KESKISUOMALAINEN OYJ:n osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2013


Keskisuomalainen Oyj                              Osavuosikatsaus                 21.5.2013 klo 18.00    

 

KESKISUOMALAINEN OYJ:n osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2013

 

- Liikevaihto 24,3 Me (26,5 Me vertailukaudella 2012), -8,4% edellisestä vuodesta

- Liikevoitto 1,5 Me (4,2 Me), -64,3% edellisestä vuodesta

- Liikevoitto 6,2% liikevaihdosta(15,9%)

- Voitto ennen veroja 1,1 Me (5,2 Me), -78,7% edellisestä vuodesta

- Tulos/osake 0,07 euroa (0,40 euroa)

 

Toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi:

 

”Haastavissa olosuhteissa tuloksen tekeminen vaikeaa

 

Taloudellinen suhdanne jatkui vaikeana myös vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Liikevaihto laski edellisen vuoden vastaavasta kvartaalista ja tuloksen tekeminen vaikeutui entisestään.  Liikevaihto laski edellisen vuoden vastaavasta jaksosta yli kahdeksan prosenttia ja liikevoitto heikkeni merkittävästi. 

 

Ensimmäisen vuosineljänneksen tulosta painoi alas huonosta taloussuhdanteesta johtuva mainonnan määrän lasku.  Tulosta rasittivat myös Suomen Lehtiyhtymän ostamiseen liittyvät merkittävät kertaluonteiset kulut.

 

Konsernien sanomalehtien kokonaistavoittavuus säilyi hyvällä tasolla.  Paperisten tuotteiden levikit laskivat maltillisesti ja digitaalisten tuotteiden lukijamäärät kasvoivat.

Lehtiyhtymän kaupalla uskomme olevan jo kuluvan vuoden osalta tulosta parantavan vaikutuksen. 

 

Suhdanteen uskomme jatkuvan edelleen heikkona ja sanomalehtien tuloksentekokyvyn olevan totuttua heikompaa.  Lehtiyhtymän kaupan myötä yrityksen operatiivinen tulos säilyy edellisen vuoden tasolla, edellyttäen ettei markkinassa tapahdu edelleen käännettä huonompaan. SLY:n kaupalla on positiivinen vaikutus yrityksen tulokseen jo tänä vuonna.  Yhtiön liikevaihto loppuvuoden osalta nousee merkittävästi kaupan seurauksesta.”

 

Toimintaympäristö ja konsernin liikevaihdon kehitys

 

TNS Gallupin mukaan mediamainonta laski Suomessa vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana -12,7 % verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Sanomalehtimainonta laski -18 %. Suurimmista toimialoista avoimet työpaikat laski -26 %, elintarvikkeet -16 %, moottoriajoneuvot -11 %, vähittäiskauppa -9 % sekä matkailu ja liikenne -4 %.

 

Keskisuomalainen -konsernin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 24,3 Me, kun se oli edellisvuoden vastaavana aikana 26,5 Me. Liiketoiminnan muut tuotot olivat 0,3 Me (0,3 Me). Tammi-maaliskuun kulut olivat 23,1 Me (22,6 Me). Liiketoiminnan muita kuluja kasvattaa 0,7 Me kertakustannus Suomen Lehtiyhtymän osakkeiden hankinnasta. Liikevoitto oli 1,5 Me (4,2 Me), mikä on 6,2 % liikevaihdosta (16,0 %). Rahoituskulut ovat 0,4 Me enemmän kuin edellisenä vuonna, mikä johtuu katsauskaudella päätetyn koronvaihtosopimuksen kertakustannuksesta. Osuus osakkuusyhtiöiden tuloksesta on 1,1 Me pienempi kuin edellisenä vuonna, mikä johtuu edellisvuonna kirjatusta Arena Partners Oy:n yritysjärjestelyiden yhteydessä syntyneen ehdollisen kauppahintavarauksen käyvän arvon muutoksesta. Voitto ennen veroja oli 1,1 Me (5,2 Me) ja voitto verojen jälkeen 0,7 Me (4,3 Me).

