OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2013


GEOSENTRIC OYJ Q1 2013 OSAVUOSIKATSAUS 31.5.2013 klo 16:00

 

OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2013

 

Sisältö

 

1. Yhteenveto avainluvuista ja tuloksesta

2. Liiketoimintakatsaus

3. Olennaiset tapahtumat katsauskaudella

4. Olennaiset tapahtumat katsauskauden päättymisen jälkeen

5. Katsaus taloudelliseen asemaan ja tulokseen

6. Riittävä maksuvalmius

7. Tulevaisuuden näkymät

8. Arvio liiketoiminnan merkittävistä riskeistä

9. Selvitys tutkimus- ja kehittämistoiminnasta

10. Investoinnit

11. Henkilöstö ja organisaatio

12. Rahoitus ja rakennejärjestelyt

13. Hallituksen valtuutus

14. Yhtiön osakkeet ja osakkeenomistajat

15. Yhtiöstä

16. Osavuosikatsaus, Q1 2013 (tilintarkastamaton)

 

 

1. YHTEENVETO AVAINLUVUISTA JA TULOKSESTA

 

Yhteenveto Yhtiön taloudellista asemaa ja tulosta esittävistä avainluvuista (teuroa, ellei toisin ilmaistu):

 

Kaudella 1-3/2013 1-3/2012 2012
       
Liikevaihto       0       0    0
Liikevoitto    -93    -155 -589
Laimentamaton osakekohtainen tulos (eur)    -0,00
 
   -0,00
 
-0,00
       
Kauden lopussa      
       
Varat yhteensä     724 971  947
Oma pääoma   -1018 663 -606
Velat yhteensä    1742 308 1553     

 

 

2. LIIKETOIMINTAKATSAUS

 

Yhtiö on jatkanut toimintaansa holding-yhtiönä. Yhtiö on vähemmistöosakas aiemmin kokonaan omistamassaan tytäryhtiössä GeoSolutions Holdings N.V.:ssä (”GHNV”), josta se omistaa nyt noin 24%.

 

GHNV jatkaa välillistä liiketoimintaansa paikannukseen perustuvien palveluiden sekä paikkaperusteisten sosiaalisten verkostojen ratkaisujen, tuotteiden ja teknologioiden kehittäjänä ja tarjoajana välillisesti 40%:sti omistamansa Kiinan markkinoille keskittyvän yhteisyrityksen (”JV”) kautta, jonka Yhtiö omistaa yhdessä merkittävän kiinalaisen media-alan yhtiön, Sina Corp:n (”Sina”) kanssa. Liiketoimintamalli perustuu ohjelmistoteknologian ja tuotteistettuja tavaramerkkejä koskevien aineettomien oikeuksien lisensiointiin ja tulonmuodostukseen palveluilla, jotka tuottavat mainostuloja sekä käyttäjämaksuja.

 

Yhtiöllä ei ollut liikevaihtoa katsauskaudella eikä vertailukaudella 1-3/2012.

 

Yhtiön liiketoiminnan muut tuotot olivat katsauskaudella 1-3/2013 3 teuroa ja vertailukaudella 1-3/2012 0 teuroa

 

Liiketoiminnan kulut olivat säästötoimenpiteistä johtuen katsauskaudella merkittävästi alhaisemmat verrattuna vertailukauteen, laskien kaudella 1-3/2013 96 teuroon vertailutilikauden 1-3/2012 155 teurosta.

 

Yhtiön rahoituskulut olivat katsauskaudella 1-3/2013 177 teuroa (0 teuroa 1-3/2012).

 

Yhtiön tulos katsauskaudella 1-3/2013 sisältää myös Yhtiön suhteellisen osuuden GHNV:n tuloksesta, joka oli -150 teuroa (-133 teuroa 1-3/2012).

 

Yllä mainituista tekijöistä johtuen tulos ennen veroja katsauskaudella 1-3/2013 oli -420 teuroa, verrattuna kauden 1-3/2012 -288 teuroon. Katsauskauden tulos per osake oli -0,00 euroa osakkeelta.

 

 

3. OLENNAISET TAPAHTUMAT KATSAUSKAUDELLA

 

Merkittävimmät tapahtumat kaudella 1-3/2013 olivat seuraavat:

 

Yhtiö jatkoi toimintaansa holding-yhtiönä noin 24% osakeomistuksellaan GHNV:ssä. 

 

Alkuvuodesta 2013 Yhtiö on neuvotellut uuden liiketoiminnan hankinnasta perustuen allekirjoitettuun aiesopimukseen Sinophi Healthcare Limitedin kanssa. Sinophi Healthcare Limited on yksityiseen erityisterveydenhuoltoon ja –sairaanhoitoon keskittynyt yritys, joka toimii erityisesti Kiinassa. Suunniteltu järjestely oli tarkoitus toteuttaa hankkimalla Sinophi Healthcare Limitedin koko osakepääoma sekä osake- ja äänimäärä laskemalla liikkeeseen vastineeksi Yhtiön uusia osakkeita, jotka edustaisivat 90 % järjestelyn jälkeisestä Yhtiön osake- ja äänimäärästä.

 

Huomattavista ponnisteluista huolimatta neuvottelut Sinophi Healthcare Limitedin kanssa päättyivät tuloksettomina maaliskuussa 2013.

