LB saņem Sarkano žaketi kā viens no labākajiem Latvijas eksportētājiem


AS “Latvijas balzams” ir saņēmusi godpilno “The Red Jackets” apbalvojumu un nosaukta par vienu no 25 Latvijas vadošajiem eksportētājiem veiktā pētījuma rezultātā. Uzņēmums vērtē to kā augstu atzinību paveiktajam un produktu kvalitātes apliecinājumu, un arī turpmāk koncentrēsies uz mērķtiecīgu eksporta izaugsmi savos mērķa tirgos.

 

Kustības "The Red Jackets" mērķis ir izveidot Latvijas spēcīgāko eksporta zīmolu izlasi un apzināt, kāds patlaban ir Latvijas eksporta tēls. Kustības pamatideja ir radīt vienotu, uzrunājošu, saprotamu stāstu par Latviju kā izcelsmes valsti - no kurienes nākam, kas ir mūsu vērtības, ar ko atšķiramies, un iedrošināt visus eksportējošos uzņēmumus izmantot šo stāstu, lai to komunikācija būtu vienota, apvienojot vērtības un kvalitātes.

Šī gada aprīlī Latvijas eksportējošo uzņēmumu atbalsta kustība "The Red Jackets" pētījumā noskaidroja Latvijas 100 eksportējošos zīmolus, kas veido Latvijas valsts tēlu ārpus tās robežām.Latvijas spēcīgāko eksportējošo uzņēmumu Top 25 iekļuvuši: a/s Air Baltic Coropration, SIA Biosan, SIA Deac, a/s Dobeles dzirnavnieks, SIA Evopipes, a/s Grindeks, SIA Hanzas elektronika, a/s Latvijas balzams, a/s Latvijas dzelzceļš / SIA LDz cargo, a/s Latvijas finieris, SIA Lauma fabrics, SIA Lauma lingerie, SIA Livonia print, SIA Madara cosmetics, SIA New Rosme, SIA NP Foods, SIA PAA, a/s PET Baltija, SIA Primekss, a/s SAF Tehnika, SIA Stenders, SIA Tilde, a/s UPB, a/s Valmieras stikla šķiedra, SIA Valpro.

Kopējais The Red Jackets 25 eksporta uzņēmumu izlases apgrozījums veidoja virs 900 miljoniem latu, no kuriem eksporta apjomi ārpus Latvijas robežām veido 70% no kopējā apgrozījuma.

AS “Latvijas balzams” neauditētais apgrozījums pērn sasniedza 70 miljonus latu, kas ir par 3% vairāk nekā 2011.gadā. Uzņēmuma peļņa 2012.gadā veidoja 4.07 miljonus latu, kas ir 11,53% izaugsme, salīdzinot ar 2011.gadu.

AS „Latvijas balzams” ir saņēmusi augsto Sudraba novērtējumu 2013.gada Ilgtspējas indeksā, kā arī ieņem godpilno 15.vietu Latvijas uzņēmumu Reputācijas topā starp 150 vērtētajiem uzņēmumiem.

Papildu informācija:

Dana Hasana

AS “Latvijas balzams” Komunikācijas vadītāja

Tālr. 26355895, dana.hasana@lb.lv

 www.lb.lv

Logo

Attachments

831479_ORIGINAL_1372747744.jpg