 

 

 

  31.3.2013 31.3.2012 31.12.2012
                         (3 kk)                      (3 kk)                   (12 kk)
Liikevaihto, Me 24,3 26,5 106,2
Liikevoitto, Me 1,5 4,2 16,6
Liikevoitto % 6,2 15,9 15,6
Tilikauden tulos, Me 0,7 4,3 9,1
Tulos/osake, Eur 0,07 0,40 0,85
Oma pääoma/osake 5,37 5,63 5,44
Omavaraisuusaste % 33,5 56,7 53,1

 

Konsernirakenne

 

Keskisuomalainen osti 98,5 % Suomen Lehtiyhtymä Oy:n osakkeista 26.3.2013. Keskisuomalaisen tarkoituksena on hankkia omistukseensa 100 % Suomen Lehtiyhtymän osakkeista. Suomen Lehtiyhtymä –konserni on Suomen viidenneksi suurin lehtikustantaja ja painopalveluiden tuottaja. Sen tunnetuimpia lehtinimikkeitä ovat Aamuposti, Keski-Uusimaa, Länsi-Uusimaa, Uusimaa, Helsingin Uutiset, Länsiväylä, Vantaan Sanomat, Tamperelainen ja Turkulainen. Suomen Lehtiyhtymä –konserniin kuuluvat  yhtiöt julkaisevat kuutta tilattavaa lehteä, 13 kaupunkilehteä, neljää ammatti- ja erikoislehteä sekä kolmea muuta lehteä. Sillä on neljä painotaloa Tuusulassa, Porvoossa, Lohjalla ja Hämeenlinnassa. Lisäksi konserni toimittaa asiakaslehtiä ja kustantaa seurakuntalehtiä. Konsernissa on 475 työntekijää 18 paikkakunnalla.

 

Yrityskaupan johdosta Keskisuomalaisen ja Suomen Lehtiyhtymän muodostaman uuden konsernin pro forma –liikevaihto vuodelta 2012 kasvaa noin 70 prosenttia ja pro forma –käyttökate noin 40 prosenttia Keskisuomalainen –konsernin vastaaviin toteutuneisiin vuoden 2012 tunnuslukuihin verrattuna. Uuden konsernin pro forma –liikevaihto vuodelta 2012 on 178 miljoonaan euroa ja pro forma –käyttökate 30 miljoonaa euroa. Pro forma –taseen loppusumma on 180 miljoonaa euroa ja pro forma –omavaraisuusaste 35 prosenttia. Uusi konserni työllistää yli 1300 henkilöä.

 

Osakkeiden hankintahinta oli 27,1 Me, joka on maksettu kokonaan rahana. Katsauskauden tulokseen ei sisälly hankittujen yhtiöiden tulosta. Hankitusta liiketoiminnasta on arvostettu asiakkuuksiin 8,9 Me ja tuotemerkkeihin liittyviä aineettomia hyödykkeitä 6,1 Me, jotka poistetaan alustavan arvion mukaan 10 vuodessa. Liikearvoa syntyi yhteensä 22,9 Me. Liikearvon syntymiseen vaikuttivat hankinnoista odotettavissa olevat synergiaedut sekä markkinaosuuden kasvattaminen kyseisillä alueilla.

 

Hankintamenolaskelma on alustava ja tarkentuu seuraavilla katsauskausilla.

 

Henkilöstö

 

Konsernin keskimääräinen henkilömäärä kokopäiväisiksi muunnettuna oli 796 henkilöä (798). Katsauskauden henkilömäärään ei sisälly Suomen Lehtiyhtymän henkilömäärää.

 

 

Investoinnit ja rahoitus

 

Bruttoinvestoinnit olivat tammi-maaliskuussa 21,2 Me (0,7 Me). Investointeja kasvattaa Suomen Lehtiyhtymä Oy:n osakkeiden hankinta. Yhtiön maksuvalmius on säilynyt vakaana koko katsauskauden ajan.