 

Neuvotteluiden päättymisen seurauksena Yhtiö aloitti neuvottelut toisen ostokohteen kanssa samantyyppisen rakenteen pohjalta kuin mistä Sinophin kanssa oli neuvoteltu. Yhtiö esitti myös päärahoittajilleen pyynnön lyhytaikaisesta lisärahoituksesta, ja vastaanotti kirjallisen sitoumuksen tästä lyhytaikaisesta rahoituksesta. Tämä lyhytaikainen rahoitus mahdollistaa Yhtiön toteuttaa yritysostoprosessi, tai mikäli prosessi ei etenisi, lopettaa Yhtiön toiminta hallitusti. Yhtiö on maaliskuussa 2013 vastaanottanut riippumattomalta asiantuntijaryhmältä sitoumuksen antaa lainaa ja rahoittaa Yhtiötä enintään €250.000 saakka, minkä järjestelyn hallitus on hyväksynyt. Tämä sitoumus on saatu samalta riippumattomalta asiantuntijaryhmältä, joka on aiemmin antanut vakuudellisia lainoja Yhtiölle. Kyseinen sijoittaja ja Yhtiö neuvottelevat myös kolmansien osapuolien kanssa liiketoimintasuunnitelmasta, jonka mukaisesti Yhtiö hankkisi vähemmistöosuuden toisesta liiketoiminnasta. Mikäli tämä järjestely toteutuisi onnistuneesti, sijoittaja lykkäisi aiempien vakuudellisten lainojen takaisinmaksua, mikä pitäisi Yhtiön maksukykyisenä ja sen toiminnan käynnissä. Yhtiö on jo vastaanottanut ensimmäisen, €25.000 suuruisen erän rahoituksesta Yhtiön välittömään käyttöpääoman tarpeeseen. Jäljellä oleva rahoitus annetaan jaksoittain vuoden 2013 aikana Yhtiön käyttöpääoman tarpeeseen. Tämän rahoituksen vakuutena on Yhtiön omistamat GHNV:n osakkeet. Lisäksi sijoittaja on oikeutettu saamaan Yhtiön osakkeisiin oikeuttavia erityisiä oikeuksia rahoituksen ehdoissa sovitun määrän, sekä kertaluonteisen sijoituspalkkion, joka maksetaan sijoittajalle suunnattavilla maksuttomilla Yhtiön osakkeilla varsinaisen yhtiökokouksen 2013 hyväksymisen jälkeen.

 

Yhtiön toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen Michael Po irtisanoutui.

 

 

4. OLENNAISET TAPAHTUMAT KATSAUSKAUDEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN

 

Katsauskauden päättymisen jälkeen Yhtiö jatkoi mahdollisten vaihtoehtojen selvittämistä liiketoiminnan jatkamiseksi sekä neuvotteluja toisen ostokohteen kanssa, joiden nojalla Yhtiö hankkisi vähemmistöosuuden toisesta liiketoiminnasta. Olemassa olevien, 30.4.2013 erääntyvien lainojen velkojat ovat tällä välin pidättyneet vaatimasta takaisinmaksua, eivätkä ole esittäneet vaatimusta vaikka Yhtiön ei ole ollut mahdollista suorittaa lainaa eräpäivänä.

 

Yhtiö vastaanotti liputusilmoituksen liittyen ANSA McAL Limitedin, Schroder & Co:n (emoyhtiö Schroders Plc) ja Schroder Investment Management Limitedin omistusosuuksien muuttumiseen osakkeiden ja äänioikeuksien hankkimisen tai luovuttamisen johdosta.

 

Yhtiö ilmoitti varsinaisen yhtiökokouksen lykkäämisestä pidettäväksi kesäkuun 2013 viimeisellä viikolla.

 

 

5. KATSAUS TALOUDELLISEEN ASEMAAN JA TULOKSEEN

 

Yhtiön taloudellista asemaa ja tulosta kuvaavat avainluvut (teuroa, ellei toisin mainita):

 

 

Kaudella 1-3/2013 1-3/2012 2012
       
Liikevaihto 0            0    0
Liiketulos -93    -155 -589
Laimentamaton osakekohtainen tulos (eur)  -0,00    -0,00 -0,00
       
Katsauskauden päättyessä      
       
Varat yhteensä 724 971 947
Oma pääoma  -1018 663  -606
Velat yhteensä 1742 308 1553
Kassa 23 74 96

 

 

6. RIITTÄVÄ MAKSUVALMIUS

 

Yhtiö on säilyttänyt riittävän maksuvalmiuden katsauskauden ajan.

 

Yhtiö on vastaanottanut sen merkittäviltä sijoittajilta sitoumuksen uudesta lyhytaikaisesta rahoituksesta, joka mahdollistaa Yhtiön toteuttaa yritysostoprosessi, tai mikäli prosessi ei etenisi, lopettaa Yhtiön toiminta hallitusti. Tämä lisärahoitus varmistaa Yhtiön rahoituksen vuonna 2013.

 

Yhtiö on jatkanut mahdollisten vaihtoehtojen selvittämistä varmistaakseen toiminnan jatkumisen. Yhtiö työskentelee muiden tahojen kanssa ja neuvottelee mahdollisesta liiketoimintasuunnitelmasta, jonka mukaisesti Yhtiö hankkisi vähemmistöosuuden toisesta liiketoiminnasta. Mikäli varsinainen yhtiökokous 2013 ei hyväksyisi rahoitusjärjestelyä ja siihen liittyvää liiketoimintasuunnitelmaa, Yhtiöllä ei ole kykyä maksaa takaisin aikaisempia vakuudellisia lainoja, ja Yhtiön GHNV:n osakkeet, jotka on pantattu näiden lainojen vakuudeksi, olisi huutokaupattava Yhtiön näiden velkojen pääomien maksamiseksi. Mikäli GHNV:n osakkeet saataisiin myytyä vakuudellisten lainojen velan yhteismäärää suuremmalla arvolla, Yhtiö olisi oikeutettu pitämään kaiken sellaisen ylimenevän osuuden itsellään. Olemassa olevien, 30.4.2013 erääntyvien lainojen velkojat ovat pidättyneet vaatimasta takaisinmaksua, eivätkä ole esittäneet vaatimusta vaikka Yhtiön ei ole ollut mahdollista suorittaa lainaa eräpäivänä 30.4.2013.

