SOLTEQ OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.–30.6.2013


Solteq Oyj Pörssitiedote 17.7.2013 klo 9.00

- Solteq Oyj:n liikevaihto nousi 2,2 % ja oli 19,7 miljoonaa euroa (19,3 miljoonaa euroa).

- Solteq Oyj:n liiketulos oli 1.080 tuhatta euroa (1.342 tuhatta euroa). Vertailukauden liiketulokseen sisältyy kertaluonteisia tuottoja ja kuluja nettona yhteensä 276 tuhatta euroa.

- Yhtiön liiketulosprosentti oli 5,5 % (6,9 % vuonna 2012, kertaluonteisista tuotoista ja kuluista puhdistettuna 5,5 %).

- Konsernin omavaraisuusaste oli 39,1 prosenttia (36,6 %).

- Vuoden 2013 osalta arvioimme, että liikevaihtomme on n. 40–43 miljoonaa euroa ja liiketulostasomme on noin 6-9 %.

- Osakekohtainen tulos oli 0,05 euroa (0,06 euroa).

  

AVAINLUVUT      
       
Liikevaihdon jakaantuminen toiminnoittain:  
       
% 1-6/13 1-6/12 1-12/12
       
Ohjelmistopalvelut 68 62 61
Lisenssit 27 32 32
Laitemyynti 5 6 7

Toimitusjohtaja Repe Harmanen:

”Toinen vuosineljännes jatkui ensimmäisen kaltaisena ja ensimmäinen vuosipuolisko eteni kutakuinkin suunnitelmiemme mukaisesti. Hyvästä tavoitetasostamme olemme hieman jäljessä, joten työtä pitää jatkaa tarkasti. Näemme, että markkina on samalla muuttunut ja investointiepävarmuus lisääntynyt kesän lähestyessä.

Katsauskauden aikana asiakashankkeita on sekä päättynyt että uusia alkanut. Isojen hankkeiden loppuun saattaminen on ollut positiivista ja näin päästään vanhojen sekä uusien asiakkaiden kanssa uusiin hankkeisiin. Kaksi isompaa hanketta ovat rasittaneet Tukkukauppa, Logistiikka ja Palvelut –yksikön tulostasoa toisella neljänneksellä. Tämän osalta korjaavat toimenpiteet ovat käynnissä. 

Liikevaihdon kasvu sekä tulostason pitäminen raportoidulla tasolla on ollut onnistuneiden asiakashankkeiden ja tarkentuneen toimintamme ansiota. Tätä työtä jatkamme, jotta mahdolliset ulkopuoliset markkinamuutokset vaikuttavat mahdollisimman vähän ennustettavuuteemme ja toimintaamme.  

Toisen neljänneksen aikana teimme kustannussäästötoimia, joilla vaikutamme toisen vuosipuoliskomme kannattavuuteen. Näistä toimista on aiheutunut pieniä kertaluonteisia kuluja toiselle vuosineljännekselle. Jatkamme tällaisten hankkeiden edistämistä, joilla pystymme muuttamaan kustannusrakennettamme edelleen enemmän muuttuvaksi. Aiemmat tekemämme päätökset ja toimet ovat osoittautuneet oikeiksi ja tuoneet meille tarvittavaa kulujoustoa. 

Kysyntätilanne ei kokonaisuutena ole merkittävästi muuttunut toisen vuosineljänneksen aikana, mutta näemme kulutus- ja talousindikaattoreiden heikentymisen vaikeuttavan syksyn ennustamista. Näemme sillä olevan myös vaikutusta uusien hankkeiden aloittamisaikatauluihin sekä yleensäkin investointihalukkuuteen epävarmana aikana. Isojen hankkeiden päätöksien lykkääntyminen ja yleinen talouden epävarmuus voi vaikuttaa syksyllä myös meidän toimintaamme. 

Pitkäaikaisten ja isojen asiakkaidemme kanssa toimintamme on jatkunut viime vuoden kaltaisena, ja verrattaen tasaiseen taloudelliseen tilanteeseemme on suurin merkitys juuri näillä pitkäaikaisilla luottamuksellisilla asiakassuhteillamme.  