 

Tase

 

Konsernitaseen loppusumma oli 191,0 Me (120,0 Me). Taseen varoihin ja velkoihin on yhdistelty Suomen Lehtiyhtymän tase. Luvut tarkentuvat vielä seuraavalla katsauskaudella.

 

Osakkeet

 

Keskisuomalainen Oyj:n K-osakkeita on muutettu A-osakkeiksi alkuvuoden aikana yhden muuntovaatimuksen perusteella yhteensä 484 kappaletta. Muuntojen jälkeen K-osakkeiden määrä on 5.250.052 ja A-osakkeiden 5.486.908 kappaletta.

 

Keskisuomalainen Oyj:lla on hallussaan omia A-osakkeita 21.500 kappaletta. Osakkeet ovat 0,2% koko osakemäärästä ja edustavat 0,02% äänimäärästä.

 

Katsauskauden jälkeiset tapahtumat

 

Keskisuomalainen Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 29.4.2013, jonka jälkeen hallitus järjestäytyi. Hallituksen jäsenet ovat:

maanviljelijä Antero Vesterinen, puheenjohtaja

toimitusjohtaja Leena Hautsalo, varapuheenjohtaja

maanviljelijä Simo Kutinlahti

avainasiakaspäällikkö Pekka Haltia

toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi

toimitusjohtaja Kalle Kautto

toimitusjohtaja Jaakko Kurikka

johtaja Mikko Paananen

Tilintarkastajaksi valittiin tilintarkastusyhteisö Ernst & Young Oy, päävastuullisena tilintarkastajana KHT Tuija Korpelainen.

 

Keskisuomalainen Oyj:n yhtiökokous päätti jakaa osinkoa 0,40 euroa osakkeelle, mikä on yhteensä 4.286.184,00 euroa. Lisäksi yhtiökokous valtuutti hallituksen osakeyhtiölain 13 luvun 6 pykälän 2 momentin mukaisesti päättämään yhtiön maksuvalmiuden ja tuloksen sallimissa rajoissa enintään 0,30 euron lisäosingosta osaketta kohden.

 

Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään omien K-sarjan ja A-sarjan osakkeiden hankkimisesta yhdessä tai useammassa erässä. A-sarjan osakkeita voidaan hankkia enintään 1.000.000 kappaletta ja K-sarjan osakkeita enintään 1.000.000 kappaletta, kuitenkin yhteensä enintään 1.000.000 osaketta.

 

Lisäksi yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään osakeannista

antamalla uusia A-sarjan osakkeita ja luovuttamalla yhtiön hallussa olevia omia A-sarjan osakkeita joko maksua vastaan tai maksutta siten, että valtuutuksen perusteella annettavien ja luovutettavien A-sarjan osakkeiden määrä on yhteensä enintään 1.000.000 osaketta.

 

Liiketoiminnan riskit ja epävarmuustekijät

 

Merkittävimmät pitkän aikavälin riskit liittyvät asiakkaiden mediakulutustottumusten muutoksiin. Näillä muutoksilla voi olla negatiivisia vaikutuksia lehtien tilausmääriin ja tilaustuottoihin.

 

Lyhyellä aikavälillä merkittävin riski liittyy heikon taloussuhdanteen pitkittymiseen ja syvenemiseen. Heikko taloustilanne voi vähentää ilmoitusmyyntiä ja voimistaa sanomalehtien tilausmäärien laskua.

 

Heikko taloudellinen suhdanne ja asiakkaiden kulutustottumusten muutokset luovat haasteita liikevaihdon kasvulle. Tämän takia mahdollinen inflaation kiihtyminen ja yleisen kustannustason nousu muodostaa selkeän riskin yrityksen kannattavuudelle.

 

Suomen Lehtiyhtymän kaupan myötä konsernin koko kasvoi merkittävästi. Integraation menestyksekäs toteuttaminen ja samalla vakaan kassavirran ylläpitäminen ovat erittäin tärkeää konsernille. 

 

Operatiivisista riskeistä merkittävimmät liittyvät tietotekniikkaan ja painoliiketoimintojen keskeytymiseen.