 

Yhtiöllä ei ole riittävää rahoitusta liiketoiminnallensa vuoden 2013 jälkeen, jos se ei onnistu keräämään lisärahoitusta.

 

 

7. TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT

 

Markkinanäkymät

 

Yhtiön osakkuusyhtiön GHNV:n tulevat liiketoimintanäkymät keskittyvät tällä hetkellä lähes kokonaisuudessaan Kiinan markkinoille. Yhteistyössä Sinan, Kiinan kolmanneksi suurimman internet-yhtiön kanssa, välitön tavoite on hyötyä Sinan nyt erittäin laajan yli 300M käyttäjän käyttäjäkannasta GyPSii-sovellusalustan ja -sovellusten levittämiseksi mahdollisimman monelle matkapuhelimen käyttäjälle lähivuosien aikana. JV tulee yhdistämään GeoSolutions B.V:n, GHNV:n 100%:sti omistaman tytäryhtiön, aineettomat oikeudet sekä Sinan laajan käyttäjäkannan ja markkinointi- ja myyntiaktiviteetit kehittääkseen Tuding ja Weilingdi –tuotteiden sekä GyPSiin paikkaperusteisten palvelujen sovellusalustan Kiinan markkinoita. Panostamisen näille markkinoille uskotaan parantavan mahdollisuuksia JV:n tulonmuodostukselle vuonna 2013 ja sen jälkeen mainonnasta, aineettomien oikeuksien lisensioinnista sekä pieniltä ja keskisuurilta yrityksiltä saatavista tilauksista. Kiinan mobiiliteknologiamarkkinat ovat erittäin nopean kasvun vaiheessa verrattuna muuhun maailmaan. Tämän odotetaan jatkuvan yhdessä Kiinan taloudenkasvun kanssa pitkälle kuluvaa vuosikymmentä. Tämä mobiiliteknologian vahva kasvu antaa nostetta myös Sinan ja GyPSiin tuotteille.

 

GHNV tutkii mahdollisuuksia toimittaa aineettomia oikeuksia ja tuotteitaan myös muihin kehittyviin maihin Kiinan ulkopuolella, joissa on samanlaiset käyttäjätilastot ja vastaavasti vahva älypuhelinten kasvu kuin Kiinassa. Tämä sisältää mahdollisten samanlaisten yhteistyömallien luomisen kuin Sinan kanssa muodostettu JV.

 

 

Taloudelliset ja liiketoiminnan kehityksen näkymät

 

Yhtiön tämänhetkinen jäljelle jäävä liiketoiminta muodostuu ainoastaan sen vähemmistöomistuksesta GHNV:ssä. Tämä on puolestaan keskittynyt pääasiassa 40%:sti omistamaansa Sinan kanssa muodostettuun yhteysyritykseen(”JV”). Tämänhetkiset ennusteet osoittavat, että JV:stä tulisi voitollinen tulevina vuosina, mutta voi viedä useita vuosia ennen kuin Yhtiö voi saada JV:stä osinkoja GHNV:n kautta. Jollei Yhtiö päätä aloittaa uutta omaa liiketoimintaa, on todennäköistä, että Yhtiö ei tuota omaa liikevaihtoa, eikä saa osinkotuottoja JV:stä ennen kuin JV muuttuu tuottavaksi tai saa jakokelpoista pääomaa yritysjärjestelyn myötä, ja alkaa jakaa voittoaan. Siten, liiketoiminnan kulujen minimoimisesta huolimatta, Yhtiö tekee todennäköisesti tappiota koko tämän ajanjakson ajan. Yhtiön on myös mahdollista myydä osa tai koko osakeomistuksensa GHNV:ssä tulevaisuudessa, mikä voi tuottaa kirjanpidollista ja jaettavissa olevaa voittoa.

 

 

8. ARVIO LIIKETOIMINNAN MERKITTÄVIMMISTÄ RISKEISTÄ

 

GHNV:n vähemmistöosakkeenomistajana Yhtiöllä ei ole määräysvaltaa GHNV:n toimintaan ja se on riippuvainen GHNV:n muiden osakkeenomistajien toimista. Yhtiön tuleva arvo ja kassavirta on erittäin riippuvainen Kiinassa toimivan Sinan kanssa tehdystä JV:stä ja sen menestyksestä. Näiden toteutumisesta ei ole varmuutta. GHNV:n ja sen omistajien välillä solmitussa Subscription and Shareholders’ Agreement -sopimuksessa sovitusti GHNV on päättänyt optiopoolista hallitukselle ja johdolle vastaten enintään 15% osakepääomasta. Tämä voi laskea Yhtiön nykyisen omistusosuuden GHNV:ssä noin 21 %:iin.

 

Maailmanlaajuisella talouskriisillä ja tämänhetkisellä maailmanlaajuisella taantumalla on ollut ja saattaa jatkossakin olla negatiivinen vaikutus myös GyPSii-liiketoimintaan vaikkakin liiketoiminta on nyt melkein kokonaan keskittynyt Kiinaan, jossa vahva taloudellinen kasvu jatkuu.