Toisen vuosipuoliskon aikana käynnistämme strategiatyön, jolla tulemme määrittelemään tavoitteemme 2015 vuodesta eteenpäin. Nykyisen strategiakautemme loppuessa vuoden 2014 jälkeen koen tarpeelliseksi jatkaa riittävästi nykyisen strategian linjalla, mutta samalla hakea uusia riittävän haastavia ja reippaita tavoitteita. Asiakkaidemme jatkuvuuden turvaaminen etusijalla haemme uusia suuntalinjoja.  

Erinomaista kesän jatkoa kaikille sidosryhmillemme!”

TOIMINTAYMPÄRISTÖ JA LIIKETOIMINNAN KEHITYS

Solteq on johtava kaupan ja palvelualan ohjelmistopalveluyhtiö. Tarjoamme kestävää kumppanuutta ja markkinoiden laajimman valikoiman palveluja koko toimitusketjun optimoinnista kuluttaja-asiakastiedon hallintaan. Teknologiariippumattomat ratkaisumme auttavat asiakkaitamme ohjaamaan liiketoimintaansa mahdollisimman tehokkaasti ja kannattavasti.

Solteq Oyj:n raportoitavat segmentit ovat olleet Päivittäis- ja erikoiskauppa, HoReCa; Tukkukauppa, Logistiikka ja Palvelut sekä Palveluiden toiminnanohjaus.

Segmenttijaon tavoitteena on vastata asiakkaiden kysyntään toimialojen kokonaistoimittajana ja siten parantaa palveluiden saatavuutta sekä helppoutta asiakkaillemme.

Solteqin liikevaihto oli vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla 19.716 tuhatta euroa (19.290 tuhatta euroa).

Solteqin liiketulos oli 1.080 tuhatta euroa (1.342 tuhatta euroa). Vertailukauden liiketulokseen sisältyy kertaluonteisia tuottoja ja kuluja nettona yhteensä 276 tuhatta euroa.

Yhtiön liiketulosprosentti oli 5,5 % (6,9 % vuonna 2012, kertaluonteisista tuotoista ja kuluista puhdistettuna 5,5 %).

Päivittäis- ja erikoistavarakauppa, HoReCa

Solteqin  Päivittäis- ja erikoistavarakauppa -segmentti tarjoaa kaupan alan yrityksille kokonaisratkaisuja, joiden avulla kauppa voi tehostaa liiketoimintaansa niin logistiikan, myymälätoiminnan, asiakaspalvelun, rahastuksen kuin kanta-asiakkuuden hallinnankin osalta.

Kaupan alan ratkaisujen avulla kauppa voi optimoida valikoimien, tilan, toimitusten, logistiikan ja asiakastyytyväisyyden hallintaa sekä samalla kasvattaa myyntiä ja tulosta. Solteqin ratkaisut auttavat kauppaa nopeuttamaan perustoimintojaan, nostamaan toimitusvarmuutta, laskemaan varastoarvoa, lisäämään varaston kiertonopeutta sekä parantamaan ennustettavuutta. Näin myymälässä on aina tarjolla oikeita tuotteita oikeassa paikassa, oikeaan aikaan ja oikealla hinnalla.

Päivittäis- ja erikoistavarakauppa -segmentin liikevaihto katsauskaudella oli 9,3 miljoonaa euroa. Segmentin liiketulos katsauskaudella oli 0,7 miljoonaa euroa.

Tukkukauppa, Logistiikka ja Palvelut

Solteqin Tukkukauppa, Logistiikka ja Palvelut -segmentti tarjoaa asiakkailleen toiminnan- ja taloudenohjauksen järjestelmiä sekä niitä tukevia optimointi-, integraatio- ja raportointiratkaisuja.

Segmentin ratkaisut auttavat asiakkaita ohjaamaan toimintaansa ja tehostamaan ostoja, myyntiä, varaston ohjausta sekä raportointia. Järjestelmien avulla voidaan mm. nostaa toimitusvarmuutta, laskea varastoarvoa, lisätä varaston kiertonopeutta sekä parantaa ennustettavuutta. Tavaravirtojen hallinnalla puolestaan varmistetaan, että oikeat tavarat ovat oikeaan aikaan asiakkaalla optimaalisesti pakattuina.

Tukkukauppa, Logistiikka ja Palvelut -segmentin tarjoamat järjestelmät tehostavat kaupan toimintaa ja antavat mahdollisuuden palvella asiakkaita entistä joustavammin ja monipuolisemmin. Samalla yrityksen sisäinen toiminta tehostuu toimitusketjun tietojenkäsittelyn automatisoinnin myötä. Solteqin ratkaisuja käyttää päivittäin laaja joukko asiakkaita mm. tukkukaupan, kaupan, teollisuuden ja julkishallinnon toimialoilta.

