraše.

Sprendimas dėl Bendrovės naujų akcijų išleidimo, dėl esamų akcijų viešo siūlymo ir dėl naujų akcijų įtraukimo į prekybą reguliuojamoje rinkoje buvo priimtas 2013 m. balandžio 26 d. Bendrovės eiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime bei detalizuotas 2013 m. gegužės 6 d. Bendrovės valdybos sprendimu.

Vadovaujantis Prospektu, siūlymą sudaro viešas akcijų siūlymas Lietuvoje: (i) esamiems Bendrovės akcininkams, kaip tai nurodyta Prospekte, (ii) mažmeniniams investuotojams ir (iii) juridiniams asmenims, kurie yra instituciniai investuotojai.

Kiekvienam esamam Bendrovės akcininkui yra suteikiama teisė ir garantuojama, kad jei jis dalyvaus siūlyme (ir pateiks paraišką dėl atitinkamo Bendrovės akcijų skaičiaus įgijimo), tokiam esamam akcininkui bus garantuotai paskirstytas siūlymo akcijų skaičius, kuris yra proporcingas Bendrovės akcijų paketo, kurį Bendrovės akcininkas turės 2013 m. gegužės 24 d. pabaigoje, ir visos Bendrovės akcijų emisijos nominalių verčių santykiui, arba bet koks mažesnis siūlomų akcijų skaičius (tuo atveju, jei atitinkamas akcininkas pateiktų paraišką dėl tokio mažesnio Bendrovės akcijų skaičiaus įgijimo).

Prospekte numatytas paraiškų dėl Bendrovės akcijų įsigijimo pateikimo terminas visų investuotojų atžvilgiu yra nuo 2013 m. gegužės 15 d. iki 2013 m. gegužės 24 d. (iki 17.00 val. Vilniaus laiku). Detalios paraiškų pateikimo sąlygos nurodytos Prospekte.

Mažmeniniai investuotojai ir esami Bendrovės akcininkai (nebent jie būtų priskirti prie institucinių investuotojų) turi visiškai apmokėti įsigyjamas siūlomas Bendrovės akcijas ne vėliau nei dieną, kurią yra teikiamos jų paraiškos. Instituciniai investuotojai (įskaitant esamus Bendrovės akcininkus, kurie laikytini instituciniais investuotojais) siūlomas Bendrovės akcijas turės apmokėti ir jos tokiems investuotojams bus paskirstomos laikantis DVP (angl. distribution versus payment) principo, kaip numatyta Prospekte.

SVARBUS ĮSPĖJIMAS:

Šis pranešimas nėra skirtas platinti Jungtinių Amerikos Valstijų naujienų agentūroms arba skleisti Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, Japonijoje arba Australijoje, arba kitose vietose, kuriose toks skleidimas nėra tinkamas.

Tam tikrose jurisdikcijose įstatymai gali riboti teisę platinti šį pranešimą ir kitą su viešu siūlymu susijusią informaciją. Asmenys, pas kuriuos patenka šis pranešimas ar atitinkama kita informacija, privalo susipažinti su tokiais apribojimais ir jų laikytis.

Šis pranešimas nėra pasiūlymas arba kvietimas įsigyti Bendrovės vertybinių popierių ir nėra kaip nors su tokiu pasiūlymu arba kvietimu susijęs. Toks pasiūlymas yra teikiamas išimtinai Prospekto pagrindu ir Prospektas yra vienintelis teisiškai įpareigojantis dokumentas, kuriame pateikiama informacija apie Bendrovę ir apie Bendrovės akcijų viešą siūlymą. Prospektas yra paskelbtas per AB NASDAQ OMX Vilnius interneto informacinę sistemą GlobeNewswire ir Bendrovės interneto svetainėje www.grigiskes.lt, taip pat siūlymo organizatoriaus UAB FMĮ „Orion securities“ interneto svetainėje www.orion.lt.

Be to, Prospektas parengtas remiantis tuo, kad nebus jokių Bendrovės akcijų siūlymų, išskyrus viešą siūlymą Lietuvos Respublikoje pagal 2003 m. lapkričio 4 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą 2003/71/EB dėl prospekto, kuris turi būti skelbiamas, kai vertybiniai popieriai siūlomi visuomenei ar įtraukiami į prekybos sąrašą, ir iš dalies keičiančią Direktyvą 2001/34/EB, kaip ji įgyvendinta Lietuvoje.

Šiame pranešime minimi vertybiniai popieriai nėra ir nebus registruoti pagal 1933 m. JAV vertybinių popierių įstatymą, su atitinkamomis pataisomis, ir negali būti siūlomi arba parduodami Jungtinėse Amerikos Valstijose arba Jungtinių Amerikos Valstijų asmenims, jei tokie vertybiniai popieriai nebus įregistruoti pagal minėtą Vertybinių popierių įstatymą arba nebus gautas leidimas išimties tvarka nesilaikyti tokiame Vertybinių popierių įstatyme numatytų registravimo reikalavimų. Nebus įgyvendinamas joks viešas vertybinių popierių siūlymas Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Gintautas Pangonis
         AB „GRIGIŠKĖS“ prezidentas
         (+370-5) 243 58 01

Attachments