 

GHNV:n liiketoimintasuunnitelman toimeenpanemisen ja toteuttamisen onnistumisesta ei ole varmuutta. GHNV on liiketoimintastrategiansa mukaisesti pyrkimässä uusille liiketoiminta-alueille, joiden kilpailutilanne on sille uusi, tai jotka voivat olla kehityksen alkuvaiheissa. Mikäli GHNV ei kykene menestyksellisesti vastaamaan tähän kehitykseen, se voi merkittävästi heikentää sen liiketoiminnan tulosta.

 

GHNV:n liiketoimintamallin toimivuuden keskeinen seikka on palvelujen käyttäjien määrän riittävä ja nopea kasvu sekä mobiilin, käyttäjien luoman sisällön ja paikkaperusteisen mainonnan nopea omaksuminen, mistä ei ole varmuutta.

 

Vuoden 1997 jälkeen Yhtiö ei ole jakanut osinkoja ja tulevaisuudessa voitonjakokyvylle saattaa olla rajoituksia. Tulevaan voitonjakoon liittyy myös epävarmuus siitä, pystyykö Yhtiö kerryttämään jakokelpoista pääomaa. Yhtiön tilinpäätöksen mukaan Yhtiön taseessa ei ollut jakokelpoista pääomaa.

 

Yhtiön liiketoimintasuunnitelma on laadittu olettaen, että Yhtiö voi saavuttaa pitkäaikaista arvoa GHNV:n omistuksestaan, mutta tämä mahdollinen arvonmuodostus on hyvin epävarmaa. Koska rahoituksen vakuudeksi on pantattu Yhtiön omistamat GHNV:n osakkeet, ja Yhtiö ei odota saavansa tuloa toiminnastaan ennen lainan erääntymistä 30.4.2013, se tulee tarvitsemaan lisää ulkopuolista rahoitusta lainan takaisinmaksuun, huolimatta edellä kohdassa ”olennaiset tapahtumat tilikaudella” mainitusta €250.000 suuruisesta lisälainasta. Jos Yhtiö ei onnistu saamaan tarvittavaa lisärahoitusta, on olemassa riski, että velkojat voivat panttioikeuden perusteella vaatia osaa tai kaikkia Yhtiön omistamia GHNV:n osakkeita realisoitavaksi lainan takaisinmaksamiseksi.

 

Lisäksi Yhtiö tulee tarvitsemaan ulkopuolista lisärahoitusta turvatakseen riittävän maksukyvyn pitkällä aikavälillä ja mahdollistaakseen mahdolliset lisäinvestoinnit GHNV:hen. Mikäli uusi rahoitus viivästyisi tai sitä ei saataisi, tämä voisi johtaa maksukyvyttömyysriskiin ja/tai Yhtiön GHNV:n omistuksen edelleen laimentumiseen. Yhtiön budjetti ja ennusteet maksuvalmiudesta on laadittu olettaen kulutason alenevan merkittävästi. Mikäli todellinen kulutaso osoittautuisi korkeammaksi, Yhtiön tulisi tarvitsemaan ulkopuolista lisärahoitusta, minkä saatavuus on epävarmaa.

 

Kaupankäynti Yhtiön osakkeilla NASDAQ OMX Helsingin pörssissä on keskeytetty 3.4.2012 lähtien Yhtiön pyynnöstä. Lisäksi merkittävä määrä Yhtiön osakkeita on ottamatta julkisen kaupankäynnin kohteeksi, koska Yhtiöllä ei ole ollut taloudellisia resursseja prosessin loppuunsaattamiseksi ennen kuin pitkäaikainen rahoitus on turvattu. Yhtiö ei voi taata, että kaupankäynti sen osakkeilla tulee jatkumaan ja että annetut mutta listaamattomat osakkeet tulevat haetuksi julkisen kaupankäynnin kohteeksi ennen kuin pitkäaikainen rahoitus on turvattu. Jos epävarma tilanne jatkuu, on olemassa riski, että Yhtiön osakkeet tullaan poistamaan listalta.

 

Kuten markkinoille tiedotettiin 15.8.2012, Yhdistyneistä kuningaskunnista kotoisin oleva Yhtiön entisen CFO:n Robin Hallidayn omistama SoftTech Support Services Ltd. on nostanut kanteen GeoSentric Oyj:tä vastaan. Kanteen määrä on noin 40.000 euroa. Yhtiö on kiistänyt kanteen ja ryhtyy kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin siihen vastaamiseksi. Mikäli Yhtiön täytyisi maksaa vaadittu määrä täysin tai merkittävin osin, Yhtiön pitäisi saada lisää ulkopuolista rahoitusta, jonka saaminen on epävarmaa. 

 

Yhtiön liiketoimintaan, kilpailuun ja toimialaan liittyy huomattavia taloudellisia riskejä, ja yhtiön sijoittajat saattavat menettää kaiken tai osan yhtiöön sijoittamastaan pääomasta.

 

Schroders & Co Limited ja Horizon Groupin edustamalla sijoittajaryhmillä on vaikutusvaltaa GeoSentricissä. Marraskuussa 2011 päätetyn suunnatun annin johdosta hallituksen jäsenellä Jeffrey Crevoiseratilla on merkittävä osuus Yhtiön omistuksesta. Yhtiö luottaa siihen, että julkisia osakeyhtiöitä sitova sääntely ja tiedotusvelvollisuudet sekä Corporate Governance -ohjeiden noudattaminen yhdessä osaavan ja hyvämaineisen tilintarkastusyhteisön suorittaman jatkuvan ulkopuolisen tilintarkastuksen kanssa ovat riittäviä estämään vaikutusvallan väärinkäytökset.

 

 

9. SELVITYS TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISTOIMINNASTA

 

Yhtiöllä ei ollut tutkimus- ja kehitystoimintaa katsauskaudella.