Tukkukauppa, Logistiikka ja Palvelut -segmentin liikevaihto katsauskaudella oli 7,7 miljoonaa euroa. Segmentin liiketulos katsauskaudella oli 0,0 miljoonaa euroa. Kaksi käynnissä olevaa isoa asiakashanketta ovat rasittaneet Tukkukauppa, Logistiikka ja Palvelut -yksikön tulostasoa toisella neljänneksellä. Tämän osalta korjaavat toimenpiteet ovat käynnissä.

Palveluiden toiminnanohjaus

Solteqin Palveluiden toiminnanohjaus -segmentti tarjoaa asiakkailleen palveluiden toiminnanohjausratkaisuja sekä masterdatan hallinnan ratkaisuja.

Palveluprosessien hallintaan ja optimointiin kehitetty palveluiden toiminnanohjaus auttaa asiakkaita ohjaamaan toimintaansa ja tehostamaan esimerkiksi tuotantolaitosten käyntivarmuutta, töiden- ja resurssienhallintaa, kenttätyötä, myyntiä ja asiakaspalvelua, kumppaniverkoston hallintaa sekä materiaalihallintaa. Ratkaisuja käyttää laaja joukko asiakkaita mm. teollisuuden ja energiatuotannon palveluissa, kunnossapito- ja huoltopalveluissa, elinkaaripalveluissa, kaupunkien ja kuntien teknisessä toimessa, kiinteistöpalveluissa sekä koti- ja hoivapalveluissa. 

Palveluiden toiminnanohjaus -segmentti vastaa myös asiakasyritysten liiketoimintakriittiseen tietoon eli masterdataan liittyvistä palveluista ja tuotteista, ja tarjoaa asiakkailleen masterdatan laadun parantamisprojekteja, masterdata-palvelukeskukselle ulkoistettua tiedon ylläpitopalvelua, masterdatan hallinnassa hyödynnettäviä ohjelmistoteknologioita sekä konsultointipalveluja. Näiden palveluiden tavoitteena on varmistaa, että asiakkaiden toiminnanohjausta ja päätöksentekoa tukevien järjestelmien sisältämät tiedot ovat laadukkaita, keskenään yhdenmukaisia ja ajan tasalla. Solteqin masterdatan hallinnan ratkaisuja käyttävät asiakkaat yli toimialarajojen.

Palveluiden toiminnanohjaus -segmentin liikevaihto katsauskaudella oli 2,7 miljoonaa euroa. Segmentin liiketulos katsauskaudella oli 0,4 miljoonaa euroa.

LIIKEVAIHTO JA TULOS

Liikevaihto kasvoi 2,2 % edellisvuoteen verrattuna ja oli 19.716 tuhatta euroa (edellinen katsauskausi 19.290 tuhatta euroa).

Liikevaihto koostuu useista yksittäisistä asiakkuuksista. Enimmilläänkin yhden asiakkaan osuus liikevaihdosta on alle kymmenen prosenttiyksikköä.

Katsauskauden liiketulos oli 1.080 tuhatta euroa (1.342 tuhatta euroa), tulos ennen veroja oli 973 tuhatta euroa (1.157 tuhatta euroa) ja katsauskauden tulos 745 tuhatta euroa (745 tuhatta euroa).

Onnistuneista asiakashankkeista sekä oman toiminnan tehostumisesta ja tarkentumisesta johtuen liikevaihto sekä tulostaso on onnistuttu säilyttämään vertailuvuoden tasolla heikentyneestä yleisestä markkinatilanteesta huolimatta.

Toisen neljänneksen aikana toteutettiin kustannussäästötoimia, joiden arvioidaan vaikuttavan jo jossain määrin toisen vuosipuoliskon suhteelliseen kannattavuuteen.

TASE JA RAHOITUS

Taseen loppusumma oli 26.239 tuhatta euroa (26.196 tuhatta euroa). Likvidit varat olivat 1.823 tuhatta euroa (389 tuhatta euroa). Likvidien varojen lisäksi yhtiöllä oli katsauskauden päättyessä käyttämättömiä pankkitililimiittejä yhteensä 1.500 tuhatta euroa. Konsernin korolliset velat olivat 6.148 tuhatta euroa (7.353 tuhatta euroa).

