ZetaDisplay: Delårsrapport januari - mars 2013

Tillväxt på 50 % i Q1


Sverige, 2013-05-22 08:45 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --   

Första kvartalet

  • Omsättningen uppgick till 18,2 (12,1) MSEK
  • EBITDA uppgick till -0,8 (-1,4) MSEK
  • Rörelseresultatet uppgick till -1,5 (-2,1) MSEK
  • Resultat per aktie uppgick till -0,13 (-0,19) SEK
  • Förlänger samarbetet med Volkswagen Group
  • Tecknar avtal med Lantmännen-koncernen
  • ICA Maxi får ICA Butiks-TV

Viktiga händelser efter periodens utgång

  • Lanserar unik kunskapsbank på webben
  • Expanderar i Europa

Kommentar från koncernchef Leif Liljebrunn
ZetaDisplays verksamhet fortsätter utvecklas positivt och nådde en tillväxt på drygt 50 % för Q1. Även resultatet utvecklades bra för kvartalet. Orderingången är god och arbetet med att bygga en installerad bas av kundinstallationer fortgår. Under den senaste 3-månadersperioden ökade licensintäkterna med 54 % i jämförelse med omsättningen motsvarande kvartal 2012, men även försäljningen av övriga tjänster har ökat.

Marginalen kan variera mellan enstaka kvartal beroende på mixen av produkter och tjänster, vilket vi har framfört även i tidigare rapporter. Under Q1 var bruttomarginalen 47 % (58 %) och den lägre nivån beror huvudsakligen på att andelen digitala system var relativt hög i kvartalet.              

Bolagets satsning på digital multikanalkommunikation pågår för fullt och under de närmaste kvartalen kommer ett antal andra lösningar att fortsätta att lanseras som stödjer utvecklingen mot MultiChannel Communication för detalj- och servicehandeln. Att kontinuerligt vidareutveckla vårt erbjudande är ett sätt för oss att möta växande och nya behov på marknaden. Dessutom är det ett sätt att skapa en trygg och framtidssäkrad lösning för våra kunder.

Under kvartalet påbörjades installationer på den sista profilen hos ICA. Bolaget tog över en lösning på Maxi och konverterade tekniken till ZetaDisplays tekniska plattform. I samband med detta driftas numera samtliga profiler på ICA av oss och vi installerar löpande nya butiker varje vecka till ICA.

ZetaDisplay har under en period arbetat med att etablera sig på den nordiska marknaden för att kunna leverera vår medieplattform för multikommunikation till nordiska kedjor i samtliga länder. Efterfrågan på våra produkter och tjänster har successivt ökat under åren även utanför Norden, från både befintliga och nya kunder, vilket är ett bra betyg på vårt erbjudande. ZetaDisplay har av denna anledning beslutat att ta steget ut i Europa genom att starta egna försäljningskontor i Holland och Estland för att möta upp nya och befintliga kunder på dessa och närliggande marknader.

 

Vid frågor kontakta:

ZetaDisplay AB (publ)
CEO Leif Liljebrunn
Telefon: +46 70 845 80 52
E-mail:
leif.liljebrunn@zetadisplay.com

 

Om ZetaDisplay

ZetaDisplay är en ledande leverantör av Digital Signage till större kedjor inom detaljhandels- och servicebranschen på den europeiska marknaden. Huvudkontoret finns i Sverige och försäljningskontor finns i Danmark, Norge, Finland, Estland och Holland. Aktien handlas sedan april 2011 på NASDAQ OMX First North Premier, med kortnamnet ZETA. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag och likviditetsgarant är Pareto Öhman. Mer information finns på http://www.zetadisplay.com

Om Digital Signage och multikanalkommunikation

ZetaDisplay definierar Digital Signage som system för reklam, profilering och butikskommunikation som förmedlar ljud, bild och film i anslutning till butik och i offentlig miljö. Ett svenskt namn för Digital Signage är digital butikskommunikation. Lösningar baserade på digitala bildskärmar är en stor del av marknaden, men utvecklingen går mot att utnyttja fler digitala kanaler för att kommunicera kunderbjudanden och annan information. Det handlar om lösningar, som integreras med sociala medier och webbplatser, och appar för smarta mobiltelefoner och surfplattor vilka skapar interaktivitet med kunden. Utvecklingen går också mot att integrera lösningar med butikskedjans kassasystem för automatisk prisuppdatering och automatiskt byte av budskap på de digitala bildskärmarna.


Attachments

Delårsrapport januari-mars 2013.pdf