Latvenergo koncerns publicē nerevidētos finanšu pārskatus par 2013.gada pirmajiem 3 mēnešiem

Latvenergo šobrīd ir lielākais elektroenerģijas tirgotājs Baltijā ar 34% tirgus daļu, koncerna ieņēmumi 2013.gada 1.ceturksnī ir saglabājušies stabili un ir LVL 220,3 miljoni, savukārt 2013.gada 1.ceturkšņa neto peļņa - 5 miljoni latu.


Rīga, 2013-05-31 09:58 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Latvenergo koncerns 2013.gadu ir uzsācis ar stabiliem ieņēmumiem un pieaugošu Baltijas tirgus daļu, koncerna ieņēmumi 2013.gada 1.ceturksnī ir LVL 220,3 miljoni, un tie, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2012.gadā, ir saglabājušies stabili.

Latvenergo koncerns ir Baltijā lielākais elektroenerģijas tirgotājs, tā pārdotais apjoms 2013.gada 1.ceturksnī ir pieaudzis par 2%, tādējādi palielinot koncerna elektroenerģijas tirgus daļu Baltijā līdz 34%. Kopumā Latvenergo koncerns mazumtirdzniecības klientiem Baltijā ir pārdevis 2 402 GWh elektroenerģijas. 2013.gada 1.ceturksnī līdz ar elektroenerģijas tirgus atvēršanos Lietuvā un Igaunijā ir ievērojami pieaudzis mazumtirdzniecības klientu skaits Lietuvā un Igaunijā, kas, salīdzinot pret līdzvērtīgu periodu iepriekšējā gadā, ir palielināts pat vairāk nekā 10 reizes.

Kopumā Lietuvā un Igaunijā pārdotās elektroenerģijas apjoms šī gada pirmajā ceturksnī ir 600 GWh jeb aptuveni 25% no kopējā pārdotā elektroenerģijas apjoma, kas ir vairāk nekā divas reizes lielāks nekā konkurējošo elektroenerģijas tirgotāju pārdošanas apjoms Latvijā (289 GWh).

Latvenergo koncernā kopumā 2013.gada 1.ceturksnī saražoja 1 385 GWh elektroenerģijas un 1 242 GWh siltumenerģijas.

2013.gada 1.ceturksnī AS „Latvenergo” kā publiskais tirgotājs no vietējiem ražotājiem Latvijā ir iepircis par 56% vairāk elektroenerģijas obligātā iepirkuma ietvaros nekā 2012.gada 1.ceturksnī. Tas rada negatīvu ietekmi 7,9 miljonu latu apmērā un ir galvenais iemesls, kas negatīvi ietekmēja Latvenergo koncerna peļņas rādītājus. Latvenergo koncerna 2013.gada 1.ceturkšņa neto peļņa – LVL 5,0 miljoni.

2013.gada 1.ceturksnī veiktas investīcijas LVL 25,4 miljonu apmērā. Tuvojas noslēgumam Rīgas TEC-2 rekonstrukcijas projekts – 2013.gada 1.ceturksnī ir uzsākti stacijas ieregulēšanas darbi. Savukārt pārvades un sadales tīklu aktīvos ir palielināts kapitālieguldījumu apjoms ar mērķi uzlabot pakalpojumu kvalitāti un tehniskos rādītājus.

Latvenergo koncerns 2013.gada 1.ceturksnī turpināja piesaistīt līdzekļus kapitāla tirgos – emitētas obligācijas  50 miljonu eiro apmērā, emitēto obligāciju kopējam apjomam nominālvērtībā sasniedzot 70 miljonus eiro.

Pēc pārskata perioda beigām, ņemot vērā  investoru lielo interesi, par 35 miljoniem latu palielināts obligāciju piedāvājuma programmas kopējais apjoms līdz 85 miljoniem latu vai ekvivalentam apmēram eiro valūtā. 2013.gada maijā emitētas obligācijas EUR 20 miljonu apmērā. Neskatoties uz salīdzinoši garo obligāciju dzēšanas termiņu – 7 gadi, investoru pieprasījums pēc AS „Latvenergo” obligācijām vairāk nekā divas reizes pārsniedza plānoto emisijas apjomu, kas nodrošināja ienesīgumu 2,89% apmērā.

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts: investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv/investors

Par Latvenergo

Latvenergo koncerns ir lielākais energoapgādes komersants Baltijā, kas nodarbojas ar elektroenerģijas ražošanu un tirdzniecību, elektroenerģijas sadales nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldīšanu. Latvenergo ir viena trešdaļa no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus. AS „Latvenergo” vairākus gadus pēc kārtas ir atzīts par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s AS „Latvenergo” ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa3/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS „Latvenergo” (elektronenerģijas ražošana un tirdzniecība, siltumenerģijas ražošana) un meitassabiedrības – AS „Latvijas elektriskie tīkli” (pārvades sistēmas aktīvu pārvaldīšana), AS „Sadales tīkls” (elektroenerģijas sadale), „Elektrum Eesti” OÜ (elektroenerģijas tirdzniecība Igaunijā), „Elektrum Lietuva” UAB (elektroenerģijas tirdzniecība Lietuvā) un SIA „Liepājas enerģija” (siltumenerģijas ražošana un tirdzniecība, elektronenerģijas ražošana), kā arī „Elektrum Eesti” OÜ piederošā meitassabiedrība SIA „Elektrum Latvija”.


Attachments

Latvenergo_2013_Q1_LV.pdf Latvenergo_2013Q1_LV_prezentacija.pdf