 

Yleisestä talouden ja rahoitusmarkkinoiden epävarmuuden jatkumisesta huolimatta konsernin rahoitusasema on vakaa.

 

Pidemmän aikavälin riskejä ja epävarmuustekijöitä on esitetty vuosikertomuksen sivulla 39.

 

Loppuvuoden näkymät

 

Vuonna 2013 taloudellinen suhdanne jatkuu vaikeana ja on varauduttava huonon suhdanteen pitkittymiseen.  Lehtiyhtymän kaupan myötä yrityksen operatiivinen tulos säilyy edellisen vuoden tasolla, edellyttäen ettei markkinassa tapahdu edelleen käännettä huonompaan.

 

Laadintaperiaatteet

 

Konsernin osavuosikatsaus on laadittu IFRS-standardien kirjaamis- ja arvostusperiaatteita noudattaen, mutta sen laadinnassa ei ole noudatettu kaikkia IAS 34:n vaatimuksia. Pörssitiedotteet ovat luettavissa Keskisuomalainen Oyj:n verkkosivuilla osoitteessa www.keskisuomalainen.com.

 

Konserni on soveltanut 1.1.2013 alkaen seuraavia IFRS-muutoksia, jotka on hyväksytty EU:ssa ja jotka saattavat vaikuttaa tulevina tilikausina konsernin tilinpäätöksiin:

- Muutos: IFRS 7 Rahoitusinstrumentit: tilinpäätöksessä esitettävät tiedot

- IFRS 13 Käyvän arvon määrittäminen

- Muutos: IAS 1 Muiden laajan tuloksen erien esittäminen

- Uudistettu: IAS 19 Työsuhde-etuudet

 

IAS 19 uudistus on huonontanut katsauskauden vertailuvuoden tulosta 0,1 Me ja koko vuoden 2012 tulosta 0,4 Me. Etuuspohjaisista eläkejärjestelyistä johtuva varaus on kasvanut 0,3 Me 1.1.2012 , muutos on kirjattu omaan pääomaan. 1.1.2013 eläkevaraus on 0,8 Me suurempi kuin tilinpäätöksessä 31.12.2012.

Konsernin alustavan arvion mukaan IAS 1 vaikuttaa tuloksen esittämiseen. Muilla voimaan tulevilla muutoksilla ei alustavien arvioiden mukaan ole vaikutusta konsernin tilinpäätökseen.

 

Keskisuomalainen Oyj antaa osavuosikatsauksen tammi-kesäkuulta 22.8.2013.

 

KESKISUOMALAINEN OYJ

HALLITUS

 

Vesa-Pekka Kangaskorpi

toimitusjohtaja

 

Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi p. (014) 622 000.

 

Luvut ovat tilintarkastamattomia.

 

 

KONSERNIN TULOSLASKELMA (Me) 1-3/2013 1-3/2012 1-12/2012
        (3 kk)       (3 kk)      (12 kk)
       
LIIKEVAIHTO 24,3 26,5 106,2
Liiketoiminnan muut tuotot 0,3 0,3 0,9
Liiketoiminnan kulut 23,1 22,6 90,6
LIIKEVOITTO 1,5 4,2 16,6
Liikevoitto % liikevaihdosta 6,2% 15,9% 15,6%
Rahoitustuotot ja -kulut -0,4 -0,1 -6,1
Osuus osakkuusyhtiöiden tuloksesta 0,0 1,1 0,7
VOITTO/TAPPIO ENNEN VEROJA 1,1 5,2 11,2
Verot -0,4 -1,0 -2,1
VOITTO/TAPPIO 0,7 4,3 9,1
       
TILIKAUDEN VOITON JAKO      
Emoyhtiön osakkeenomistajille 0,7 4,3 9,1
Määräysvallattomien omistajien osuus - - -
       
Tulos/osake, laimentamaton (eur) 0,07 0,40 0,85
Tulos/osake, laimennettu (eur) 0,07 0,40 0,85
       
KONSERNIN LAAJAN TULOSLASKELMAN ERÄT 1-3/2013 1-3/2012 1-12/2012
        (3 kk)       (3 kk)      (12 kk)
       