Konsernin omavaraisuusaste oli 39,1 prosenttia (36,6 %).

INVESTOINNIT, TUTKIMUS JA KEHITYS

Katsauskauden nettoinvestoinnit olivat 612 tuhatta euroa (6.992 tuhatta euroa).

Tuotekehitys

Solteqin tutkimus- ja kehityskulut ovat pääosin henkilöstökuluja. Perustuotteiden kehittämisessä Solteqin strategiana on toimia yhteistyössä globaalien toimijoiden kuten SAP:n, Symphony EYC:n ja Microsoftin kanssa sekä hyödyntää heidän resurssejaan ja jakelukanaviaan. Oma kehityspanos kohdistetaan lisäarvotuotteiden ja asiakaskohtaisten palvelukokonaisuuksien kehittämiseen.

Katsauskauden aikana ei ole IFRS -säännösten mukaisesti aktivoitu tuotekehityskuluja (vertailuvuonnakaan ei katsauskaudella aktivointeja).

HENKILÖSTÖ

Solteqin palveluksessa oli katsauskauden lopussa 293 vakinaisessa työsuhteessa olevaa henkilöä (291 henkilöä). Henkilöstön määrä katsauskaudella oli keskimäärin 290 henkilöä (238 henkilöä). Henkilöstön määrä katsauskauden lopussa jakautui niin, että Päivittäis- ja erikoistavarakaupan palveluksessa oli 98 henkilöä, Tukkukaupan ja logistiikan palveluksessa 95 henkilöä, Palveluiden toiminnanohjauksen palveluksessa 42 henkilöä ja yhteisten toimintojen palveluksessa 58 henkilöä.

LIIKETOIMET LÄHIPIIRIN KANSSA

Solteqin lähipiiriin kuuluvat sen hallitus, toimitusjohtaja sekä konsernin johtoryhmä. Lähipiiritapahtumissa ei ole tapahtunut olennaisia muutoksia tilinpäätöksen 2012 jälkeen.

OSAKKEET, OSAKKEENOMISTAJAT JA OMAT OSAKKEET

Solteq Oyj:n osakepääoma 30.6.2013 oli 1.009.154,17 euroa ja osakkeiden lukumäärä on 14.998.061. Osake on nimellisarvoton.

Katsauskauden päättyessä Solteq Oyj:n ja konserniyhtiöiden Solteq Management Oy:n ja Solteq Management Team Oy:n hallussa olevien omien osakkeiden määrä oli 773.404 kappaletta. Osakkeiden määrä vastasi 5,2 prosenttia koko katsauskauden lopun osake- ja äänimäärästä. Hankittujen osakkeiden kirjanpidollinen vasta-arvo oli 52.039 euroa.

Katsauskauden aikana 2.4.2013 tehtiin yksi liputusilmoitus. Keskinäinen vakuutusyhtiö Eläke-Fennia ja LähiTapiola Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö muodostavat uuden eläkeyhtiön 1.1.2014. Fuusio edellyttää vielä viranomaisten ja yhtiökokousten hyväksyntää. Toteutuessaan fuusio johtaa omistusosuuden muutokseen, jossa uusi eläkeyhtiö omistaa yli 10 %:a Solteq Oyj:n osakkeista ja äänistä.

Vaihto ja kurssi

Katsauskauden aikana Solteqin osakkeiden vaihto Helsingin Pörssissä oli 0,5 miljoonaa osaketta (1,1 milj. osaketta) ja 0,7 miljoonaa euroa (1,2 milj. euroa). Katsauskauden ylin kurssinoteeraus oli 1,77 euroa ja alin 1,20 euroa. Painotettu osakekohtainen keskikurssi oli 1,47 euroa ja päätöskurssi 1,49 euroa. Yhtiön osakekannan markkina-arvo katsauskauden lopussa oli 22,3 miljoonaa euroa (16,5 milj. euroa).

Omistus

Solteqilla oli katsauskauden päättyessä yhteensä 1.767 osakkeenomistajaa (1.810 osakkeenomistajaa). Solteqin 10 suurinta osakkeenomistajaa omistivat 11.308 tuhatta osaketta eli heidän hallussaan on 75,4 prosenttia yhtiön osake- ja äänimäärästä. Solteq Oyj:n hallituksen jäsenet omistivat yhteensä 5.523 tuhatta osaketta, mikä oli 36,8 prosenttia yhtiön osake- ja äänimäärästä.

VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

Solteq Oyj:n varsinainen yhtiökokous 15.3.2013 vahvisti vuoden 2012 tilinpäätöksen ja myönsi hallituksen jäsenille sekä toimitusjohtajalle vastuuvapauden päättyneeltä tilikaudelta.

Kokouksessa hyväksyttiin hallituksen esitys, että tilikaudelta 2012 jaetaan osinkoa 0,04 euroa kullekin ulkona olevalle osakkeelle ja lisäksi yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään enintään 0,04 euron suuruisen osakekohtaisen osingonjaosta tai muusta varojen jakamisesta sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta sekä päättämään mahdollisen jaon ajoituksesta ja muista yksityiskohdista.

Yhtiökokous valtuutti hallituksen hankkimaan tai ottamaan pantiksi yhtiön omia osakkeita siten, että yhtiön hallussa olevien omien osakkeiden kokonaismäärä voi kulloinkin olla enintään 10 prosenttia kaikkien yhtiön osakkeiden lukumäärästä. Valtuutuksen nojalla osakkeita voidaan hankkia tai ottaa yhtiön pääomarakenteen kehittämiseksi, käytettäväksi osana henkilöstön kannustinjärjestelmää, yrityskauppojen tai muiden liiketoiminnan järjestelyiden rahoittamiseksi tai toteuttamiseksi tai muutoin edelleen luovutettaviksi taikka mitätöitäväksi, ja niitä voidaan hankkia muussakin kuin osakkeenomistajien omistusten suhteessa. Osakkeet tulee hankkia julkisessa kaupankäynnissä. Muista menettelyn ehdoista päättää hallitus. Valtuutus on voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka.

Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään yhteensä enintään 3 000 000 uuden tai yhtiön hallussa olevan oman osakkeen antamisesta yhdessä tai useammassa erässä osakeannilla siten, että osakeanti voidaan toteuttaa osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen suunnattuna antina. Valtuutuksen nojalla hallitus päättää kaikista muista osakeannin ehdoista. Tämä valtuutus on voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka.

HALLITUS JA TILINTARKASTAJA

Yhtiön hallitukseen valittiin kuusi jäsentä. Hallituksen jäseninä jatkavat Ali Saadetdin, Seppo Aalto, Markku Pietilä, Matti Roininen, Sirpa Sara-aho ja Jukka Sonninen. Järjestäytymiskokouksessaan hallitus valitsi puheenjohtajakseen Ali Saadetdinin.

Tilintarkastajana jatkaa KPMG Oy Ab ja päävastuulliseksi tilintarkastajaksi valittiin Lotta Nurminen, KHT.

KATSAUSKAUDEN JÄLKEISET TAPAHTUMAT

Katsauskauden jälkeen ei ole toteutunut raportointia edellyttäviä tapahtumia.

RISKIT JA EPÄVARMUUSTEKIJÄT

Lähiajan keskeisimmät epävarmuustekijät ja riskit liittyvät liikevaihdon perustana olevien kauppojen ajoitukseen ja hinnoitteluun, kustannustason muutoksiin sekä yhtiön kykyyn hallita laajoja sopimus- ja toimituskokonaisuuksia.

Yhtiön liiketoiminnan kannalta keskeisimpiä riskejä ja epävarmuustekijöitä seurataan säännöllisesti osana hallitus- ja johtoryhmätyöskentelyä. Yhtiöllä ei ole erillistä sisäistä tarkastusorganisaatiota tai -valiokuntaa.

TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT

Solteq Oyj arvioi, että vuoden 2013 osalta liikevaihtomme on n. 40–43 miljoonaa euroa ja liiketulostasomme on noin 6-9 %.

Taloudellinen raportointi

Osavuosikatsaus on laadittu IFRS-standardien mukaisesti ja siinä on noudatettu samoja laskentaperiaatteita kuin tilinpäätöksessä 2012.

Tulosta raportoidaan kolmen liiketoiminta-alueen kautta. Päivittäis- ja erikoiskauppa, HoReCa -segmentti sisältää kaupan alan yrityksille suunnatut kokonaisratkaisut. Tukkukauppa, Logistiikka ja Palvelut -segmentti pitää sisällään toiminnan- ja taloudenohjauksen järjestelmät sekä niitä tukevat ratkaisut. Palveluiden toiminnanohjaus -segmentti sisältää palveluiden toiminnanohjausratkaisut sekä masterdatan hallinnan ratkaisut. Konsernin keskeiset tuote- ja palvelutyypit ovat ohjelmistopalvelut, lisenssit ja laitemyynti.

