Fortolkning af puljepensionsbekendtgørelsen efter implementeringen af FAIF-direktivet den 22. juli 2013


Meddelelse nr. 11/2013

3. juli 2013

 

Fortolkning af puljepensionsbekendtgørelsen efter implementeringen af FAIF-direktivet den 22. juli 2013

I meddelelse nr. 10/2013 af 31. maj 2013 offentliggjorde Access Stratego A/S (”Selskabet”), at First North havde godkendt en afnotering af Selskabet fra den alternative markedsplads, og at tidspunktet for First Norths offentliggørelse af meddelelse om afnotering af Selskabet vil blive fastsat efterfølgende.

Pr. 22. juli 2013 vil FAIF-direktivet om forvaltere af alternative investeringsfonde blive implementeret i dansk ret med endelig ikrafttrædelse den 22. juli 2014 (”Reglerne”). Selskabet vil blive omfattet af Reglerne og fremadrettet få karakter af en alternativ investeringsfond. I løbet af det kommende år skal Selskabet således forholde sig til og indrette sig efter Reglerne.

Reglerne har ikke nogen betydning for beslutningen om at afnotere Selskabet fra First North, og denne beslutning står derfor stadigvæk ved magt.

Efter offentliggørelse af ovennævnte meddelelse er Selskabet blevet bekendt med, at der p.t. pågår drøftelser mellem Finanstilsynet og sektoren - repræsenteret af de relevante brancheorganisationer (”Sektoren”) for at opnå en forståelse af, hvorledes puljepensionsbekendtgørelsen skal fortolkes efter implementeringen af FAIF- direktivet.

Selskabet har forstået, at drøftelserne bl.a. går på, hvorledes alternative investeringsfonde af den lukkede type (som Selskabet) og som opfylder en række yderligere krav skal indplaceres i puljepensionsbekendtgørelsen, herunder om der efter den 22. juli 2013 vil være et krav om, at pensionsinvestorer skal have en investering på minimum 100.000 kr. i sådanne selskaber uafhængigt af, om det pågældende selskab er noteret eller unoteret.

Selskabet kender ikke til et forventet udfald af drøftelserne mellem Finanstilsynet og Sektoren, herunder hvornår drøftelserne bliver afsluttet. Selskabet har dog en forventning om, at drøftelserne mellem Finanstilsynet og Sektoren afsluttes indenfor den nærmeste fremtid.

Udfaldet af drøftelserne mellem Finanstilsynet og Sektoren kan få betydning for, om pensionsinvestorer i Selskabet med en investering på mindre end 100.000 kr. skal sælge sine aktier i Selskabet snarest muligt efter afnoteringstidspunktet eller ej.

Med hensyn til offentliggørelse af meddelelse om tidspunkt for afnotering af Selskabet har Selskabet aftalt med First North, at der snarest muligt vil blive offentliggjort en meddelelse om det videre forløb.

Efter First Norths meddelelse om offentliggørelse af afnotering af Selskabet fra markedspladsen vil afnoteringen - som tidligere meddelt - kunne have effekt minimum 6 uger efter tidspunktet for meddelelsens offentliggørelse.

 

 

For yderligere information kontakt venligst:

Adm. direktør Peter Kock, Access Stratego A/S

Telefon 61 20 95 52, E-mail: post@aktivformueforvaltning.dk

 

Bestyrelsesformand Thorkild Kokholm, Access Stratego A/S

E-mail: Thorkild.kokholm@seb.dk

 

Access Strategos godkendte rådgiver er:

Thomas Benedictsen-Nislev, Beierholm, Gribskovvej 2, 2100 København Ø, Telefon 39 16 76 74

 


Attachments

Fortolkning af puljepensionsbekendtgørelsen 030713.pdf