Tyve stjæler fra båden


De danske marinaer og havne er også tyvenes legeplads. Ved at tage dine forholdsregler, kan du nedsætte risikoen for at blive bestjålet, når din båd ligger i havn.

De danske sejlere har så småt fået deres både i vandet og er ved at planlægge sommerturene. Og hvor man tidligere stak til søs for at komme væk fra hverdagens stress og jag, har mange sejlere i dag en hel del elektronik med sig på båden. Og det ved tyvene. 

”Vi ved, at de fleste sejlere har deres iPads, GPS-løbeure og computere med på båden, når de er væk hjemmefra. Det er noget af det, som tyvene går efter og let kan få afsat. Derfor er det en god idé at sørge for at sikre sig,” siger Sven Holmbo afdelingsleder i Topdanmark.

”En af de ting man bør gøre, er at have en lås på lugen til bådens kahyt, der yder stor modstand ved tyveriforsøg eller indbrudsforsøg, og som ikke umiddelbart kan blive afmonteret uden brug af specialværktøj,” siger Sven Holmbo.

Sådan er du dækket
Får tyven alligevel bugt med låsen og slipper af sted med dine ejendele, er du dog dækket af forsikringen, såfremt kahytten har været forsvarligt låst. 

”Bliver der stjålet udstyr, som hører til både, fx gps-udstyr, dækker Topdanmarks bådforsikring. Er der tale om tyveri af udstyr fra hjemmet, er det indboforsikringen, der dækker,” fortæller Sven Holmbo.

Er man udsat for tyveri, skal man straks anmelde det til politiet i det område man er i samt til forsikringsselskabet.

”Hos Topdanmark har vi døgnbemandet alarmcentral, så man altid kan få fat i os, hvis man har problemer i forbindelse med sin sejlads,” fortæller Sven Holmbo..

Erstatning for uventet hotelophold
Når man er på ferie i udlandet og man af den ene eller anden grund ikke kan overnatte på sin båd i nogle dage, fx på grund af grundstødning eller brand, er det også en god idé at ringe til Topdanmark. 

”Som noget nyt tilbyder vi op til tre hotelovernatninger for mandskabet i de tilfælde, hvor man ikke kan være på sin båd fx fordi den tager vand ind. Så får man tid til lige beslutte sig for, hvad man vil gøre. Og kan båden repareres inden for få dage, har man mulighed for at blive og vente på det, uden at man skal betale for logi,” siger Sven Holmbo.

………………..

For mere information kontakt afdelingsleder Sven Holmbo på tlf. 4474 3409.