Tilikauden voitto 0,7 4,3 9,1
Muut laajan tuloksen erät:      
Erät, jotka saatetaan myöhemmin siirtää tulosvaikutteisiksi:      
Myytävissä olevat rahoitusvarat -2,3 -0,0 2,1
Rahavirran suojaukset 0,4 0,0 0,1
Muihin laajan tuloksen eriin liittyvät verot 0,5 0,0 -0,5
Tilikauden muut laajan tuloksen erät verojen jälkeen  
-1,5
 
-0,0
 
1,6
TILIKAUDEN LAAJA TULOS YHTEENSÄ -0,7 4,2 10,7
       
TILIKAUDEN LAAJAN TULOKSEN JAKO      
Emoyhtiön osakkeenomistajille -0,7 4,2 10,7
Määräysvallattomien omistajien osuus - - -

 

 

 

SEGMENTTI-INFORMAATIO (Me)      
       
LIIKEVAIHTO 1-3/2013 1-3/2012 1-12/2012
Kustannustoiminta 21,0 23,6 93,9
Tuotanto- ja logistiikkapalvelut 9,3 9,5 38,2
Kohdistamaton 1,1 1,1 4,7
Segmenttien välinen liikevaihto -7,1 -7,6 -29,7
Tuloslaskelman liikevaihto 24,3 26,5 106,2
       
LIIKEVOITTO      
Kustannustoiminta 1,9 4,2 16,5
Tuotanto- ja logistiikkapalvelut 0,1 0,5 2,8
Kohdistamaton -0,5 -0,5 -2,6
Segmenttien välinen liikevoitto - -  
Tuloslaskelman liikevoitto 1,5 4,2 16,6

 

 

 

 

KONSERNIN TASE (Me) 31.3.2013 31.3.2012 31.12.2012
       
VARAT      
PITKÄAIKAISET VARAT      
Aineettomat hyödykkeet 18,5 3,2 3,1
Liikearvo 61,0 38,1 38,1
Sijoituskiinteistöt 0,6   0,7
Aineelliset hyödykkeet 40,2 29,6 27,9
Osuudet osakkuusyhtiöissä 11,0 2,5 10,7
Myytävissä olevat sijoitukset 13,5 18,7 15,1
Muut pitkäaikaiset saamiset 0,2 0,1 0,1
Laskennalliset verosaamiset 3,3 1,7 2,7
LYHYTAIKAISET VARAT      
Vaihto-omaisuus 1,6 0,8 0,9
Myyntisaamiset ja muut saamiset 19,7 12,0 7,9
Kauden verotettavaan tuloon perustuvat verosaamiset  
1,2
 
0,5
 
0,2
Muut rahoitusvarat 0,1    
Rahat ja pankkisaamiset 20,2 12,8 8,0
Varat yhteensä 191,0 120,0 115,3

 

 

 

 

 

  31.3.2013 31.3.2012 31.12.2012
OMA PÄÄOMA JA VELAT      
OMA PÄÄOMA      
Emoyhtiön osakkeenomistajille      
kuuluvan oman pääoman osuus 57,6 60,3 58,3
Määräysvallattomien omistajien osuus 0,3    
Oma pääoma yhteensä 57,9    
PITKÄAIKAISET VELAT      
Laskennallinen verovelka 6,4 1,5 1,2
Pitkäaikaiset korolliset velat 57,7 24,8 31,3
Pitkäaikaiset varaukset 1,4 1,0 1,3
LYHYTAIKAISET VELAT      
Lyhytaikaiset korolliset velat 22,8 3,1 2,5
Ostovelat ja muut velat 44,3 28,8 20,4
Kauden verotettavaan tuloon perustuvat verovelat  
0,5
 
0,3
 
0,0
Lyhytaikaiset varaukset 0,1 0,2 0,1
Oma pääoma ja velat yhteensä 191,0 120,0 115,3

 

 

 