Kaikki tässä tiedotteessa esitetyt ennusteet ja arviot perustuvat johdon tämänhetkiseen näkemykseen talouden tilasta ja kehittymisestä. Tämän vuoksi tulokset voivat erota merkittävästi johtuen muutoksista taloudessa, markkinoilla, kilpailuolosuhteissa sekä muutoksista laissa ja säännöksissä.

Osavuosikatsausta ei ole tilintarkastettu.

 

TALOUDELLINEN INFORMAATIO    
           
KONSERNIN LAAJA TULOSLASKELMA    
(TEUR)          
  1.4.- 1.4.- 1.1.- 1.1.- 1.1.-
  30.6.2013 30.6.2012 30.6.2013 30.6.2012 31.12.2012
           
           
LIIKEVAIHTO 9 729 10 441 19 716 19 290 39 016
           
Liiketoiminnan          
muut tuotot 4 0 8 891 900
           
Materiaalit          
ja palvelut -2 103 -2 870 -4 288 -5 083 -10 369
           
Henkilöstökulut -5 297 -5 440 -10 339 -9 812 -19 304
           
Poistot -310 -299 -609 -526 -1 126
           
Liiketoiminnan          
muut kulut -1 487 -1 440 -3 408 -3 419 -6 386
           
LIIKETULOS 536 393 1 080 1 342 2 731
           
Rahoitustuotot          
ja -kulut -44 -73 -107 -185 -298
           
TULOS ENNEN VEROJA 492 320 973 1 157 2 433
           
Tuloverot -107 -68 -228 -412 -735
           
TILIKAUDEN TULOS
  385 252 745 745 1 697
           
MUUT LAAJAN TULOKSEN ERÄT        
Rahavirran suojaukset 0 -31 20 -12 -45
Tilikauden laajan tuloksen erät        
verojen jälkeen 0 -23 15 -9 -34
           
TILIKAUDEN LAAJA TULOS YHTEENSÄ        
  385 229 760 736 1 663
           
Tilikauden voiton jakautuminen        
Emoyrityksen omistajille 385 252 745 745 1 697
           
Tilikauden laajan tuloksen jakautuminen        
Emoyrityksen omistajille 385 229 760 736 1 663
           
Tulos/osake,          
e(laimentamaton) 0,02 0,02 0,05 0,06 0,12
Tulos/osake,          
e(laimennettu) 0,02 0,02 0,05 0,06 0,12
           
Katsauskauden veroina on esitetty katsauskauden tulosta vastaavat verot.

   

KONSERNITASE (TEUR) 30.6.2013 30.6.2012 31.12.2012
       
VARAT      
       
PITKÄAIKAISET VARAT      
       
Aineettomat hyödykkeet      
   Aineettomat oikeudet 3 221 3 845 3 590
   Liikearvot 12 730 12 728 12 728
       
Aineelliset hyödykkeet 1 313 924 942
       
Sijoitukset      
   Muut osakkeet      
   ja osuudet 546 523 538
       
Myyntisaamiset 63 67 63
       
Pitkäaikaiset      
varat yhteensä 17 873 18 087 17 861
       
LYHYTAIKAISET VARAT      
       
Vaihto-omaisuus 91 81 126
       
Lyhytaikaiset saamiset 6 452 7 638 7 867
       
Rahavarat 1 823 389 1 242
       
Lyhytaikaiset      
varat yhteensä 8 366 8 108 9 235
       
VARAT YHTEENSÄ 26 239 26 196 27 096
       
       
OMA PÄÄOMA JA VELAT      
       
EMOYHTIÖN OSAKKEENOMISTAJILLE KUULUVA OMA PÄÄOMA  
   Osakepääoma 1 009 1 009 1 009
   Omat osakkeet -933 -933 -933
   Ylikurssirahasto 74 74 75
   Suojausinstrumenttien    
   rahasto -34 -24 -49
   Sijoitetun vapaan oman    
   pääoman rahasto 6 392 6 817 6 368
   Edellisten      
   tilikausien      
   voitto 3 004 1 911 1 910
   Tilikauden      
   tulos 745 745 1 697
       
