Beslut vid årsstämma i Tribona AB (publ)


Stockholm, Sverige, 2013-06-26 13:10 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Beslut vid årsstämma i Tribona AB (publ)

 

Vid årsstämman i Tribona AB (publ) den 26 juni 2013 fattades bl a följande beslut:


Vinstutdelning

Årsstämman beslutade att för räkenskapsåret 2012 fastställa styrelsens förslag till disposition av bolagets förlust och att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2012.

 

Styrelse och revisor

Årsstämman beslutade om omval av styrelseledamöterna Mats-Olof Ljungquist och Rutger Arnhult samt nyval av Malin Rylander Lejon, Patrik Essehorn och Christina Källenfors. Mats-Olof Ljungquist omvaldes som styrelsens ordförande. Stämman beslutade att arvode ska utgå till styrelseordförande med 47 000 kronor för perioden från den 18 april 2013 till och med dagens datum samt med 250 000 kronor för tiden därefter fram till och med nästa årsstämma samt till vardera av övriga ledamöter med 19 000 kronor för perioden från den 18 april 2013 till och med dagens datum samt med 100 000 kr för tiden därefter fram till och med nästa årsstämma.

 

Årsstämman valde, för tiden intill nästa årsstämma, det registrerade revisionsbolaget Ernst & Young AB till bolagets revisorer. Arvode utgår enligt godkänd räkning.

 

Ersättning till ledande befattningshavare

Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag till principer för ersättning till bolagsledningen:

Bolaget ska erbjuda en marknadsmässig totalkompensation som möjliggör att ledande befattningshavare kan rekryteras och behållas.

Kompensationen till bolagsledningen ska bestå av fast lön, rörlig ersättning, pension och övriga förmåner. Fast lön plus rörlig lön utgör tillsammans individens mållön.

Den fasta lönen ska beakta den enskildes ansvarsområden och erfarenhet och omprövas årligen. Fördelningen mellan fast lön och rörlig ersättning ska stå i proportion till befattningshavarens ansvar och befogenhet. Den rörliga ersättningen ska alltid vara i förväg begränsad till ett maximalt belopp och vara kopplad till förutbestämda och mätbara kriterier. För VD ska den rörliga lönen baseras på individuella mål som fastställs av styrelsen. Sådana mål kan exempelvis vara kopplade till resultat, omsättning och/eller kassaflöde. För övriga ledande befattningshavare ska den rörliga lönen baseras på individuella mål och/eller utfallet i det egna ansvarsområdet.

Pensionsvillkor ska vara marknadsmässiga i förhållande till vad som gäller för motsvarande befattningshavare på marknaden och ska baseras på avgiftsbestämda lösningar. Pensionsålder ska vara högst 67 år. Avgångsvederlag för en befattningshavare ska kunna utgå med ett belopp motsvarande högst befattningshavarens fasta lön under 12 månader. Summan av den fasta lönen under uppsägningstid och avgångsvederlag ska inte överstiga ett belopp motsvarande befattningshavarens fasta lön för 18 månader. Befattningshavare som upprätthåller post som ledamot eller suppleant i koncernbolags styrelse ska inte erhålla särskild styrelseersättning för detta.

Styrelsen får frångå dessa riktlinjer om det i ett enskilt fall finns särskilda skäl för det.

Valberedning

Årsstämman beslutade att styrelsens ordförande snarast efter att de registrerade ägarförhållandena i bolaget per den 30 september 2013 är kända ska, kontakta de tre röstmässigt största registrerade ägarna enligt bolagets aktiebok och be dem utse en ledamot vardera till valberedningen. Önskar sådan aktieägare inte utse ledamot, tillfrågas de därefter följande röstmässigt största registrerade ägarna i storleksordning tills tre ägarrepresentanter har utsetts. De sålunda utsedda ledamöterna ska, tillsammans med styrelsens ordförande, utgöra valberedningen.

 

Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission

Årsstämman beslutade att styrelsen bemyndigas att, vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier. Emission ska kunna ske mot kontant betalning, apport eller kvittning eller i annat fall på villkor som avses i 2 kap. 5 § andra stycket 1-3 och 5 aktiebolagslagen. Antalet aktier som ska kunna ges ut med stöd av bemyndigandet ska vara begränsat till 10 procent av vid var tid utestående aktier.

 

Beslut om bemyndigande för styrelsen att förvärva och överlåta aktier

Årsstämman beslutade att styrelsen bemyndigas att vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma besluta om förvärv eller överlåtelse av egna aktier.

Förvärv får ske (i) genom erbjudande till samtliga aktieägare till ett pris motsvarande lägst börskursen när erbjudandet offentliggörs och högst 110 procent av denna kurs eller (ii) genom förvärv på NASDAQ OMX Stockholm till ett pris inom det vid var tid registrerade kursintervallet. Förvärv får högst ske av så många aktier att bolagets innehav av egna aktier efter förvärvet uppgår till högst en tiondel av samtliga aktier i bolaget.

Överlåtelse får ske på NASDAQ OMX Stockholm, med företräde för aktieägarna eller, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, till tredje man. Ersättning för överlåtna aktier kan erläggas kontant eller genom apport eller genom kvittning, eller eljest med villkor. Överlåtelse får högst ske av så många aktier som bolaget vid var tid innehar. Överlåtelse på NASDAQ OMX Stockholm ska ske till ett pris inom det på NASDAQ OMX Stockholm vid var tid gällande kursintervallet, varmed avses intervallet mellan högsta köpkurs och lägsta säljkurs.

Syftet med bemyndigandet är att förbättra bolagets kapitalstruktur eller att kunna överlåta aktier i samband med finansiering av eventuella förvärv.

 

 

För ytterligare information:

Peter Strand, CEO: + 46 70 588 16 61, e-post: peter.strand@tribona.se

 

Om Tribona

Tribona är Sveriges största fastighetsbolag med renodlad inriktning på lager- och logistikfastigheter. Fastighetsbeståndet består av moderna och strategiskt belägna logistikfastigheter, 19 i Sverige och en i Danmark med en uthyrningsbar yta på cirka 734 000 kvadratmeter. För mer information, besök www.tribona.se


Attachments

Beslut vid årsstämma i Tribona AB.pdf