KONSERNIN RAHAVIRTALASKELMA (Me) 1-3/2013 1-3/2012 1-12/2012
        (3 kk)         (3 kk)      (12 kk)
LIIKETOIMINNAN RAHAVIRRAT      
Asiakkailta saadut maksut 31,6 33,5 107,0
Tavaroiden ja palvelujen toimittajille      
ja henkilöstölle suoritetut maksut -24,8 -25,3 -86,9
Maksetut korot -0,2 -0,2 -1,5
Saadut korot 0,0 0,0 0,0
Maksetut verot -1,2 -1,2 -4,2
LIIKETOIMINNAN RAHAVIRRAT 5,4 6,8 14,4
       
INVESTOINTIEN RAHAVIRRAT      
Tytäryritysten hankinta vähennettynä hankintahetken rahavaroilla  
-20,5
 
-0,1
 
-0,1
Osakkuusyritysten hankinta     -8,3
Investoinnit aineellisiin hyödykkeisiin -0,6 -0,5 -2,6
Investoinnit aineettomiin hyödykkeisiin -0,2 -0,1 -0,6
Aineellisten ja aineettomien käyttöomaisuushyödykkeiden myynti  
0,1
 
0,0
 
0,1
Luovutustulot myytävissä olevista sijoituksista - - 0,0
Saadut osingot 0,4 0,4 1,4
INVESTOINTIEN RAHAVIRRAT -20,8 -0,3 -10,1
       
RAHOITUKSEN RAHAVIRRAT      
Lainojen nostot 44,0 - 7,5
Lainojen takaisinmaksut -16,5 -1,0 -2,5
Maksetut osingot - - -8,6
RAHOITUKSEN RAHAVIRRAT 27,5 -1,0 -3,6
       
RAHAVAROJEN MUUTOS (lisäys+/vähennys-) 12,2 5,5 0,7
Rahavarat tilikauden alussa 8,0 7,3 7,3
Rahavarat tilikauden lopussa 20,2 12,8 8,0

 

 

 

 

Laskelma konsernin oman pääoman muutoksista (1000 euroa)

 

 

  Emoyhtiön omistajille kuuluva oma pääoma
   Osake-
pääoma
Muut
sidotut
rahastot
 Muut
vapaat
rahastot
 
Omat
osakkeet
Kertyneet
  voitto-
   varat
 
 
Yhteensä
OMA PÄÄOMA 31.12.2011 2257 270 -1887 -323 55945 56263
Uusien standardien käyttöönoton vaikutus          
-214
 
-214
Laaja tulos:            
  Tilikauden tulos         4252 4252
  Muut laajan tuloksen erät:            
   Rahavirran suojaukset     16     16
   Myytävissä olevat rahoitusvarat     -27     -27
Tilikauden laaja tulos yht.     -11     -11
OMA PÄÄOMA 31.3.2012 2257 270 -1898 -323 59983 60290

 

 

  Emoyhtiön omistajille kuuluva oma pääoma    
   Osake-
pääoma
Muut
sidotut
rahastot
 Muut
vapaat
rahastot
 
Omat
osakkeet
Kertyneet
  voitto-
   varat
 
 
Yhteensä
Määräys-
vallatto-
mien
omistajien
osuus
 
 
Yhteensä
OMA PÄÄOMA 31.12.2012 2257 270 -249 -323 56326 58282 0 58282
Laaja tulos:                
  Tilikauden tulos         742 742   742
  Muut laajan tuloksen erät:                
   Rahavirran suojaukset     275     275   275
   Myytävissä olevat
   rahoitusvarat
     
-1747
     
-1747
   
-1747
Tilikauden laaja tulos yht.     -1473     -1473   -1473
Hankitun tytäryhtiön vähemmistöosuus             318 318
OMA PÄÄOMA 31.3.2013 2257 270 -1721 -323 57068 57551 318 57870

 

 

 

 

 

 

Hankitut liiketoimet

 

Keskisuomalainen osti 98,5 % Suomen Lehtiyhtymä Oy:n osakkeista 26.3.2013. Keskisuomalaisen tarkoituksena on hankkia omistukseensa 100 % Suomen Lehtiyhtymän osakkeista.

