AS „Valmieras stikla šķiedra” neauditēts 2013.gada 6 mēnešu finanšu pārskats

AS „Valmieras stikla šķiedra” turpina paplašināties


Akciju sabiedrības „Valmieras stikla šķiedra” 2013.gada pirmā pusgada nerevidētais finanšu pārskats liecina, ka uzņēmuma pārdošanas apjoms šī gada sešos mēnešos ir sasniedzis 31.03 miljonus latu (44.15 mil. EUR), kas ir pieaugums par 5 miljoniem latu (7.11 mil. EUR) jeb 19% pret attiecīgo laika periodu 2012.gadā. Kompānijas tīrā peļņa sasniegusi 1.8 miljonus latu (2.56 mil. EUR), kas, savukārt, ir par 29.5% vairāk nekā pērnā gada pirmajā pusgadā. Uzņēmuma saražotā produkcija tiek eksportēta uz 36 pasaules valstīm, eksporta apjomam sasniedzot 96%, par kopējo summu 29.82 miljoni latu (42.43 mil. EUR). Saskaņā ar plānotajiem pārdošanas rādītājiem 2013.gada pirmo sešu mēnešu laikā ir sasniegta budžeta pārpilde par 3%.

2013.gada 1.pusgadā AS „Valmieras stikla šķiedra” turpināja stiprināt savas pozīcijas esošajos tirgos un kāpināja apgrozījumu. Galvenie produkcijas eksporta tirgi palikuši nemainīgi: Eiropas Savienības valstis (73%), ASV, Japāna, Indija un Krievija. Pārdošanas apjomi 2013.gada 1.pusgadā attiecībā pret analogu periodu pērn pieauguši Eiropas Savienības (pieaugums par 15%), ASV un Kanādas (pieaugums par 48%), Krievijas un Ukrainas (par 20%) ģeogrāfiskajos tirgos. Citās valstīs (tai skaitā, Šveicē, Japānā, Indijā, Horvātijā u.c.) pārdošanas apjomi ir vērtējami kā stabili. Ievērojami attīstās un paplašinās klientu loks, īpaši, ASV un Austrumu eksporta tirgū.

No produktu segmentiem pārdošanas apjomu pieaugums fiksēts augstas pievienotās vērtības produktiem:  stikla šķiedras sietiem, neaustiem materiāliem un augsta SiO2 satura stikla šķiedras izstrādājumiem. Šie uzņēmuma produkti 1.pusgadā pārdoti kopumā vidēji par 26% vairāk nekā 2012.gada pirmajos 6 mēnešos. Pārējos produktu segmentos pārdošanas apjomi ir vērtējami kā stabili.

Šī gada 9.jūlijā AS „Valmieras stikla šķiedra” parakstīja pirkuma līgumu par Lielbritānijas uzņēmuma P-D Interglas Technologies Ltd iegādi. Iegādājoties Lielbritānijā bāzēto uzņēmumu, AS „Valmieras stikla šķiedra” turpina nostiprināt un paplašināt stikla šķiedras un to produktu ražošanu pasaulē. Uzņēmuma vadība saredz spēcīgu izaugsmes potenciālu, apvienojot abu uzņēmumu zināšanas, pieredzi un eksporta iespējas, kā arī veidojot un attīstot jaunus projektus.

Līdz ar P-D Interglas Technologies Ltd iegādi AS „Valmieras stikla šķiedra” sevi pozicionē kā vertikāli integrētu (no stikla šķiedras ražošanas līdz pat pārklātiem/piesūcinātiem audumiem) dažādu kompozītu materiālu piegādātāju avio industrijai.

 

         Marika Nīmante
         AS „Valmieras stikla šķiedra” mārketinga projektu vadītāja
         Tel.: 64202276, 26635509
         Fakss: 64281216
         E-pasts: Marika.Nimante@vss.lv
         Vairāk informācijas par uzņēmumu: www.vss.lv


Attachments

Finansu_parskats_Q2_2013_LV.pdf