 

 

10. INVESTOINIT

 

Yhtiöllä ei ollut investointeja katsauskaudella.

 

 

11. HENKILÖSTÖ JA ORGANISAATIO

 

Yhtiön palveluksessa olevan henkilöstön määrä oli katsauskaudella ja vertailukaudella keskimäärin 3 henkilöä toimitusjohtajan lisäksi. Kaikkia työntekijöitä koski lomautukset.

 

 

12. RAHOITUS JA RAKENNEJÄRJESTELYT

 

Yhtiö on maaliskuussa 2013 vastaanottanut riippumattomalta asiantuntijaryhmältä sitoumuksen antaa lainaa ja rahoittaa Yhtiötä enintään €250.000 saakka, minkä järjestelyn hallitus on hyväksynyt. Tämä sitoumus on saatu samalta riippumattomalta asiantuntijaryhmältä, joka on aiemmin antanut vakuudellisia lainoja Yhtiölle. Kyseinen sijoittaja ja Yhtiö neuvottelevat myös kolmansien osapuolien kanssa liiketoimintasuunnitelmasta, jonka mukaisesti Yhtiö hankkisi vähemmistöosuuden toisesta liiketoiminnasta.

 

 

13. HALLITUKSEN VALTUUTUS

 

Varsinainen yhtiökokous 29.6.2011 ja 1.7.2011 pidetty jatkokokous valtuutti hallituksen päättämään osakepääoman korottamisesta enintään 5.000.000 eurolla ja uusien osakkeiden liikkeeseen laskemisesta enintään 5.000.000.000 uudella osakkeella, optio-oikeudella tai erityisellä oikeudella. Valtuutus on voimassa kaksi (2) vuotta varsinaisen yhtiökokouksen päivästä. Samalla kaikki aiemmat valtuutukset peruutettiin.

 

Katsauskauden päättyessä hallituksen jäljellä oleva valtuutus, joka myönnettiin yhtiökokouksen jatkokokouksessa 1.7.2011, oli 5.000.000,00 euroa ja 1.922.802.809 osaketta vastaten 53,39 % tämän tilikauden päättymispäivän rekisteröidystä osakemäärästä ja 47,24 % täysin laimentuneesta osakemäärästä huomioiden kaikki osakkeet ja osakkeisiin oikeuttavat instrumentit (mukaan luettuna nykyinen valtuutus).

 

 

 

14. YHTIÖN OSAKKEET JA OSAKKEENOMISTAJAT

 

Yhtiön osakkeet on listattu julkisen kaupankäynnin kohteeksi NASDAQ OMX Helsingin pörssissä (NASDAQ OMX: GEO1V) ja rekisteröity Euroclear Finland Oy:n (PL 1110, FIN-00101, Helsinki, Suomi) ylläpitämään arvo-osuusjärjestelmään. Osakkeiden ISIN-koodi on FI 0009004204. Osakkeet ovat olleet tarkkailulistalla 11.2.2003 lähtien. Kaupankäynti Yhtiön osakkeilla on keskeytetty 3.4.2012 lähtien Yhtiön pyynnöstä. Yhtiön osakemäärästä 924.656.354 osaketta on julkisen kaupankäynnin kohteena ja loput haetaan julkisen kaupankäynnin kohteeksi.

 

Yhtiö ei omista tai pidä hallussaan Yhtiön omia osakkeita.

 

Katsauskauden lopussa Yhtiön osakepääoma oli 8,955,761.65 euroa ja osakemäärä 3.601.668.118, muodostuen 3.490.246.354 rekisteröidystä osakkeesta ja 111.421.764 rekisteröimättömästä osakkeesta (rekisteröinti kesken).

 

 

15. YHTIÖSTÄ

 

GeoSentric on sijoittaja hollantilaisen GeoSolutions Holdings N.V:n, entisen GeoSentricin tytäryhtiön, liiketoiminnassa, joka yhdessä tytäryhtiöineen on paikannukseen perustuvien teknologioiden kehittäjä, joka toimittaa tuotteita ja palveluita markkinoiden johtavalla mobiilin digitaalisen elämäntavan sovelluksella ja geomobiilin sosiaalisen verkostoitumisen sovellusalustalla yhdistäen ihmisiä, paikkoja ja yhteisöjä halki verkostojen ja laitteiden. GyPSii tarjoaa geo-paikannusominaisuudella varustettua sosiaalisen verkostoitumisen sovellusalustaa ja palveluita mobiili- ja Internet-päätelaitteille, sekä haku-, mobiili- ja Web 2.0- teknologioiden konvergenssia hyödyntäen rakennettuja sovelluksia ja paketoituja ODM/OEM- ratkaisuja. Lisätietoa osoitteessa www.geosentric.com, www.gypsii.com tai www.gypsii.com.cn

 

Yhtiön kotipaikka on Salo, Suomi.

 

GeoSentric on listattu Helsingin pörssissä (NASDAQ OMX Helsinki: GEO1V). Yhtiö on ollut tarkkailulistalla helmikuusta 2003 lähtien.

