TEO LT, AB pripažintas ūkio subjektu, turinčiu didelę įtaką didmeninės plačiajuosčio ryšio prieigos rinkoje

Vadovaujantis 2012 m. lapkričio 21 d. Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos direktoriaus įsakymu, TEO LT, AB (toliau – TEO arba Bendrovė) pripažintas ūkio subjektu, turinčiu didelę įtaką didmeninės plačiajuosčio ryšio prieigos paslaugų rinkoje.

Didmeninės plačiajuosčio ryšio prieigos rinka apima didmeninės plačiajuosčio ryšio prieigos paslaugas, teikiamas metalinėmis linijomis naudojant DSL technologiją (angl. Digital Subscriber Line), šviesolaidinėmis ryšio linijomis nutiestomis iki galutinio paslaugų gavėjo patalpos (angl. Fiber to The Home (FTTH), linijomis nutiestomis iki pastato (angl. Fiber To The Building (FTTB) ir vietiniais tinklais (angl. Local Area Network (LAN) naudojant „Ethernet“ technologiją.

TEO įpareigota, vadovaujantis Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo nuostatomis, suteikti didmeninę plačiajuosčio ryšio prieigą kitiems ūkio subjektams, jų nediskriminuoti, laikytis skaidrumo, kainų kontrolės ir sąnaudų apskaitos bei apskaitos atskyrimo įpareigojimų.

Vykdydama įpareigojimus Bendrovė 2013 m. birželio 1 d. paskelbs standartinį pasiūlymą suteikti didmeninės plačiajuosčio ryšio prieigą.

Eglė Gudelytė-Harvey,
         Korporatyvinio administravimo ir teisės reikalų skyriaus direktorė,
         tel. (8 5) 236 7292