NunaMinerals A/S offentliggør delårsrapport for 1. halvår 2013


Nuuk, 2013-08-13 07:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Bestyrelsen i NunaMinerals A/S har i dag behandlet og godkendt regnskabet for perioden 1. januar - 30. juni 2013

Resume

Periodens resultat før skat blev et underskud på 4,4 mDKK efter aktivering af efterforsknings­- og evalueringsomkostninger, hvilket er i overensstemmelse med forventningerne. 

NunaMinerals har i perioden 1. januar - 30. juni 2013 investeret 8,6 mDKK i efterforskning og følger de planer, som er fremlagt i årsrapport 2012.

Selskabet har pr. 30. juni 2013 en likvid beholdning på 7 mDKK.

NunaMinerals har tilbagekøbt en ejerandel på Storø licensen således at selskabet ejer 100 % af licensen

På Vagar-licensen som er beliggende i Nanortalik guldprovinsen i Sydgrønland har selskabet i løbet af juni gennemført et opfølgende boreprogram på 723 m i Amphibolite Ridge. Boreprogrammet tester fortsættelsen af de guldførende granitter i dybet og langs med strygningsretningen. Kvartsgange og omdannelser er fundet i alle borehuller. Kanalprøvetagning af det guldførende ”Gang 2” system i Vagar resulterede i fundet af synligt guld i otte uafhængige kanalprøver. Omfattende overfladearbejde og yderligere kanalprøvetagning er gennemført i flere andre guldmål indenfor Vagar-licensen ligesom nye efterforskningsmål er identificeret. Analyser forventes at foreligge i Q3-2013.

I Hugin-licensen, Sydøstgrønland, er der i guldfundet i Jokum’s Shear gennemført opfølgende kanalprøvetagning i områder med betydelig omdannelse hvor bjergartsprøver indsamlet i 2012 gav høje guldindhold. Samtidig med arbejdet i Jokum’s Shear er der gennemført rekognoscerende efterforskning i Sorte Nunatak samt i Paatusoq syenit-komplekset. Arbejdet i Paatusoq førte til fundet af et stort, lagdelt gabbro-kompleks med tegn på mineralisering.

Efter afslutningen af H1-2013 er der i Qeqertaasaq-licensen, Vestgrønland, gennemført feltarbejde i foskorit-karbonatit-komplekset. Hele komplekset er blevet gen-kortlagt, Kortlægningen fremhæver betydningen af, at mineraliseringer af sjældne jordarter og niob er styret af forkastningssystemer. Dette kombineret med den gennemførte systematiske jordprøvetagning vil forbedre søgningen efter mineraliseringer under overdække.  Fundet af yderligere forekomster af foskorit øger områdets niob-potentiale.

NunaMinerals fortsætter arbejdet med en parallelnotering på en alternativ international børs.

Selskabet forventer fortsat et negativ EBITDA på 5-10 mDKK for 2013.

 

På vegne af bestyrelsen:

 

Birk Bovaird, bestyrelsesformand • Ole Christiansen, CEO


Attachments

Meddelelse_2013_14_delårsrapport_H1-2013.pdf