TORM A/S ophæver sit ADR-program og planlægger afnotering fra NASDAQ Capital Market, USA


 

TORM A/S (NASDAQ: TRMD) (”Selskabet”) meddelte i dag, at Selskabet har påbegyndt processen vedr. (i) ophævelse af Selskabets American Depository Receipt (”ADR”) progam,der er reguleret af depositaraftalen mellem Selskabet og Deutsche Bank Trust Company Americas (”depositaren”) dateret den 8. maj 2013 med senere ændringer (”depositaraftalen”), samt (ii) afnoteringen af Selskabets American Depository Shares (ADS), i form af American Depositary Receipts (”ADR”) fra NASDAQ Capital Market, hvilket blev godkendt af Selskabets aktionærer på den ordinære generalforsamling den 11. april 2013.

Bestyrelsens har besluttet, at ophør af Selskabets ADR-program, afnotering af Selskabets værdipapirer fra NASDAQ, USA, og afregistrering af Selskabets værdipapirer i henhold til U.S. Securities Exchange Act er i Selskabets interesse, henset til ADR-programmets begrænsede størrelse og de omkostninger, der er forbundet med en notering på NASDAQ samt rapporterings og anmeldeskrav i henhold til U.S. Securities Exchange Act.

I henhold til betingelserne i depositaraftalen har Selskabet i dag sendt det påkrævede 30-dages opsigelsesvarsel vedr. depositaraftalen til Selskabets navnenoterede ADR-ejere. Ophævelsen af depositaraftalen forventes at træde i kraft den 19. juli 2013 eller umiddelbart derefter.

I perioden indtil den 17. oktober 2013 (dvs. op til 90 dage efter depositaraftalens ophør) er det muligt for ADR-ejerne at overdrage deres ADRs til depositaren i bytte for de underliggende ordinære aktier i Selskabet, som handles på NASDAQ OMX Copenhagen under navnet ”TORM”. ADR-ejere, som ikke overdrager deres ADRs til depositaren inden den 17. oktober 2013, vil kunne modtage et kontantbeløb. Så hurtigt som muligt på eller efter denne dato vil depositaren sælge de almindelige aktier, der ligger til grund for de ADRs, som ikke er blevet overdraget. Depositaren vil derefter beholde det kontante nettoprovenu af et sådan salg, idet det skal fordeles pro rata blandt de udestående ADR-ejere. 

Selskabet vil indsende en Form 25 til U.S. Securities and Exchange Commission den 9. juli 2013 eller deromkring for at afnotere ADRs fra NASDAQ Capital Market. Handelen med Selskabets ADRs på NASDAQ Capital Market forventes at ophøre ved handelsdagens afslutning den 19. juli 2013 eller umiddelbart derefter.

Oversigt over vigtige datoer (ret til ændringer forbeholdes)

19. juni 2013            Meddelelse vedr. ophør sendt til alle ADR-ejere

19. juli 2013             Depositaraftalen ophører

19. juli 2013             Handel med ADS på NASDAQ Capital Market ophører

17. oktober 2013      I perioden indtil den 17. oktober 2013 vil alle ADR-ejere kunne overdrage deres ADRs til depositaren i bytte for de ordinære, underliggende aktier, som handles på NASDAQ OMX Copenhagen under navnet ”TORM”.

Kopi af opsigelsen, depositaraftalen samt øvrige relevante informationer i forbindelse med ADR-programmets ophør findes på Selskabets hjemmeside: www.torm.com/investor-relations/ADR.

Safe Harbor - fremadrettede udsagn
Emner behandlet i denne pressemeddelelse kan indeholde fremadrettede udsagn. For at tilskynde selskaber til at offentliggøre fremadrettede oplysninger om deres virksomhed giver den amerikanske Private Securities Litigation Reform Act of 1995 beskyttelse for fremadrettede udsagn i henhold til safe harbor-principperne. Fremadrettede udsagn kan omfatte udtalelser vedrørende planer, mål, strategier, fremtidige begivenheder eller præstationsevne og underliggende forudsætninger og andre udsagn end udsagn om historiske fakta.  Selskabet ønsker at benytte safe harbor-bestemmelserne i the Private Securities Litigation Reform Act of 1995 og afgiver dette forbehold i overensstemmelse med denne safe harbour-lovgivning. Ord og vendinger som "mener", "er af den opfattelse", "forventer", "har til hensigt", "skønner", "forudser",  "planlægger", "mulig", "kan", "kunne", "afventer" og lignende angiver, at der er tale om fremadrettede udsagn.

Fremadrettede udsagn i denne pressemeddelelse afspejler TORMs nuværende syn på fremtidige begivenheder og finansiel præstationsevne og kan inkludere udtalelser vedrørende planer, mål, strategier, fremtidige begivenheder eller præstationsevne, og underliggende forudsætninger og andre udsagn end udsagn om historiske fakta. De fremadrettede udsagn i denne meddelelse er baseret på en række forudsætninger, hvoraf mange er baseret på yderligere forudsætninger, herunder, men ikke begrænset til, ledelsens behandling af historiske driftsdata, data indeholdt i TORMs databaser, samt data fra tredjeparter. Selv om Selskabet mener, at disse forudsætninger var rimelige, da de blev udformet, kan Selskabet ikke garantere, at det vil opnå disse forventninger, idet forudsætningerne er genstand for væsentlige usikkerhedsmomenter, der er umulige at forudsige og er uden for Selskabets kontrol.

Vigtige faktorer, der efter TORMs mening kan medføre, at resultaterne afviger væsentligt fra dem, der er omtalt i de fremadrettede udsagn, omfatter indgåelsen af definitive afkaldsdokumenter med Selskabets långivere, verdensøkonomiens og enkeltvalutaers styrke, udsving i charterhyrerater og skibsværdier, ændringer i efterspørgslen efter ton-mil, effekten af OPEC's produktionsniveau og det globale forbrug og oplagring af olie, ændringer i efterspørgslen, der kan påvirke timecharterers holdning til planlagt og ikke-planlagt dokning, ændringer i Selskabets driftsomkostninger, herunder bunkerpriser, doknings- og forsikringsomkostninger, ændringer i reguleringen af skibsdriften, herunder krav til dobbeltskrogede tankskibe eller handlinger foretaget af regulerende myndigheder, muligt ansvar fra fremtidige søgsmål, generelle politiske forhold, såvel nationalt som internationalt, potentielle trafik- og driftsforstyrrelser i shippingruter grundet politiske begivenheder eller terrorhandlinger.

Risici og andre usikkerheder er yderligere beskrevet i rapporter og meddelelser, offentliggjort af TORM og indsendt til the US Securities and Exchange Commission (SEC), herunder koncernens 20-F og 6-K dokumenter.

De fremadrettede udtalelser er baseret på ledelsens aktuelle vurdering, og TORM er alene forpligtet til at opdatere og ændre de anførte forventninger i det omfang, det er krævet ved lov.

 


Attachments

11-2013 - TORM - Afnotering af NASDAQ Capital Markets US.pdf