 

 

GeoSentric Oyj

 

Lisätietoja: investors@gypsii.com

 

Jakelu:

NASDAQ OMX Helsinki

Keskeinen media

 

 

GEOSENTRIC OYJ      OSAVUOSIKATSAUS 1Q/2013 (tilintarkastamaton)

 

KONSERNIN LAAJA TULOSLASKELMA                                                            

 

1000 EUR Liitetieto 1Q/2013 1Q/2012 2012
         
Liiketoiminnan muut tuotot   3 0 4
         
Hallinnon kulut 4 96 155 593
         
Liiketulos   -93 -155 -589
         
Rahoituskulut 5 -177 0 -487
Osuus osakkuusyritysten tuloksesta 6 -150 -133 -526
         
Tulos ennen veroja   -420 -288 -1602
Tilikauden tulos   -420 -288 -1602
Tilikauden laaja tulos   -420 -288 -1602
         
Tulos/osake, euroa:        
Laimentamaton osakekohtainen tulos   -0,00 -0,00 -0,00
Laimennusvaikutuksella oikaistu osakekohtainen tulos   -0,00 -0,00 -0,00

 

KONSERNITASE                                                                      

 

1000 EUR Liitetieto 31.3.2013 31.3.2012 31.12.2012
         
VARAT        
         
Pitkäaikaiset varat        
Aineelliset käyttöomaisuushyödykkeet   3 1 3
Osuudet osakkuusyrityksissä 6 670 855 820
    673 856 823
Lyhytaikaiset varat        
Myyntisaamiset ja muut saamiset   28 41 28
Rahavarat   23 74 96
    51 115 124
         
Varat yhteensä   724 971 947
         
OMA PÄÄOMA JA VELAT        
         
Oma pääoma        
Osakepääoma 7 8956 8956 8956
Ylikurssirahasto 7 13631 13631 13631
Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto 7 29056 29056 29056
Kertyneet voittovarat   -52661 -50980 -52249
Oma pääoma yhteensä   -1018 663 -606
         
Lyhytaikaiset velat        
Ostovelat ja muut velat   469 195 436
Lyhytaikaiset korolliset velat 9 1273 113 1117
Velat yhteensä   1742 308 1553
         
Oma pääoma ja velat yhteensä   724 971 947

 

KONSERNIN RAHAVIRTALASKELMA                                                               

 

1000 EUR 1Q/2013 1Q/2012 2012
       
Liiketoiminnan rahavirrat      
Tilikauden tulos -420 -288 -1602
Oikaisut 314 154 888
Käyttöpääoman muutokset:      
  Myynti- ja muiden saamisten muutos 0 9 22
  Ostovelkojen ja muiden velkojen muutos 33 68 309
Maksetut korot 0 0 0
Saadut korot 0 0 0
       
Liiketoiminnan nettorahavirta -73 -57 -383
       
Investointien nettorahavirta 0 0 -360
       
Rahoituksen rahavirrat      
Lainojen nostot 0 0 708
       
Rahoituksen nettorahavirta 0 0 708
       
Rahavarojen muutos -73 -57 -35
       
Rahavarat tilikauden alussa 96 131 131
Rahavarat tilikauden lopussa 23 74 96

 

LASKELMA KONSERNIN OMAN PÄÄOMAN MUUTOKSISTA                                                                 

  Osakepää-oma (1000 eur) Ylikurssi-rahasto (1000 eur) Sij vapaan oman po:n rahasto (1000 eur) Kertyneet voittovarat (1000 eur) Yhteensä (1000 eur)
           
Oma pääoma 31.12.2011 8956 13631 29056 -50712 931
           
Tilikauden tulos 0 0 0 -288 -288
Laaja tulos 0 0 0 -288 -288
Osakeoptiot 0 0 0 20 20
Oma pääoma 31.3.2012 8956 13631 29056 -50980 663
           
Oma pääoma 31.12.2012 8956 13631 29056 -52249 -606
           
Tilikauden tulos 0 0 0 -420 -420
Laaja tulos 0 0 0 -420 -420
Osakeoptiot 0 0 0 8 8
Oma pääoma 31.3.2013 8956 13631 29056 -52661 -1018

 

TUNNUSLUVUT

                                                                       

  1Q/2013 1Q/2012 2012
       
Liikevaihto, 1000 EUR 0 0 0
Liiketulos, 1000 EUR -96 -155 -589
Tulos ennen veroja, 1000 EUR -420 -288 -1602
Bruttoinvestoinnit, 1000 EUR 0 0 360
Henkilöstö keskimäärin 3 3 3
Tulos/osake, EUR -0,00 -0,00 -0,01
Oma pääoma/osake, EUR -0,00 0,00 -0,01
Osakkeiden painotettu keskiarvo kauden aikana 1000 kpl 3490246 3490246 3490246
Osakkeiden lukumäärä kauden lopulla 1000 kpl 3490246 3490246 3490246

 

1. YRITYKSEN PERUSTIEDOT

 

GeoSentric omisti 4.8.2011 asti kokonaan tytäryhtiönsä GeoSolutions Holdings NV:n ("GHNV"). Yhtiön omistus GHNV:ssä muuttui 4.8.2011 vähemmistöomistukseksi jolloin GeoSentricin ainoaksi liiketoiminnaksi jäi hallinnoida sen vähemmistösijoitusta GHNV:ssä. GHNV on paikannukseen perustuvien palveluiden (LBS) ja sosiaalisten verkostojen ratkaisujen, tuotteiden ja teknologioiden kehittäjä ja valmistaja. Yhtiö kehittää johtavaa geointegraatioalustaa mobiili-laitteille, henkilökohtaisille navigointilaitteille, Internet-selaimille ja muille Internet-päätelaitteille tarjoten paikkaperusteisten palvelujen, sosiaalisen verkostoitumisen sekä haku-, mobiili- ja Web 2.0-teknologioiden konvergenssia hyödyntäen rakennettuja sovelluksia ja paketoituja ODM/OEM-ratkaisuja kuluttaja- ja yritysmarkkinoille. Yhtiön aineettomia oikeuksia toimitetaan ohjelmistona ja palveluina tuotteissa, joihin kuuluu GyPSii-tuotealusta ("GyPSii"). Sillä on syvällistä osaamista ja teknologiaan liittyviä aineettomia oikeuksia koskien käyttäjien luoman sisällön hallintaa, paikkaperusteisia palveluita, avointa sosiaalista verkostoitumista, mainonnan kohdistamista ja integrointia sekä sosiaalisia mediamarkkinoita että matkapuhelinten, Internetin, henkilökohtaisten navigointi- ja Internet-päätelaitteiden käyttäjiä varten.

