Halvårsrapport 2013 - fuld rapport


  • Koncernen har i første halvår realiseret en omsætning på DKK 4.541 mio. svarende til en stigning på 7 % i forhold til samme periode sidste år. Såvel koncernens kerneforretning, engrossalg af høreapparater, som Diagnostiske Instrumenter og Personlig Kommunikation har opnået positiv organisk vækst. Omsætningen er derudover positivt påvirket af akkvisitioner, herunder erhvervelsen af den franske implantatvirksomhed Neurelec i april 2013.
  • Drevet af den succesfulde lancering af højprisproduktet Oticon Alta har koncernens kerneforretning, engrossalg af høreapparater, i halvåret genereret en vækst, der overstiger markedsvæksten. I forhold til andet halvår 2012 er der tale om en organisk vækst på 8 %. Væksten er opnået på trods af fortsat vanskelige vilkår på flere markeder, herunder i Danmark, Norge og Holland, hvor koncernen har mistet omsætning for mere end DKK 100 mio. svarende til 2-3 % af forretningens omsætning.
  • I kraft af det forstærkede salgsmomentum nåede koncernens resultat af primær drift (EBIT) i halvåret op på DKK 880 mio. svarende til en vækst på 12 % i forhold til andet halvår 2012. Halvårets overskudsgrad (EBIT-margin) udgør 19,4 %, hvilket er 1 procentpoint over det realiserede niveau i de foregående seks måneder. Resultat pr. aktie (EPS) blev i forhold til andet halvår 2012 forøget med hele 16 % til DKK 11,2, hvilket er koncernens højeste i et halvår nogensinde.
  • Koncernens høreapparatforretning vil i andet halvår gennemføre sin mest omfattende lancering af nye produkter nogensinde, blandt andet med introduktionen af midtprisproduktet Oticon Nera i begyndelsen af september. Hertil kommer introduktionen af en helt ny familie af pædiatriske produkter fra Oticon samt nye midtprisprodukter fra såvel Bernafon som Sonic.
  • Koncernen fastholder forventningerne til 2013, bortset fra at skattesatsen nu forventes at ville andrage 24-25 % mod en tidligere forventning om ”ca. 25 %”. Endvidere præciseres det, at andet halvårs omsætning og indtjening ventes at overstige de niveauer, der blev realiseret i første halvår. Således forventes fortsat en organisk vækst i 2013 i engrossalget af høreapparater, der vil overstige markedsvæksten med 3-5 procentpoint, samt et resultat af primær drift (EBIT), der vil overstige det realiserede niveau i 2012.

Attachments

Halvårsrapport 2013.pdf