Fortsat urolige markeder


De finansielle markeder er fortsat præget af nervøsitet, hvilket investorerne fik at mærke i første halvår. Er økonomien på vej frem eller ej? Har renten bundet og står vi overfor rentestigninger? Det er spørgsmål investorer, aktionærer, analytikere og mange andre stiller for tiden.

I første halvår fik vi indikationer på, at det kan gå begge veje, hvilket førte til stor uro i andet kvartal og det har ført til endog særdeles store forskelle på afkastene i første halvår, der svinger mellem -11,64% og helt op til 14,71%.

Vi har i årets første seks måneder opnået et resultat på 91,0 mio. kr. mod et resultat på 266,0 mio. kr. i samme periode sidste år. Resultatet er sammensat af 156,2 mio. kr. i afkast for aktieafdelingerne og -65,2 mio. kr. i afkast på obligationer. Det bedste afkast på aktier er opnået i afdeling Nordamerika med 14,71%.

For obligationer har afkastene været negative svingende mellem -8,71% for Højrentelande og -0,12% for Danske Obligationer.

Det er glædeligt at kunne konstatere, at foreningens omkostninger fortsat falder. Samlet er administrationsomkostningerne faldet 9% fra 0,65% til 0,59%.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til adm. direktør Jens Balle, tlf. 9992 0130.

Med venlig hilsen

Jens Balle
Adm. direktør

 


Attachments

Handelsinvest halvårsrapport 2013.pdf