GeoSentricin päätoimipaikka on Salossa (Suomi). GeoSentric on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssissä (NASDAQ OMX:GEO1V). Kaupankäynti on keskeytetty 3.4.2012 lähtien. Konsernin emoyhtiö on GeoSentric Oyj. Yhtiön rekisteröity kotipaikka on Salo, Suomi, ja toimipaikan käyntiosoite on Meriniitynkatu 11, 24100 Salo ja postiosoite PL 84, 24101 Salo. Jäljennös konsernitilinpäätöksestä on saatavissa internet-osoitteesta www.geosentric.com tai emoyhtiön pääkonttorista osoitteesta Meriniitynkatu 11, 24100 Salo.

 

2. TILINPÄÄTÖKSEN LAADINTAPERIAATTEET

 

Laatimisperusta:

Konsernin osavuosikatsaus on laadittu kansainvälisten tilinpäätösstandardien (International Financial Reporting Standards, "IFRS") mukaisesti ja sitä laadittaessa on noudatettu tilinpäätösstandardia IAS 34, Osavuosikatsaukset. Osavuosikatsausta tulee lukea vuoden 2012 tilinpäätöksen kanssa.

Laatimisperiaatteet:

Noudatetut laatimisperiaatteet ovat yhtenevät konsernin tilinpäätöksessä 2012 noudattamien periaatteiden kanssa. IASB on julkistanut uusia standardeja ja tulkintoja sekä muutoksia voimassaoleviin standardeihin, joiden soveltaminen on pakollista 1.1.2013 tai sen jälkeen, mutta joita konserni ei ole aikaisemmin ottanut vapaaehtoisesti käyttöön. Konserni soveltaa näitä standardeja (ja niiden muutoksia) sekä tulkintoja 1.1.2013 lähtien, mutta niillä ei ole ollut vaikutusta konsernin osavuosikatsaukseen.

 

3. TOIMINTASEGMENTIT

 

Konsernilla on yksi raportoitava segmentti eli paikkaperusteiset palvelut.

 

4. KULUT LAJEITTAIN

 

1000 EUR 1Q/2013 1Q/2012 2012
       
Henkilöstökulut 26 51 329
Poistot 0 0 1
Liiketoiminnan muut kulut 70 104 263
Kululajikohtaiset kulut yhteensä 96 155 593

 

5. RAHOITUSKULUT

 

1000 EUR 1Q/2013 1Q/2012 2012
       
Jaksotettuun hankintamenoon arvostettujen lainojen korkokulut 21 0 17
Muut rahoituskulut 156 0 470
Yhteensä 177 0 487

 

6. OSUUDET OSAKKUUSYRITYKSISSÄ

 

1000 EUR 1Q/2013 1Q/2012 2012
       
Sijoituksen arvo kauden alussa 820 988 988
Lisäykset 0 0 358
Vähennykset 0 0 0
Osuus kauden tuloksesta -150 -133 -526
Sijoituksen arvo tilikauden lopussa 670 855 820
       
GeoSolutions Holdings N.V.:n kotipaikka on Hollanti.      
GeoSentricin omistusosuus kauden lopussa 24 % 24 % 24 %
Varat kauden lopussa 3569 4399 2717
Velat kauden lopussa 85 170 127
Liikevaihto 2 7 21
Tulos -625 -554 -2186

 

7. OMA PÄÄOMA

 

  Osakkeiden lukumäärä (1000) Osakepääoma (1000 eur) Ylikurssirahasto (1000 eur) Sij vapaan oman po:n rahasto (1000 eur) Yhteensä (1000 eur)
           
31.12.2012 3490246 8956 13631 29056 51643
31.03.2013 3490246 8956 13631 29056 51643

 

Yhtiön yhtiöjärjestyksen mukaan osakkeilla ei ole enimmäismäärää ja yhtiöllä on vain yhdenlajisia osakkeita. Myös enimmäispääomaa koskeva määräys on poistettu. Osakkeilla ei ole nimellisarvoa. Kaikki liikkeeseen lasketut osakkeet on maksettu täysimääräisesti.

 

8. OPTIO-OIKEUDET

 

Optio-ohjelma 2007-1: Osakemerkintäaika on päättynyt 25.625 optio-oikeudelta, osakkeita ei merkitty.

 

Optio-ohjelma 2007-6: Osakemerkintäaika on päättynyt kaikilta 35.305.555 optio-oikeudelta, osakkeita ei merkitty.

 

Tilikaudelle tulosvaikutteisesti IFRS 2 mukaisesti optioista kirjattu kulu. Vastike annetaan optioina. Tuloslaskelman kulukirjauksen vastaerä on oma pääoma.