Oma pääoma yhteensä 10 257 9 599 10 077
       
Pitkäaikaiset velat      
Laskennalliset verovelat 1 064 166 1 048
Pitkäaikaiset muut velat 4 448 5 327 4 827
       
Lyhytaikaiset velat 10 470 11 103 11 144
       
Velat yhteensä 15 982 16 596 17 019
       
OMA PÄÄOMA      
JA VELAT YHTEENSÄ 26 239 26 196 27 096

   

TUNNUSLUVUT (IFRS) 1-6/2013 1-6/2012 1-12/2012
       
Liikevaihto MEUR 19,7 19,3 39,0
Liikevaihdon muutos 2,2 % 36,2 % 43,7 %
Liiketulos MEUR 1,1 1,3 2,7
% liikevaihdosta 5,5 % 6,9 % 7,0 %
Tulos ennen      
veroja MEUR 1,0 1,2 2,4
% liikevaihdosta 4,9 % 6,0 % 6,2 %
Omavaraisuusaste, % 39,1 36,6 37,2
Nettovelkaantumis-      
aste, % 42,2 % 72,5 % 51,5 %
Bruttoinvestoinnit      
käyttö-      
omaisuuteen MEUR 0,6 7,0 7,4
Oman pääoman      
tuotto, % 15,1 % 19,7 % 21,2 %
Sijoitetun      
pääoman tuotto, % 13,4 % 20,0 % 20,8 %
Henkilöstö      
kauden lopussa 293 291 288
Henkilöstö      
keskimäärin 290 238 270
       
OSAKEKOHTAISET TUNNUSLUVUT
       
Tulos/osake, e 0,05 0,06 0,12
Tulos/osake,      
e(laimennettu) 0,05 0,06 0,12
Oma pääoma/osake, e 0,68 0,68 0,67

   

SEGMENTTI-INFORMAATIO        
         
Liikevaihdon jakautuminen segmenteittäin:    
         
Me   1-6/13 1-6/12 Muutos
         
Päivittäis- ja erikoistavarakauppa, HoReCa 9,3 7,5 +1,8
Tukkukauppa, Logistiikka ja Palvelut 7,7 9,1 -1,4
Palveluiden toiminnanohjaus 2,7 2,7 0,0
Yhteensä   19,7 19,3 +0,4
         
Liiketuloksen jakautuminen segmenteittäin:    
         
Me   1-6/13 1-6/12 Muutos
         
Päivittäis- ja erikoistavarakauppa, HoReCa 0,7 0,4 +0,3
Tukkukauppa, Logistiikka ja Palvelut 0,0 1,2 -1,2
Palveluiden toiminnanohjaus 0,4 -0,3 +0,7
Yhteensä   1,1 1,3 -0,2
         
         
AVAINLUVUT NELJÄNNEKSITTÄIN (MEUR)
  3Q/11 4Q/11 1Q/12 2Q/12
Liikevaihto 5,32 7,65 8,85 10,40
Liiketulos 0,29 0,47 0,95 0,39
Tulos ennen veroja 0,26 0,43 0,84 0,32
         
  3Q/12 4Q/12 1Q/13 2Q/13
Liikevaihto 8,52 11,21 9,99 9,73
Liiketulos 0,51 0,88 0,54 0,54
Tulos ennen veroja 0,44 0,84 0,48 0,49

   

RAHAVIRTALASKELMA (MEUR)
   1-6/2013  1-6/2012  1-12/2012
       
Liiketoiminnan      
rahavirta 2,07 -0,27 2,28
Investointien      
rahavirta -0,62 -5,58 -5,95
Rahoituksen rahavirta      
   Omat osakkeet 0,00 -0,10 -0,10
   Osingon jako -0,60 0,00 0,00
   Pääoman palautus 0,00 0,00 -0,45
   Suunnattu anti 0,00 3,02 3,02
   Lainojen nosto/maksu -0,27 3,04 2,17
Rahoituksen      
rahavirta yhteensä -0,87 5,96 4,64
       
Rahavarojen muutos 0,58 0,11 0,97
       
KÄYTTÖOMAISUUSINVESTOINNIT (TEUR)
   1-6/2013  1-6/2012  1-12/2012
Jatkuvat toiminnot,      
konserni yhteensä 612 6 992 7 439
       
