Tütarettevõtjate ühinemised

Eesmärgiga korrastada Tallinna Kaubamaja kontserni ettevõtete struktuuri ja muuta juhtimist läbipaistvamaks viiakse läbi kolm kontserni tütarühingute ühinemist.

Esiteks planeeritakse ühendada kontserni autode müügitegevus, milleks viiakse läbi ühinemine, kus AS Viking Motors (ühendav ühing) ühendab endasse OÜ Ülemiste Autokeskus (ühendatav ühing). AS Viking Motors juhatuse liikmena jätkab Jüri Kuusk. Nõukogu koosseisu ei muudeta.

Teiseks planeeritakse ühendada OÜ Opti Auto (ühendatav ühing), millele kuuluvad osalused Läti tütarühingus SIA KIA Automobiles ja Leedu tütarühingus UAB KIA Auto, TKM Auto OÜ-ga (ühendav ühing). Ühinemise tulemusel saab TKM Auto OÜ-l olema neli tütarühingut – Aktsiaselts Viking Motors, KIA Auto AS, SIA KIA Automobiles ja UAB KIA Auto. Kõigis mainitud tütarühingutes saab ühinemiskande tegemise järgselt olema TKM Auto OÜ-l 100%-line osalus. TKM Auto OÜ ainuosanikuks jääb jätkuvalt Tallinna Kaubamaja AS.

Kolmandaks planeeritakse ühendada OÜ TKM Beauty (ühendav ühing) ja OÜ TKM Beauty Holding (ühendatav ühing). Käesoleval hetkel on OÜ TKM Beauty ainuosanikuks OÜ TKM Beauty Holding. Ühinemise tulemusel jääb alles OÜ TKM Beauty, mille ainuosanikuks saab Tallinna Kaubamaja AS. OÜ TKM Beauty juhatuse liikmena jätkab Lea Endrikson.

Täna allkirjastati ülalmainitud ühinemistega seonduvad ühinemislepingud. Ühinemiste orienteeruv äriregistris registreerimine leiab aset juulis 2013. Kontserni struktuuri korrastamine ühinemise läbi ei oma mõju kontserni konsolideeritud majandustulemusele. Ülalkirjeldatud struktureerimine ei avalda olulist mõju Tallinna Kaubamaja AS kontserni tegevusele. Tallinna Kaubamaja AS nõukogu ja juhatuse liikmed ei ole tehingutest muul viisil isiklikult huvitatud.

Raul Puusepp
         Juhatuse esimees