 

 

1000 EUR 1Q/2013 1Q/2012 2012
Avainhenkilöt 8 21 66

 

9. RAHOITUSVELAT

 

1000 EUR Lainan nimellisarvo 1Q/2013 1Q/2013 1Q/2012 2012
Lyhytaikaiset lainat:        
Vaihtovelkakirjalaina 2004A 113 113 113 113
Laina 2012 708 1160 0 1004
Lyhytaikaiset yhteensä   1273 113 1117

 

Vaihtovelkakirjalaina 2004A:

Laina nimellisarvoltaan 1130 teuroa nostettiin vuonna 2004. Lainaa on vaihdettu osakkeisiin vaihtoajan kuluessa 31.12.2008 mennessä yhteensä 1017 teurolla. Lainaa on jäljellä 113 teuroa. Lainan korko on 4 %, korkoa ei maksettu. Pääoma, korko ja muu hyvitys saadaan maksaa yhtiön purkautuessa ja yhtiön konkurssissa vain muita velkojia huonommalla etuoikeudella. Pääoma saadaan muutoin palauttaa vain, jos yhtiön viimeksi päättyneeltä tilikaudelta vahvistettavan taseen mukaiselle sidotulle omalle pääomalle ja muille jakokelvottomille erille jää täysi kate. Korkoa tai muuta hyvitystä saadaan maksaa vain, jos maksettava määrä voidaan käyttää voitonjakoon yhtiön viimeksi päättyneeltä tilikaudelta vahvistettavan taseen mukaan.

 

Vakuudellinen laina 2012

Yhtiö on vastaanottanut riippumattomalta asiantuntijaryhmältä 350 teuroa lainaa. Rahoituksen vakuutena ovat Yhtiön omistamat GeoSolutions Holdings N.V.:n osakkeet. Laina erääntyy 30.4.2013 ja sille kertyy 12 % vuotuinen korko, joka maksetaan Yhtiön osakkeina. Yhtiöllä on oikeus maksaa laina takaisin koska tahansa, jolloin Yhtiön tulee maksaa lunastuspreemio, joka on tällä hetkellä 100 %. Sijoittaja on lisäksi oikeutettu saamaan rahoitusehdoissa sovitun määrän erityisiä oikeuksia, jotka oikeuttavat merkitsemään Yhtiön osakkeita sekä kertaluonteisen rahoituspalkkion, joka suoritetaan sijoittajalle maksutta annettavina Yhtiön osakkeina. Erityisten oikeuksien ja rahoituspalkkion arvo on noin 174 teuroa, joka on kirjattu kuluksi.

 

Vakuudellinen lisälaina 2012

Yhtiö on vastaanottanut joulukuussa riippumattomalta sijoitusyhtiöltä 358 teuroa lainaa jolla osallistuttiin GeoSolutions Holdings N.V.:n rahoituskierrokseen koko 24% osuutta vastaavalla osuudella. Rahoituksen vakuutena ovat saadut GHNV:n osakkeet. Laina erääntyy 30.4.2013 ja sille kertyy 12 % vuotuinen korko, joka maksetaan Yhtiön osakkeina. Yhtiöllä on oikeus maksaa laina takaisin koska tahansa, jolloin Yhtiön tulee maksaa lunastuspreemio, joka on tällä hetkellä 28,83 % ja nousee 38,44 %:iin.

 

10. VAKUUDET JA VASTUUSITOUMUKSET

 

1000 EUR 1Q/2013 1Q/2012 2012
       
Ehdolliset velat 0 0 0
       
Omasta puolesta annetut vakuudet:      
Pantatut pitkäaikaiset rahoitusvarat 670 0 820

 

Riita-asiat ja oikeudenkäynnit:

Yhtiön entisen CFO:n omistama Soft Tech Support Services Ltd on nostanut noin 40.000 euron määräisen kanteen GeoSentric Oyj:tä vastaan. Yhtiö on kiistänyt esitetyn vaatimuksen. Yhtiöllä ole muita vireillä olevia tai uhkaavia oikeudenkäyntejä, joilla Yhtiö näkisi olevan merkittävää vaikutusta Yhtiön taloudelliseen tilanteeseen tai kannattavuuteen.

 

11. LÄHIPIIRITAPAHTUMAT

 

Konsernin emo- ja tytäryrityssuhteet ovat seuraavat:

Emoyritys on GeoSentric Oyj. Tytäryrityksiä ei ole. Osakkuusyhtiö on GeoSolutions Holdings N.V., josta emoyhtiön omistusosuus on 24,34%.

 

Yhtiön  toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen Michael Po on irtisanoutunut Yhtiöstä. Michael Po on sopinut avustavansa Yhtiötä siirtymäkauden ajan huhtikuun 2013 loppuun asti.

 

Lähipiiritapahtumat on esitetty vuoden 2012 tilinpäätöksessä. Katsauskaudella ei ole tapahtunut olennaisia muutoksia.

 

12. KATSAUSKAUDEN JÄLKEISET TAPAHTUMAT

 

Katsauskauden päättymisen jälkeen Yhtiö jatkoi mahdollisten vaihtoehtojen selvittämistä liiketoiminnan jatkamiseksi sekä neuvotteluja toisen ostokohteen kanssa, joiden nojalla Yhtiö hankkisi vähemmistöosuuden toisesta liiketoiminnasta. Yhtiön lainat ovat erääntyneet 30.4.2013. Lainojen velkojat ovat kuitenkin tällä välin pidättyneet vaatimasta takaisinmaksua, eivätkä ole esittäneet vaatimusta vaikka Yhtiön ei ole ollut mahdollista suorittaa lainaa eräpäivänä.

 

Yhtiö vastaanotti liputusilmoituksen liittyen ANSA McAL Limitedin, Schroder & Co:n (emoyhtiö Schroders Plc) ja Schroder Investment Management Limitedin omistusosuuksien muuttumiseen osakkeiden ja äänioikeuksien hankkimisen tai luovuttamisen johdosta.

 

Yhtiö lykkäsi varsinaisen yhtiökokouksen pidettäväksi kesäkuun 2013 viimeisellä viikolla.

 


Attachments

OVK 1Q2013_31052013.pdf