       
VASTUUERITTELY (MEUR) 30.6.2013 30.6.2012 31.12.2012
       
Yrityskiinnitykset 10,00 10,00 10,00
Leasing yms. vastuut 0,06 0,82 0,10
Toimitilojen      
nimellisvuokravastuut 3,71 4,60 4,08
       
       
SUURIMMAT OSAKKEENOMISTAJAT 30.6.2013    
       
      %
1.  Saadetdin Ali   3 481 383 23,2
2.  Eläke-Fennia Keskinäinen Vakuutusyhtiö 2 000 000 13,3
3.  Profiz Business Solution Oyj 1 740 180 11,6
4.  Aalto Seppo   1 662 206 11,1
5.  Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma 644 917 4,3
6.  Pirhonen Jalo   513 380 3,4
7.  Solteq Management Oy 400 000 2,7
8.  Roininen Matti   359 000 2,4
9.  Solteq Management Team Oy 350 000 2,3
10. Saadetdin Katiye   156 600 1,0
10 suurinta osakkeenomistajaa yhteensä 11 307 666 75,4
Hallintarekisteröidyt yhteensä 20 047 0,1
Muut   3 670 348 24,5
Yhteensä   14 998 061 100,0

   

LASKELMA KONSERNIN OMAN PÄÄOMAN MUUTOKSISTA (TEUR)      
               
A=Osakepääoma              
B=Omat osakkeet              
C=Ylikurssirahasto          
D=Suojausinstrumenttien rahasto            
E=Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto            
F=Voittovarat              
G=Yhteensä              
               
  A B C D E F G
               
OMA PÄÄOMA 1.1.2012 1 009 -835 75 -14 3 800 1 910 5 945
               
Tilikauden laaja tulos yhteensä     -9   745 736
               
Omien osakkeiden hankinta -99         -99
Suunnattu anti         3 017   3 017
               
OMA PÄÄOMA 30.6.2012 1 009 -933 74 -24 6 817 2 656 9 599
               
               
OMA PÄÄOMA 1.1.2013 1 009 -933 75 -49 6 368 3 607 10 077
               
Tilikauden laaja tulos yhteensä     15   745 760
               
Suunnattu anti         24   24
Osingonjako           -603 -603
               
OMA PÄÄOMA 30.6.2013 1 009 -933 74 -34 6 392 3 749 10 257

   

TUNNUSLUKUJEN LASKENTAPERIAATTEET      
         
         
Omavaraisuusaste prosentteina:      
  oma pääoma      
  ---------------------------------- x 100
  taseen loppusumma - saadut ennakot  
         
Nettovelkaantumisaste:        
  korolliset velat - rahavarat    
  ------------------------------------------- X 100
  oma pääoma      
         
Oman pääoman tuotto prosentteina:      
  tilikauden tulos      
  ---------------------------------------- x 100
  taseen oma pääoma (keskim.kauden aikana)  
         
Sijoitetun pääoman tuotto prosentteina:      
  tilikauden tulos rahoituserien jälkeen +  
  rahoituskulut      
  ---------------------------------------- x 100
  taseen loppusumma - korottomat velat  
  (keskim. kauden aikana)    
         
Osakekohtainen tulos:        
  tilikauden tulos -/+ vähemmistöosuus  
  ------------------------------------  
  osakkeiden kappalemäärä keskimäärin  
         
Laimennettu osakekohtainen tulos:      
  tilikauden tulos -/+ vähemmistöosuus  
  -----------------------------------------------
  osakkeiden kappalemäärä keskim. lisättynä vuoden
  lopun optioiden määrällä    
         
Osakekohtainen oma pääoma:      
  taseen oma pääoma      
  -----------------------    
  osakkeiden kappalemäärä    

 

Taloudellinen raportointi

 

Solteq Oyj:n taloustiedotteiden aikataulu vuonna 2013 on seuraava:

- Osavuosikatsaus 1-9/2013 perjantaina 18.10.2013 klo 9.00

 

Lisää sijoittajatietoa Solteqin verkkosivuilta osoitteesta www.solteq.com.

 

Lisätietoja antavat:

 

Toimitusjohtaja, Repe Harmanen

Puhelin 0400 467 717

Sähköposti repe.harmanen@solteq.com

 

Talousjohtaja, Antti Kärkkäinen

Puhelin 040 8444 393

Sähköposti antti.karkkainen@solteq.com

 

Jakelu:

NASDAQ OMX Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet


Attachments

Solteq_OVK2Q2013.pdf