Hankituista liiketoiminnasta on kerrottu myös tekstinosan kohdassa Konsernirakenne.

 

Osakkeiden hankintahinta oli 27,1 Me, joka on maksettu kokonaan rahana. Katsauskauden tulokseen ei sisälly hankittujen yhtiöiden tulosta. Hankitusta liiketoiminnasta on arvostettu asiakkuuksiin 8,9 Me ja tuotemerkkeihin liittyviä aineettomia hyödykkeitä 6,1 Me, jotka poistetaan alustavan arvion mukaan 10 vuodessa. Liikearvoa syntyi yhteensä 22,9 Me. Liikearvon syntymiseen vaikuttivat hankinnoista odotettavissa olevat synergiaedut sekä markkinaosuuden kasvattaminen kyseisillä alueilla.

 

Hankintamenolaskelma on alustava ja tarkentuu seuraavilla katsauskausilla.

 

 

(Me) Yhdistämisessä kirjatut käyvät arvot
Aineettomat hyödykkeet 15,4
Aineelliset käyttöomaisuushyödykkeet 12,7
Sijoitukset 0,7
Pitkäaikaiset myynti- ja muut saamiset 0,1
Vaihto-omaisuus 0,8
Lyhtyaikaiset myynti- ja muut saamiset 7,7
Tuloverosaaminen 0,3
Rahavarat 6,7
Varat yhteensä 44,4
   
Vähemmistöosuus 0,3
Laskennallinen verovelka 5,3
Pitkäaikaiset korolliset velat 1,2
Lyhtyaikaiset korolliset velat 17,9
Ostovelat ja muut velat 14,8
Tuloverovelka 0,4
Velat yhteensä 39,9
   
Nettovarat 4,6
   
Hankintameno 27,5
Liikearvo 22,9
   
Rahana maksettu kauppahinta 27,1
Hankitun tytäryrityksen rahavarat -6,7
Rahavirtavaikutus 20,4

 

 

 

 

 

 

 

 

BRUTTOINVESTOINNIT JA HENKILÖKUNTA 31.3.2013 31.3.2012 31.12.2012
Bruttoinvestoinnit; Me 21,2 0,7 11,6
Bruttoinvestoinnit; % liikevaihdosta 87,4 % 2,8 % 10,9 %
       
Henkilökunnan lukumäärä keskimäärin 796 hlöä 798 hlöä 829 hlöä
kokopäiväisinä      
       
TUNNUSLUVUT 31.3.2013 31.3.2012 31.12.2012
Emoyhtiön osakkeenomistajille kuuluva tulos/osake, euroa  
0,07
 
0,40
 
0,85
Emoyhtiön osakkeenomistajille kuuluva oma pääoma/osake, euroa  
5,37
 
5,65
 
5,50
Omavaraisuusaste, % 33,5 56,7 53,1
       

 

 

 

KONSERNIN VASTUUSITOUMUKSET (Me) 31.3.2013 31.3.2012 31.12.2012
Pantit, vastuut ja takaukset      
Velat, joiden vakuudeksi on annettu kiinnityksiä      
kiinteistöihin tai yrityskiinnityksiä      
Rahalaitoslainat 63,1 10,5 16,5
Annetut kiinteistökiinnitykset 28,1 16,5 16,5
Annetut yrityskiinnitykset 50,1 30,1 30,1
Osakkuusyhtiön puolesta annetut takaukset 4,1 2,8 4,1

 

Tunnuslukujen laskentakaavat

 

 

Omavaraisuusaste-% Oma pääoma x 100
  Taseen loppusumma – saadut ennakot (=tilausvastuu)
   
Tulos/ osake Emoyhtiön osakkeenomistajille kuuluva tulos   
  Keskimääräinen osakeantioikaistu osakkaiden lkm
   
Oma pääoma/osake Emoyhtiön osakkeenomistajille kuuluva oma pääoma
  Osakkeiden osakeantioikaistu lkm.

 


Attachments

Tiedote Q1 KSML.pdf