Finansiering og strategi


BioPorto har opnået kortsigtet finansiering med en indgåelse af aftale om lån af DKK 8 mio. Lånet løber til 16. september 2013, og sikring af selskabets fortsatte drift efter denne dato planlægges fortsat at skulle ske gennem en fortegningsemission, der ventes iværksat i tredje kvartal 2013.

Strategi

Som tidligere meddelt har BioPortos nyvalgte bestyrelse iværksat en evaluering af koncernens forretningsgrundlag og drift for at sikre, at strategi, handlingsplaner, rettighedsbeskyttelse (IP) og øvrige aktiviteter afstemmes og optimeres. Målet er at styrke selskabets position, resultatudvikling og værdiskabelse. Som led i denne evaluering indhentes vurderinger fra eksterne eksperter.

Det centrale i BioPortos strategi er implementering af NGAL som markør for akut nyreskade og salg af The NGAL TestTM til det rutinediagnostiske marked. Mange faktorer påvirker udviklingen af markedet for NGAL-testen, herunder blandt andet laboratoriernes mulighed for opnåelse af tilskud til NGAL-testen, resultater af sundhedsøkonomiske beregninger, klinisk validering, udarbejdelse af retningslinjer for anvendelse af testen, markedsføringsindsatsen, konkurrencesituationen, IP-forhold og praktiske behandlingsmuligheder. Det er derfor forbundet med betydelig usikkerhed at estimere markedsudviklingen og penetrationen for The NGAL Test™ og selskabets øvrige NGAL-produkter.

Da markedsudvikling og implementering af NGAL fortsat er forbundet med væsentlige risici, vil selskabet hurtigst muligt søge at styrke salget af den samlede produktportefølje for at sikre selskabets indtjeningsevne. Samtidig undersøges alle muligheder for at effektivisere virksomheden. Disse tiltag giver ikke anledning til ændring af de af selskabet udmeldte forventninger til regnskabsåret 2013, der er gengivet i årsrapporten for 2012, herunder de dertil knyttede forudsætninger om ny finansiering som betingelser for at kunne sikre fortsat drift.

Sikring af kortsigtet lånefinansiering

For at dække koncernens kortsigtede finansieringsbehov, jf. selskabets delårsrapport for første kvartal offentliggjort den 7. maj 2013, har tre investorer, der er aktionærer i selskabet, indgået aftale om at låne BioPorto A/S i alt DKK 8 mio. Gælden forfalder til betaling den 16. september 2013.

Lånet, der anvendes til den løbende drift i BioPorto A/S og BioPorto Diagnostics A/S, forrentes med 1 % per påbegyndt måned og kan til enhver tid indfries af selskabet. Til sikkerhed for lånet stiller BioPorto og datterselskabet BioPorto Diagnostics en række sikkerheder overfor Långiverne, herunder pant i følgende aktiver: BioPorto A/S' aktier i BioPorto Diagnostics A/S, BioPorto A/S' koncerntilgodehavende i BioPorto Diagnostics A/S, BioPorto Diagnostics A/S' beholdning af aktier i BioPorto A/S, depositum og forudbetaling vedrørende lejemålet beliggende på Grusbakken 6-8 samt underpant i visse patenter og varemærker. Endelig stiller BioPorto Diagnostics A/S' virksomhedspant, der blandt andet omfatter fordringer hidrørende fra salg, lager, driftsinventar og -materiel samt immaterielle rettigheder.

Omkostningerne til tinglysning udgør DKK 260.600 og hertil kommer omkostninger til rådgivere.

I forbindelse med lånet har långiverne afgivet tilsagn om at ville konvertere hovedstolen på i alt DKK 8 mio. til aktier i BioPorto A/S  ved en kommende fortegningsemission i andet halvår af 2013, forudsat der ved emissionen opnås et  bruttoprovenu på mindst DKK 40 mio. (inklusive det konverterede lånbeløb på DKK 8 mio.).

Den kortsigtede lånfinansiering vurderes at kunne finansiere BioPortos drift frem til gennemførsel af den fortegningsemission, der fortsat planlægges iværksat i tredje kvartal 2013. Vurderingen er baseret på selskabets seneste budgetter samt en forudsætning om uændret omkostningsniveau til den sædvanlige drift og om en resultatudvikling i lånets løbetid, der er i overensstemmelse med selskabets allerede offentliggjorte forventninger til resultatet for hele året.

Fortegningsemmision

Sikring af selskabets fortsatte drift efter 16. september 2013 er fortsat betinget af, at selskabet får tilført yderligere kapital, hvilket fortsat ventes at skulle ske gennem ovennævnte fortegningsemission. Som tidligere meddelt har Selskabet indledt forberedelserne af fortegningsemissionen, herunder påbegyndt udarbejdelse af prospekt. BioPorto vil offentliggøre de nærmere vilkår for fortegningsemissionen, så snart disse er endeligt besluttet i bestyrelsen.

Denne meddelelse indeholder udtalelser vedrørende forventninger til den fremtidige udvikling. Sådanne udsagn er usikre og forbundet med risici, idet mange faktorer, hvoraf en del vil være uden for BioPortos kontrol, kan medføre, at den faktiske udvikling afviger væsentligt fra de forventninger, som indeholdes i meddelelsen.

 

For yderligere information kontakt:

Thea Olesen, CEO
Christina Thomsen, Investor Relations

Telefon 45 29 00 00, mail investor@bioporto.com


Attachments

22 meddelelse 13.06.2013.pdf